reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Nowe ZOO a w nim nowo otwarta słoniarnia:tak: (dojeżdzasz na ronda Śródka a stamtąd mozna przejechac do ZOO kolejką wąskotorową:-)

na ławicy nie ma awionetek, ale są przy trasie katowickiej http://www.airport-biernat.pl/

wiem, że po Warcie pływał statek "Jagienka" ale nie wiem czy nadal pływa

poza tym do niedzieli 14 czerwca na Starym Rynku odbywa sie Jarmark Świętojański

reklama
hej dzieczynki
u nas jak narazie nie jest źle:-)
dziś końcyzmy 28 tydzień wiec juz bliżej niż dalej:-)
w piątek niestety ide znów na badanka i KTG do szpitala bo cukier po glukozie mam za wysoki i trzeba powtórzyc, ale pewnie bedzie cukrzyca ciązowa:-(
no ale w sumie to dietka mi sie przyda o embargo na słodycze bo troche przeginam.

w poniedzialek zaczynam masaże u fizjoterapeuty bo mój kręgosłup po 23 tygodniach lezenia jest w kiepskim stanie,
skórcze mam pojedyncze, ale do konca na fenoterolu:-(
powoli robie wyporawke dla córeczki choc narazie mam 2 rózowe rzeczy, mam nadzije ze wpiatek podejrzą czy nic nie wyrosło między nóżkami-) a tymczasem kupuje uniwersalne kolorki;-)

SYLA
Super ze wszystko dobrze:tak:Jejku jak ten czas leci:-):tak:Jeszcze troszke i bedziesz tulila mala Wikusie:tak::tak::tak:
Ja jakos kupowałam rozowe jak byłam w drugiej ciazy bo chociaz jedno z blizniat musialo byc dziewczynka:tak::tak::tak:No i urodziły sie dwie dziewczynki

Hej
my po dlugim weekendzie u tesciow, bylo calkiem fajnie, wypczęłam, ciut sie opaliłam bo pogoda w kratke, ale ogólnie git :cool2:
a jak u was weekendzik?
aha no i na urdzinki byłam u znajomego teściów ginekologa i oczywiście miał odmienne zdanie co do wszystkiego co mi powiedziała moja gin :eek: czyli łożysko ok, cisnienie ok, dzidzia jak najbardziej ok i co najważniejsze i przyjemne zarazem hii to będzie jednak synuś :-D:rofl2::-):-):-):-)
tyle z newsów a mam do Poznanianek pytanie, bo od dwóch dni mężowi strasznie boli ząb i nigdy nie był w Poznaniu u stomatologa, czy możecie kogoś polecić z czystym sumnieniem (ozywiscie najlepiej NFZ) taki co dobrze kanałowo robi, bo chybainaczej sie u męża nie obejdzie. dziekuje z góry za szybką odpowiedz :tak:

i ja sie witam po dłuuuuuuuuuuuuuugim weekendzie, ja też poza Poznaniem byłam, ale u rodziców, więc też sobie wypoczęłam :tak: mały sie wybiegał i wyszalał :tak: ale jeszcze tylko 3 tygodnie i kolejne tym razem dłuższe lenistwo :tak:

Iwonka, a to niespodzianka, wiec teraz pewnikiem aż do porodu bedziecie sie zastanawiać czy synek czy może jednak dziewczynka????? a co do stomatologa, to ja nie pomoge, bo ja chodze do przyzakładowego :tak:

a jutro krzywa cukrowa :szok::szok::szok:

Właśnie wróciłam i muszę przyznać że od mojego oststniego pobytu w Poznaniu (2 lala temu) wiele się zmieniło, ale psie kupy na chodnikach nadal się piętrzą:szok:
trzeba przyznać że zasłuzenie dostaliście euro bo drogi się polepszyły. Byłam na procesji z ok bożego ciała i była bardzo piękna i kolorowa(dużo u was ludzi na nią chodzi).
Akurat trafiłam na jarmark więc się nam nie nudziło. Padało tak na przemian i na malte nie poszłam :-( a jak była ładna pogoda dziś to musiałam jechać. Jeszcze wpadne odwiedzić wasze miasto może za rok więc wtedy zobacze ulepszoną malte (słyszałam o planach dobudowy ośrodka)

iwonka- ja znam tylko jedna dentystke ale nie jest na NFZ:/
Jarzebinka- wspolczuje krzywej cukrowej, bo jak ja to robilam to prawie zwymiotowalam, ale znam laski co mowią ze nie było źle:)

IWONKA
No to w sumie teraz nie wiadomo kto mieszka w Twoim brzuszku:-):tak:
Pewnie dowiesz sie dopiero jak urodzisz:tak::tak::tak:
Ja tez nie znam zadnego stomatologa na NFZ:no:

nie bede sie zastanawiac bo jestem pewna ze chlopczyk :tak: badała mnie bardzo dobra gin, zreszta dobra znajoma tesciow no i zreszta sama widzialam fiuteczka :rofl2: mam nawet na foto :D to ta moja jest jakaś pomylona, wkurzylam sie bo narobila bledów mi w zwolnieniu, musialam tydzien czekac na poprawe a dzis sie okazalo ze jeszcze data sie nie zgadza bo jeden dzien przerwy i znow biegania i zalatwiania i wszystko sie opoznia :wściekła/y:
swoja droga to jak to jest z tym chorobowym? bo pracodawca zwolnienie wyslal juz ponad miesiac temu a pieniazkow ni ma :no:
ilonka - ja mialam kilka tyg temu krzywa cukrowa i nie bylo zle, co prawda nie bylo to przyjemne ale o dziwo przez kilka dni mialam wstret do slodkiego :laugh2:

reklama
iwonka - ja kase na zwolnieniu dostalam chyba po dwoch albo nawet trzech miesiacach. cala zaleglą kwote. takze spokojnie musisz czekac:)

Do góry