reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

mój pracodawca wypłaca tylko pierwsze L4.. tzn perwsze chyba 34 dni.. a więc w tym miesiącu dostałam 105zł i teraz czekam aż ZUS się wykaze.. mam nadzieję że do teg czasu nie popadniemy w jakieś mega długi :(

reklama
michasia i Iwonka czy wy zawitacie do nas na zamkniety??????????????????????? jarzebinka wam pisała na pw ale zadna z was sie nie odezwała.............................

Witam wszystkich! Zakładam ten temat, ponieważ moje dziecko bardzo dużo czasu spędza w internecie. Sama słabo znam się na tych nowoczesnych technologiach, mysle, że mój syn jest ode mnie dużo w tym lepszy :) Chciałabym się dowiedzieć od Was jakie niebezpieczeństwa mogą czekać na moje dziecko w internecie? Troche się przestraszyłam, gdy usłyszałam o tym, że jacyś rodzice musieli zapłacić ponad 30 tysięcy złotych za nielegalne pliki, które ich pociecha rozpowszechniała w Internecie. Wiecie może o sposobach jak można sprawdzić czy dziecko ma na komputerze spiracone pliki?

nie straszcie mnie tym płaceniem za L4 :no::no::no: to jak my mamy przeżyć prze 3 miesiące z jednej pensji :no::no::no: z kredytem na barkach ...... matko kochana .......

a wogóle to witam serdecznie ...... :tak::-D:tak:

w poniedziałe mały miał w przedszkolu juz oficjalne zakończenie roku :tak: chodzi do konca czerwca, a potem jego przedszkole jest zamknete, więc bedzie miał wakacje a ja razem z nim, bo przy dobrych wiatrach idę w końcu na L4, musze tez odpocząć, tymbardziej, że maleństwo rozpycha sie coraz bardziej i coraz mocniej :tak: na szczęscie jeszcze nie dostaję kopniaczków po wnętrznościach, ale czasem jak zasadzi kopniaka na zewnątrz, to ...... czuję,że żyję :tak: i ono i ja......:tak:

ostatnio nawet w nocy M położył ręke na brzuchu i był zaskoczony tą siłą i potem dopytywał, czy ja sie wysypiam z takimi kopniakami nocnymi :tak:

no jarzebinko z tym L4 to tak właśnie jest.. my chcieliśmy w maju wziąść kredyt konsolidacyjny żeby jakoś przetrwać ten czas kedy moje pieniazki będą się spóźnieć.. ale jeden z kredytów niestety był dopiero od 4 miesiecy spłacany a musi być minimum 6 żeby uznali go w konsolidację.. tak więc oto na dzień dzisiejsze leżą i kwiczą moje 2 kredyty, prąd, gaz i komórki... mam nadzieję że jakoś to będzie.. a w sierpniu dostaniemy konslidację + pieniazki na górkę więc wyjdziemy na prostą i jeszcze wyprawkę maluszkowi sprawimy :-) mam nadzieję..

tak więc oto na dzień dzisiejsze leżą i kwiczą moje 2 kredyty, prąd, gaz i komórki... mam nadzieję że jakoś to będzie.. a w sierpniu dostaniemy konslidację + pieniazki na górkę więc wyjdziemy na prostą i jeszcze wyprawkę maluszkowi sprawimy :-) mam nadzieję..

dla mnie to jakies nieporozumienie :wściekła/y: ja mam dostać w lipcu piniążki za tzw. "wczasy pod gruszą" które chciałam przeznaczyc na umeblowanie dużego pokoju, ale w takiej sytuacji chyba jednak je odłoże, bo jak ZUS nie będzie sie wywiązywał ze swoich zobowiązań, to coś będę miała :wściekła/y: a meble najwyżej potem sobie kupimy:wściekła/y: bo kredyt, życie i wyprawka dla maleństwa, pomimo, że mam cos po Kacperku i siostra coć dorzuci, to jednak bez jednej wypłaty bedzie ciężko :wściekła/y: jednym słowem to masakraaaaaaaaaaaaaaaaa

Pinka, dziękuję, dziękuję, dziękuję .................... :tak::tak::tak::tak::tak:

w szoku jestem dziewczyby jak czytam co wy o tym zusie wypisujecie zeby na wlasne pieniazki czekac nie wiadomo ile???????????? masakra!!!!!!!!!!!!!!

Jarzebinka nie ma za co:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
witam sie i ja weekendowo .... :tak:

ale sie dzisiaj dowiedziałam, że w moim przypadku mi będzie płaciła firma, a ZUS będzie sie z nią rozliczał, więc teoretycznie będzie wszystko w terminie, bo firmy zatrudniające powyżej 20 czy 50 pracowników, same płaca a potem rozliczają sie z ZUS'em :tak: wiec chyba nie będę przymierać głodem ............. :tak::-D:tak:

Do góry