reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

kurcze wiecie co.. ja avatar zmienialam na facebooku, a widze ze automatycznie tez sie tutaj zmienil.. :-D
no, ale dziekuje :-)

Tygrynka ja się zapisałam na 13, ale mnie to obojetnie, czy 10 czy 13, jak Wam pasuje.
Adaś jak miał około roku ważył gdzieś ze 10kg.. ale teraz to chyba tak u dzieci jest, że ja dużo chodzą
to szybko spalają kg :) a Adasia jutro zwaze dokladnie :) i wlasnie zmierzylam go - dokladnie ma 85cm :)

reklama
no to ja też już nie wiem na którą godzinę zostawić :D poczekam jeszcze na Kozaczino, może będzie chciała się zabrać ze mną i ma jakieś preferencje co do godziny :)

Julia zerknij na allegro, tam pewnie znajdziesz jakieś niedrogie, może nawet wykonają taniej niż na miejscu? a ja jak się zdecyduję na którąś drukarnię i będę odbierać to zapytam jak to u nich wygląda :)

my też zabieramy się za obiadek i sprzątanie, mąż jeszcze dzisiaj ma wolne to go wykorzystam ;)
a młody ma maruda, znowu późno poszedł spać i się budził, więc może nie wyspany chodzi... ale dzisiaj posmarujemy mu dziąsełka maścią, bo może te cholerne 4ki psują nam noce :/
miłego dnia!

Ja na 10 na to spotkanie, bo 13 to środek dnia:(
Ja u dentysty byłam kilka razy w ciąży i 2 zęby mam do zrobienia, bo w ciąży się nie dało..ale jakoś mi nie po drodze;( Ja się strasznie boje dentysty :-Dnaprawdę!
Ja właśnie kawkę piję, obiad się robi, jakieś warzywa z kurczakiem w sosie śmietanowym i makaronem..jestem ciekawa co wyjdzie! Dla Basi już od godziny gotuje buraka i będę jej miksować z ziemniakami:) Dziś danie ala mama. Wybitnie nie smakuje jej gruszka...pluła wczoraj i dziś, a tak to wszystko ładnie je:) No i woli kleik ryżowy niż kaszkę mleczno-ryżową naturalną, smakowych puki co jej nie daje, niech się dziewczyna do słodkiego nie przyzwyczaja:p
Kozaczino jak Lula?

no środek dnia, ale przecież można coś i przed i po 13 zrobić :D

Seba ma 82cm :D teraz pracujemy nad jego wagą, ale na razie cyc rządzi :/

Temat dentysty widze na tapecie. Ja musze iść ale dojść nie moge. W ciąży byłam pare razy ale na takie pierdołki a teraz musze iść na wyrwanie 2 zębów i jak sobie o tym myśle to mnie mierzi. Nie dam sie bez końskiej dawki znieczulenia. Moja dentystka doskonale wie że takie drobnostki to może mi robić ale jak sie bierze za konkretne borowanie to bez znieczulenia nie ma co wiertła uruchamiać. Kanałowe to zaraz po porodzie mi robiła i ja niestety mam bardzo nie wrażliwe dziąsła na znieczulenie i trzeba mi tego sporo dać. Dopiero 4 dawka znieczulenia zadziałała. Jak mieszkałam we Wrocławiu i szłam do cioci dentystki to ona już wiedziała że szpryca musi być bo padne na fotelu. Widzicie taka jakaś dziwna jestem że ból porodowy 30h wytrzymałam a borowania nie zniose.

uch nieźle z tymi zębami, aż mnie ciarki przeszły :/ nienawidzę dentystów :p ale mam jakieś takie szczęście że od paru lat wszystkie zęby zdrowe ku mojemu wielkiemu zdziwieniu - po ciąży, karmieniu poszłam do dentysty z duszą na ramieniu, że będzie źle, a tu na wybielaniu się skończyło :D ufff, teraz zamierzam się długo tam nie pokazywać ;)

w końcu wybrałam kalendarz i zdjęcia do niego, może uda się mieć go na piątek :D ja jak zwykle - wszystko na ostatnią chwilę :/

Hej dziewczyny
Ja na opiece bo Lula nadal chora :-( właśnie zbijam gorączkę wwwrrr leży obok bidulka i się męczy a od wczoraj antybiotyk bierze :-) może zadziała na dodatek chyba zęby idą górne bo wczoraj u lekarza widziałam jak spuchnięte ma dziąsła, na nic trzeba poczekać :-) I jeszcze zapomniałam chyba pisać że moja księżniczka odkąd zasmakowała w " dorosłym" jedzeniu to kategorycznie odmówiła cyca :-( akurat jak zaczęła chorować !!!
Skrzat te smoczki które kupiłam to Campol :-)
Tygrynko z radością zauważyłam że 29 to faktycznie sobota :-) i zapisałam sie na 13 gdyż na 10 muszę R. do pracy zawieść i mam auto do dyspozycji ale dziękuję za ofertę podwiezienia ;-) A kalendarz robiłam w Rossmanie i nawet szybko poszło choc był to okres przedświąteczny.
Spróbuje Luli cos dojedzenia wcisnąć bo malutko je mierzyłam ja i ma jakieś 68-70cm i waży jakieś 8,5 ( 3 miesięczny szkrab mojej kumpeli waż 8 kg ;-) to jest kawał chlopa)

Ostatnia edycja:
Tygrynka lepiej sie spytaj dokładnie na kiedy będą kalendarze bo myśmy w weekend byli w fotojokerze w auchanie i powiedzieli że tylko kubki dojdą na dzień babci i dziadka a kalendarz to wątpliwe a nawet niemożliwe.

dzięki Skrzat ale zanim zamówiłam to sprawdziłam :) może nawet na czwartek będzie, zależy czy nie będę miała żadnego "ale" do projektu ;)
a na stronie fotojokera właśnie widziałam, że na kalendarz nawet 6 dni się czeka...
Kozaczino a ile płaciłaś w Rossmanie? i jak wyszedł?
no to ja też zostaję na 13, bo już nie wiem kto i jak.. Brzoskwinka przyłączysz się? :) a może potem obiadek w Gauganku?? :D
Koza ucałuj mocno choruszka, niech zdrowieje szybko :* a z tym cycem to z kolei ja Ci zazdroszcze, bo my powoli zaczniemy ostawiać a chciałabym zeby sam zrezygnował :/

reklama
No to się przepisałam na 13...ale sama nie wiem, zobaczę jeszcze. Ale trzeba by sie wypisac z tej 10 jak jestesmy wszytkie podwójnie:p
Kozaczino to jak pójdę do Rikapy to obczaję:)

Do góry