reklama
Witajcie, troszkę mnie tu nie było. 28 października odeszły mi wody płodowe i pojechaliśmy na Polną. Tam udało się powstrzymać poród aż 12 dni. Tak więc Antoś zdążył dostać Celestan na rozwój płucek i urodził się w 34 tc (33 tc + 3 dni).
Urodził się jednak z zapaleniem płuc i 10 dni spędził na oddziale noworodkowym.
Od wczoraj jesteśmy już w domu. Mały ssie pięknie pierś i wydaje się, że wszystko jest dobrze.
Najlepsza w tym wszystkim jest Nela, która o dziwo jest delikatna i ucieszona z braciszka. zobaczymy co będzie dalej.
Pozdrawiam wszystkie nowe dziewczyny. Powodzenia.
Od wczoraj jesteśmy już w domu. Mały ssie pięknie pierś i wydaje się, że wszystko jest dobrze.
Najlepsza w tym wszystkim jest Nela, która o dziwo jest delikatna i ucieszona z braciszka. zobaczymy co będzie dalej.
Guziczek87
Pracująca mamuśka
Hej laski ale się dzieje w tym Poznaniu ja też w końcu urodziłam :-):-)
Zosia urodziła się 30.10.2009 o 20.55 mała ważyła 4250 i miała 57 cm.kawała kobitki a poród trwała 3 godzinki bo na IP stawiłam się o 18 poród rewelacja bardzo fajne przeżycie pomimo braku znieczulenia ZZo dostałam tylko dlargan po którym prawie spałam. mała miała zapalenie płuc i byłyśmy w szpitalu 10 dni wyszłyśmy 9.11 ale jakoś musiałam się z nią oswoić zanim weszłam na BB.a tu czytam i tyle dzieciaków się urodziło..GRATULUJĘ wszystkim mamusiom świeżo upieczonym
Zosia urodziła się 30.10.2009 o 20.55 mała ważyła 4250 i miała 57 cm.kawała kobitki a poród trwała 3 godzinki bo na IP stawiłam się o 18 poród rewelacja bardzo fajne przeżycie pomimo braku znieczulenia ZZo dostałam tylko dlargan po którym prawie spałam. mała miała zapalenie płuc i byłyśmy w szpitalu 10 dni wyszłyśmy 9.11 ale jakoś musiałam się z nią oswoić zanim weszłam na BB.a tu czytam i tyle dzieciaków się urodziło..GRATULUJĘ wszystkim mamusiom świeżo upieczonym
jarzebinka
mama Kacperka i Kamilka
Kaśka, Ola, Guziczek.................. wielkie gratulacje dla szczęśliwych mamusiek i duuuuuuuuuuuuuuuuużo zdrowka dla waszych pociech ..........................
a ja w końcu wyszłam z chorób dzieciaczkowych i starszy i młodszy juz po ospie.... starszy wrócil do przedszkola mam tylko nadzieje,że nie załapie jakiegos przeziebienia, choć w przedszkolu tylko jest 1/3 dzieciaczków, reszta jeszcze ospuje
i słoneczko piękne za oknem świeci :-):-)
a ja w końcu wyszłam z chorób dzieciaczkowych i starszy i młodszy juz po ospie.... starszy wrócil do przedszkola mam tylko nadzieje,że nie załapie jakiegos przeziebienia, choć w przedszkolu tylko jest 1/3 dzieciaczków, reszta jeszcze ospuje
Kochane Mamy! Jestem fizjoterapeutką i świeżutka mamą! Zapraszam kobietki w ciąży oraz Mamy Kangurzyce (używające chust do noszenia dzieci) na zajęcia Nordic Walking w Poznaniu - więcej na mojej stronie www.arenaruchu.com.pl.
Sama chodzilam z kijkami do 9 miesiąca ciąży i chodzę teraz nadal z dzidzią!!!
Zapraszam serdecznie!:-)
Sama chodzilam z kijkami do 9 miesiąca ciąży i chodzę teraz nadal z dzidzią!!!
Zapraszam serdecznie!:-)
Drodzy Rodzice- jesteśmy dwiema nauczycielkami. Organizujemy w przedszkolu w Suchym Lesie Bal sylwestrowy dla Waszych pociech.
Zapewniamy:
Opiekę dla dzieci od 31.12 od godz. 17 do 01. 01 do godz.12 z możliwościa przedłużenia.
Pozatym zapewniamy poczestunek- (ciepłe danie oraz śniadanie), powitanier Nowego Roku i nocleg.
Koszt Balu wraz z opieką i noclegiem 15zł/h.
Termin zgłoszeń do 10.12 po numerem tel. 781 947 976 lub na maila annx112wp.pl.
Ilość miejsc ograniczona.
Pozdrawiamy
Zapewniamy:
Opiekę dla dzieci od 31.12 od godz. 17 do 01. 01 do godz.12 z możliwościa przedłużenia.
Pozatym zapewniamy poczestunek- (ciepłe danie oraz śniadanie), powitanier Nowego Roku i nocleg.
Koszt Balu wraz z opieką i noclegiem 15zł/h.
Termin zgłoszeń do 10.12 po numerem tel. 781 947 976 lub na maila annx112wp.pl.
Ilość miejsc ograniczona.
Pozdrawiamy
Witam wszystkie mamy jestem mamą 2 miesięcznej Wikusi i poszukuję od kwietnia dla niej jakiegoś żłobka w okolicy osiedla warszawskiego, ronda śródka lub starego rynku, czy któraś mogłaby mi coś doradzić w tej sprawie?? Wiem że będzie ciężko dostać się do żłobka ale może w prywatnym jakoś się uda buziaki:-)
WitamWitam wszystkie mamy jestem mamą 2 miesięcznej Wikusi i poszukuję od kwietnia dla niej jakiegoś żłobka w okolicy osiedla warszawskiego, ronda śródka lub starego rynku, czy któraś mogłaby mi coś doradzić w tej sprawie?? Wiem że będzie ciężko dostać się do żłobka ale może w prywatnym jakoś się uda buziaki:-)
nie moje okolice więc nie pomogę poszukaj może w google coś koło siebie ;-)
epidemia ospy widzę nastała ;-)...
Guziczek pochwal się córcią :-) jeszcze raz gratuluje dobrze ci małą obliczyli wagowo przed porodem ;-)Hej laski ale się dzieje w tym Poznaniu ja też w końcu urodziłam :-):-)
witaj Ola pospieszył Ci się synekWitajcie, troszkę mnie tu nie było. 28 października odeszły mi wody płodowe i pojechaliśmy na Polną. Tam udało się powstrzymać poród aż 12 dni. Tak więc Antoś zdążył dostać Celestan na rozwój płucek i urodził się w 34 tc (33 tc + 3 dni).
Witam Kaśka widzę że niektóre dzieciaczki coś się spieszą droba ta twoja córeczka jak na 36 tydzieńcześć dziewczyny ostatnio byłam tutaj 22 września kiedy to wybierałam się na badania na polną
no i zostałam tam prawie do końca października
z powodu cukrzycy wielowodzia i skurczy okazało się że muszę leżeć i walczyć o każdy dzień dla dziecka
udało się powstrzymać poród do 36 tc
Michasia przyszła na świat 16 października z wagą 1960
mała leżała troszkę na neonatologii ale jesteśmy już w domku
troszkę biegamy po lekarzach i badaniach ale mamy też czas na spacerki
reklama
Guziczek87
Pracująca mamuśka