reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
Poziomka to zupełnie naturalne że się przejmujesz, dziwne by było gdybyś w ogóle się nie przejmowała ;) Koza też na początku zestresowana była, ale szybko się przekonała, że nie ma czym ;) (ale mi jutro da za te wywody o niej :p) czyli wracasz do pracy? :)

Ilonka nie kłam, Ty tylko frytki robisz :p

Poziomka to zupełnie naturalne że się przejmujesz, dziwne by było gdybyś w ogóle się nie przejmowała ;) Koza też na początku zestresowana była, ale szybko się przekonała, że nie ma czym ;) (ale mi jutro da za te wywody o niej :p) czyli wracasz do pracy? :)
:p

taki mam zamiar choć nie lubie jej ale kredyt chcemy wziąć i wreszcie na swoim ...

mykam spać toż to dla mnie środek nocy :) dobranoc .... teraz będą mi się te frytki snić

CZesc dziewczynki:) a ja kolejna malo przespana noc bo mi Gabi cala noc marudzila i oc godz budzila sie i nie chciala spac, teraz juz tez od ponad godz nie spi i ma muchy w osie:/ zwariuje.....

Moja kolezanka oddala swoja corke do zlobka prywatnego do kiedy mala nie skonczy roku placi 1000 zl a od marca jak mala skonczy rok bedzie placila 1500 zl ale ja stac wiec....
opiekunki szukala to tez chcialy od 1500 zl:( masakra dlatego ja tez siedze w domku i nie ide do pracy bo jak mam zarobic 1500 zl i wydac to na nianie albo zlobek to sie nie oplaca:( a poza tym troche mi szkoda by bylo mala oddawac do zlobka wszystko by mnie omijalo:( poki moge to posiedze z nia w domu jeszcze....
chociaz nie powiem brakuje mi ludzi i zajecia innego niz zajmowanie sie domem, bo ja zawsze taka bylam zeciagle posrod ludzi itp.

Hej kobitki :-)
witam się z joba :/
Poziomeczko faktycznie ja jestem zadowolona że Lula do żłobka poszła, ale ona od początku była takie społeczne dziecko więc byłam spokojna że sobie poradzi no i żadnych ryków nie ma, wychodzi uśmiechnięta i zadowolona tylko jak spróbowała "dorosłego " jedzenia to wzgardziła moim cycem... To jest żłobek na os. pod lipami "caineczka" ( ja też do niego chodziłam) no nie jest to super zrobione miejsce ale mi się krzywda tam nie działa to Luli nic nie będzie :-) nasza kuzynka prowadzi prywatny żłobek" Raj Maluszka" i ma wszystko zrobione pod dzieci jest tam super tylko nam nie po drodze no i jak to w prywatnym żłobku jest dla mnie za drogo :-(
Tygrynko wcale się nie gniewam że się wypowiadasz za mnie wręcz się poczułam jakbym miała własnego rzecznika :-D

Któraś z was pytała o dostęp do Oriflame ja posiadam takowy w postaci teściowej konsultantki zatem jak by co służę katalogiem :-)
Idę kawuchę zrobić i śniadanko :-)

Witam się również:)
My z Basią już buszujemy, ona na macie jak chwilowo w necie:p
Mężuś śpi, a od dzis ma urlopik, jutro jedziemy na działeczkę więc mnie kilka dni nie będzie, może uda mi się do neta od sąsiadki zajrzeć, ale generalnie będę odcięta od łącz interentowych...
Dziś pakowanie itp. Jak sięzbiorę to na pocztę bo przyszły ubranka i do Biedronki:)
A ma któraś może jedną z tych książek?
empik.com - Pierwsze Potrawy Twojego Dziecka - Ford Gina - 28,49 zł
empik.com - Od Piersi do Talerza Czyli jak Karmić Małe Dziecko - Hillis Anne - 28,49 zł
lub coś z napisami odkiedy co można dziecku podawać, bo mi się w necie nie chce szukać wolałabym na papierze;P
Miłego dzionka:)

Hej Mamusie!
Nie wyspałam sie. Po tych ćwiczeniach tak mnie gnaty bolały calusią noc. Miejsca sobie na łóżku znaleść nie mogłam. Teraz jest lepiej ale dalej to jeszcze nie to. Buntują mi sie.

A Mała wczoraj jaka wczoraj rozmowna była. Po ćwiczeniach pojechaliśmy do panoramy i jak sie najadła to nadawała tak głośno z wózka że aż ludzie zaglądali. Oczywiście nie obyło sie bez wizyty w Pepco i kupienia jej czegoś fajnego do zabawy i ubrania. Oczywiście ona decydowała czy jej sie podoba. A teraz po śnie kula sie i opowiada. Energii ma za 10-ciu.

Skrzat http://przepisydladzieci.webpark.pl/index.htm

Miłego dnia!

reklama
Skrzat910 dzięki, wiem wiem znam tą stronę, ale ja wolę książki jakoś niż czas w necie tracic, ja bym chciała książkę co by było napisane kiedy co mogę dać pierwszy raz itp. i szukam...Mam np. "U maluch na talerzu" fajna, dosc trudno dostepna, ale na allegro mi sie udalo wylicytowac:p Ale tam wiecej przepisow niz porad:p

Do góry