reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

zabucha- .............za poznaniem....a abu dhabi to moje wymarzone emiraty arabskie. mniej znane niz dubai.
depresja poporodowa przeszla w inna... do 5msc.
a jakie mialas sposoby na przesypianie calej nocy??? bo my wlasnie nad tym walczymy....ale mały zawsze musi sie obudzic na ta butle w nocy....raz czy nawet dwa.

Ostatnia edycja:
reklama
ilonka1q - z tą depresja to współczuje....każdej z nas mogła sie przytrafić.....ale najważniejsze to mysleć pozytywnie:):)! mogę cie tego nauczyc jak chcesz:)
a co do przesypania nocek - to przeczytałam kiedys taka madrą ksiażkę - nie pamietam tytulu ale postaram się poszukac i tam była opisana jedna z metod jak przyzwyczaic dziecko do "regularnego " trybu życia...teraz juz sie do niej nie stosuje - choć wieczorne rytuały pozostały ale wtedy bardzo mi pomogla - tylko trzeba byc przy tym bardzo konsekwentnym...pamietam jak ja przeczytałam to mój konkubent nabijał sie ze mnie chyba z tydzień, że bede ksiązkowo wychowywała naszą Bączusie - a potem jak zaczęło działać i nikt go w nocy nie budził to mnie przepraszał - takie sa te chlopy ;) zaraz spróbuje ja znaleźć bo sama dostalam ją w formie elektronicznej. pamiętm jeszcze, że na wieczor dawalam jej mleko z kaszką a w nocy jak się budzila to zamiast butli dawałam jej trochę wody albo smoczka ..nauka trwała jakies dwa-trzy tygodnie i potem szok że zaczęło działac. pewnie nie na każde dziecko to dziala - ale warto sprobować.

pozytywnie myślec to ja potrafie:p
co do nocnego budzenia to herbatka nie pomaga....bo mały nie daje za wygrana. i tak sie zaraz budzi a wetdy juz pluje herbatka.:/ ciazki ocrzech do zgryzienia. dzis w nocy obudził sie chyba ze 3razy. masakra. to byla walka o smoczek....to mu sie nie brzuszek przewrocilo..i ryk:/
dopiero idzie dalej spac jak dostanie butle...boze wysle go gdzies...bo to wiecznie nienazarty brzdąc.

mamuski gdzie jestescie?
w ogole to mi sie pokickało myslalam ze dzis piatek.a to czwartek:p heheh
moj P. gdzies zniknal. poszedl niby po cos do auta a teraz patrze a auta nie ma ani jego:/ kosmici? hmm,...
pochwale sie ze mamy 29.03 rocznice slubu:) nie wiem co mu kupic!? moze jakies propozycje??? licze na wasza pomoc:))
a wlasnie mam pytanko: gdzie i za ile przekłuwają uszy na grunwaldzie??? mialam kiedys kolczyki pozniej zdjełam, a teraz chce miec znowu ...niestety uszka sie troszke zarosły....

ilonka1q - niestety nie znalazłam ksiażki ale przypomniałam sobie jej tytuł : "Język niemowląt" musiałabyś gdzieś poszukać, może u Was też zadziała.....
i jak Pan P. się odnalazł? bo wiesz z tymi kosmitami to może byc niebezpiecznie ;)

Gosia_k23 - no mi wlasnie taka odskocznia by sie przydała - tak żeby się nie przemęczyć pracą ;-)

ZABUCHA
Ja planowalam trojke dzieci:tak:ale troszke inaczej
Jak bylam z dziewczynkami w ciazy to mial byc Oskarek a za 6 lat Wiktoria;-):-)
Ale jak jest tak jak jest to jestem MEGA szczesliwa:tak::tak::tak:

ILONKA
Wiem,wiem kochana ze jestem wielka;-):-)

Witam was mamy wieczorowa pora
Zabucha
Ja planuje miec 2 sama mam 6 rodzeństa,ale jak pomysle jaki mialam ciezki porod to az sie odechciewa.

Dzisiaj miałam bardzo ciężki dzień,byłam z małym na rehabilitacji
Zastanawiam sie nad prezentem na chrzest mojego chrzesniaka,moze byscie mogli mi doradzic?

Gosia_k23
Mały urodził się w 35 tyg ciązy (wcześniak) z lekkim niedotlenieniem mozgu i przez to jedzimy na rehabilitacje chociaz ja sadze ze jest nie potrzebna,według pediatry mały rozwija sie dobrze.

Mój chrześniak ma prawie 5 miesiecy

ogladamy doktora hausa :p co tu taka cisza?
nasz Fliper dostal na chrzest taka łyzeczke...fajna sprawa ale zgadzam sie z Gosia ze parenascie lat:p
krzeselko do karmienia fajna sprawa...tym bardziej ze maly niedlugo zacznie siadac....
my dostalismy mate edukacyjna....łancuszek, takie cuś na szelkach do noszenia małego ...ze nie trzeba na rekach tylko masz wolne rece...nie wiem jak to opisac.bujaczek-lezaczek.
ale jak chrzesniak ma 5ms to juz duzy, wiec mata odpada:p bo pewnie juz maja.
kurcze mam pustke w glowie nie pomoge chyba:/
fajny pomysl dala Gosia- z krzeselkiem:)

ilonka1q
moze masz racje z ta mata bo on jest malutki bardzo,a siadac to moze zacznie po roku czasu jest chorowitkiem i czeka go powazna operacja a nawet 2

reklama
Do góry