reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

a mnie nie stać na żłobek :p więc się nie wypowiadam..
chociaz powiem inaczej, gdybym miała dobrze płatną pracę, to by Adaś chodził do żłobka,
ale że ciekawych ofert pracy nie ma, to nie opłaca mi się iść do pracy za 1200zł żeby potem
to wszystko na żłobek dać :/

reklama
a mnie nie stać na żłobek :p więc się nie wypowiadam..
chociaz powiem inaczej, gdybym miała dobrze płatną pracę, to by Adaś chodził do żłobka,
ale że ciekawych ofert pracy nie ma, to nie opłaca mi się iść do pracy za 1200zł żeby potem
to wszystko na żłobek dać :/

ale żłobek państwowy to koszt z wyżywieniem około 350 zł , prywatne to masakra tak od 1000 w górę , nianie to samo ... :baffled:

Do jakiego żłobka chodzi? moja jest zapisana na listę oczekujących do przyjęcia od września -jest 17 wow ... ale mam mega wątpliwości czy ją oddawać- jak się oczywiście dostanie - a jak Ty sobie radzisz i jak jest w tych żłobkach masz jakieś doświadczenie, niestety na wątku o żłobkach to tylko reklama klubów malucha zero opini ... no i lekarka zaleca szczepić na pneumokoki jeśli będzie szła ...

Kozaczino już poszła to ja trochę odpowiem za nią ok? Lula chodzi do żłobka na Winogradach, jest świetnie, mała sobie radzi, tylko że w ogóle ona jest super - grzeczna, ładnie je, ładnie śpi :) w dodatku Koza ma fajnie z tym że pracuje w tym żłobku jej koleżanka i jest spokojniejsza :)
mój pediatra też mówił o szczepieniach jeśliby młody szedł do żłobka czy przedszkola..

na pastwowy 1600 dzieci czekalo na miejsce we wrzesniu ... także super..

ja tam teraz startuje na przedszkole, może małego przyjmą.. a zapisy chyba w marcu są, no nie?

Kozaczino już poszła to ja trochę odpowiem za nią ok? Lula chodzi do żłobka na Winogradach, jest świetnie, mała sobie radzi, tylko że w ogóle ona jest super - grzeczna, ładnie je, ładnie śpi :) w dodatku Koza ma fajnie z tym że pracuje w tym żłobku jej koleżanka i jest spokojniejsza :)
mój pediatra też mówił o szczepieniach jeśliby młody szedł do żłobka czy przedszkola..
dzięki za informacje ja się trochę stresuje ale to chyba każda matka ... dobrze by było mieć taką koleżankę - też czułabym się bezpieczniej ...

my zapisywaliśmy małą w maju i była wtedy 24 a teraz przeskoczyła na 17 miejsce ... w drugim żłobku były zapisy w pierwszy roboczy dzień stycznia , mój M był przed 6 - zapisy od 7 już kolejka a pierwszy facet był o 1 w nocy :baffled:

a też coś słyszałam, że do przedszkola to od marca zapisy ale nie wiem od jakiego wieku przyjmują wiem, że jak ma 2,5 roku to już można się starać zapytasz zobaczysz może się uda.

Ostatnia edycja:
Poziomeczka a skąd wiedzieliście gdzie i kiedy sa zapisy etc?

W maju pojechaliśmy w ciemno do żłobka Przemko, tam zapisy cały rok trwają, i zapisała na listę potem wniosek dowieźliśmy, co miesiąc dzwonimy jak tam. A do drugiego też poszliśmy się dowiedzieć co i jak i powiedziała, ze 3 stycznia trzeba sie zgłosić. Mi teższczeka opadła jak mąż mi mówił, że tam facet od 1 kwitł ...
teraz jest niby jakas nowa ustawa o żłobkach ale dokładnie nie wiem o co chodzi ...

kurcze.. bo jak mi Adasia nie przyjma do przedszkola, bede musiała pomyśleć o żłobku i nie wiem.. właściwie ten najbliższy rok mógłby w żłobku być jeszcze az nie skonczy 3 lat.. ale kurde nie wiem co i jak..

reklama
Do góry