reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Gosia, to bedzie raczej kącik w naszej sypialni, wiec rewelacji nie będzie... poprostu musimy jakos umeblowac sypialnie aby była funkcjonalna i tyle :tak::-D:tak: a malowanie robimy w dużym pokoju bo nie robilismy jak sie wprowadzalismy wiec to tyle :tak:

właśnie M dzis przywiózł łóżeczko, w tym tygodniu będzie korzystał mój mały chcrześniak a potem zacznie sie właśnie zabawa z meblowaniem, bo tak jakos nie mamy na niego miejsca więc pewnie łatwo nie będzie :tak::-D:tak: szczególnie, że sypialnia podoba nam się w tym ustawieniu co jest teraz, a teraz na łózeczko miejsca brak, więc trzeba pokombinować ......:tak:

reklama
Jarzebiko - współczuje problemu z winda, bo pamietam jak jechalam to faktycznie ona mała, szczegolnie to wejscie :no: ja tez nie mam ogromnej ale moj typ wozia raczej wjedzie, ja chyba zdecyduje sie na coneco toledo, ale jeszcze moze mi sie odmienic ;-) ja mialabym problem z wjazdem do windy jakbym kupila wozek dla dwójki dzieci bo zaden nie wchodzi, ale na szczescie znalazlam fajną dostawke dla drugiego dziecka wiec teraz moge sobiew kupic ładny wozek z gondolą :)
Pinka - to idz moze do lekarza z ta kuleczką, moja mam miala taka kuleczke na dłoni to sie niestety sama nie schowala
Ja w weekend tez sobie odpoczęłam nad jeziorkiem z tesciami :tak: szukalam miesca noclegowego w skorzecinie ale inestety nic nie znalazlam i wylądowaliśmy w ślesinie :-)
niestety mała od wczoraj ma gorączkę, mam nadzieje ze to trzydniowka i jutro minie, bo bidulka sie meczy i dzis moze ze 2 razy sie usmiechnela :-(

iwonka- coneco toledo mielismy miec zamist x-landera. najpierw chcialam toledo, ale z moim szczescie nigdzie nie bylo tych modeli! a szukalam w ostatnich dnach ciazy i byla panika z musu wzielismy x-l. ale powiem ci szczerze ze coneco jest praktyczniejsze!!! gondola sie składa jak haronijka!co bardzo ułatwia transport samochodem, ma podnoszone oparcie!!! tak ze nie potrzeba zadnych podusi/! x-land. tego nie ma. a tak to coneco to kopia x-landa i przede wszystkim polowe tansza:)

hejo

Gosia- kurcze tu jak mam isc do lekarza to az mi strzela bo nic oproc paracetamolu ktory z reszta nie działa nie dostane:no::no::no: wiec chyba poczekam jak w polsce bede to pojde....

Iwonka- tak patrze na twoj suwczek i tylko 6 tygodni ci zostalo szok szok jak to czas szybko leci......a juz czujesz jakies objawy???
a co twoja mam brała zeby jej znikneło?? była z tym u lekarza? co to wogole jest??

u nas dzis pogoda do bani z reszta od weekendu taka beznadziejna jest:tak::tak:zimno pada brrrrrrr......dzis na obiad zachciało mi sie pomidorowej i nalesników z serem wiec gotuje.....

Pnka- ja tez mma "kuleczkę" na nadgarstku, to mam od własnie nadwyrężania ręki. Wyskoczyła mi po porodzie, nieźle musiałam sie tam trzymać, no i poźniej ciągłe noszenie małego, mam to na prawej ręce...juz raz byłam z tym u lekarza i miałam ściąganą szczykawką z tego jakby galarete:/ fuje wiem, zrobiło się to mniejsze, jednak teraz widzę że znowu wychodzi...tzn. rośnie...i teraz jak pójde do lekarza to bedzie mi w to jakiś zastrzyk robić. To się jakoś nazywa lecz ne pamietam nazwy tego schorzenia, jeśli masz to samo co ja to chyba żadnych tabletek na to nie ma... bo bym miała przepisane. moja mama ma to samo tylko ze ona to już miała kule! miała ściągane, to nie pomagało i poźniej miała zastrzyki w to... teraz już tego nie ma.
a mnie ta reka od tego czegoś bardzo boli, zwłaszcza jak dużo popracuje tą ręką.
zaczekaj do wizyty w polsce jeśli mówisz ze tam na wszystko przepisuja tabletki albo nic nie robią.:)

ilona -no nie to wszyło na lewej rece......ale nie strasz nie bo od samego czytania zrobilo mi sie słabo:szok::szok::szok::szok: a bolalo to sciaganie??????

Pinka mowią że nie boli ale mnie bolało. ale to nie az taki ból, lekki, mi normalnie igłą ściągał:) nie panikuj może Ty masz coś innego:)

Pinka - tak jak mowi ilonka moze u ciebie to co innego, dlatego zawsze najlepiej sie dopytac lekarza :tak: u mojej mamy dokladnie taka sama sytuacja jak u mamy ilonki, konkretnego bólu raczej nie bylo, a jak pomyslisz o bólu porodowym to to już pewnie żaden ból ;-):-) ja czuje narazie tylko ociężałość, bóle kregosłupa, skurczy raczej nie widac, gin mowi ze to juz niedlugo a ja sama nie wiem :sorry2:

iwonka jak ja sobie pomyśle o swoim porodzie, jakbym teraz w twoim tygodniu ciazy to bym mdlała na sama myśl, bym musiala brac tabletki uspokajajace ktorych bym pewnie tak nie mogla. masakra.panika jak diabli.

reklama
Do góry