reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Dziękuje.

Julia piszesz że mają znieść leki za grosz? Kurde to ja zbankrutuje. Wiecznie do naszych kieszeni sięgają a takie cuda na kiju obiecują. Miały być podwyżki rent i co? I dostałam osrane 15zł więcej.

Wiesz co gdzieś to wyczytałam że od kwietnia i dlatego tez jest wkuta, oboje dzieci przewlekle chorych z czego starszy i tak połowe leków nie ma refundowanych:wściekła/y: ja do pracy nie moge iść ze względu na dzieci:wściekła/y: ku............ gdzie my żyjemy. Nawet na wynajęcie mieszkania mnie nie stać żeby dzieci miały "ludzkie" warunki:wściekła/y:

reklama
Kozaczino zdrówka dla Luli!!! Ja mam nowy kombinezon 6-9 miesięcy, dwuczęściowy, na Basię za duży jeszcze! Może jesteś zainteresowana?
Na-tuska dla Twoich również!
Marcia gratulacje z wyboru fotelika. Basia ma 7 kg, ale jej już nóżki wystają, więc w sumie nie wiem, kiedy się powinna przesiąść?
My dziś bylismy u mojej babci, a potem u znajomych. Od rana jakieś domowe atrakcje. Ulepiłam pierogi na obiad Pierożki z mozzarellą - Przepis Oczywiście ciasta za dużo, więc szybko skroiłam makaron na makiełki, bo jeszcze puszka maku w szafce to akurat:) Wczorajsza noc nalezy do sukcesów, ale nic nie będę pisać by na zapeszać, jak coś się unormuje dam znać:)
My Rikapa może jutro lub w tygodniu przyjedziemy parasolki oglądać, kiedy będziesz??
A oglądaliśmy wczoraj film Jedz, Módli się i kochaj z Julią Roberts:) Fajny, ale dla mnie ciut za długi, bo 2h15min. mogli te 25 minut skrócić, ale warty obejrzenia:) Miły lekki i przyjemny:)

Marciaa młoda dostała Bactrim, Mucosolvan, Pulneo, Nurofen, Paracetamol, Navisin, Dicloflor generalnie całą masa leków :-(

Właśnie przejrzałam Allegro i chyba kupię dwu częściowy bo jednoczęściowy mam :-)
A co do finansów to się nie wypowiadam bo jest 15ty a ja już na zaliczkach jade...

Skrzacie miły a jaki kolor macie kombinezonu??

Ostatnia edycja:
Skrzat jestem jutro i później w czwartek piątek i sobotę ( mam 3 dni wolnego z tego 1 dzień to urlop) aaa i najważniejsze nogi w nosidle mogą wystawać, głowa dziecka nie za bardzo choć jest dopuszczone że do granicy oczu i żeby dziecko przesadzić do fotelika przodem do kierunku jazdy musi stabilnie siedzieć :-)

a dlugo mieszkasz w Poznaniu?
coz ja niby mam wielu znajomych ale jakos rzadko kto ma czas sie spotkac..
kazdy ma swoje sprawy..

ale zawsze masz go obok siebie, w razie co pomoze..

od urodzenia:-D ale musiałam się usamodzielnić w wieku 9 lat więc znajomi na imprezki a ja do domku obiadek i posprzątac i się wykruszyli

Niby jest obok ale ja mam wrażenie że jesteśmy razem ze względu na chore dzieci bo samemu byłoby naprawde ciężko wszczególności że mają tylko jednych dziadków co i tak rzadko ich odwiedzają chociasz mieszkają tak niedaleko

Wiesz co gdzieś to wyczytałam że od kwietnia i dlatego tez jest wkuta, oboje dzieci przewlekle chorych z czego starszy i tak połowe leków nie ma refundowanych:wściekła/y: ja do pracy nie moge iść ze względu na dzieci:wściekła/y: ku............ gdzie my żyjemy. Nawet na wynajęcie mieszkania mnie nie stać żeby dzieci miały "ludzkie" warunki:wściekła/y:
No ja też przewlekle jestem chora. Ale ja to już baba co coś w życiu przeżyła i sie zabawiła a dzieci to mi szkoda. Wielka buzia dla twoich biedactw.

Skrzacie zainspirowałaś mnie tymi pierożkami. Już wiem co będziemy po niedzieli jeść.

Brzoskwinko to zapraszam na kawusie:-). Ja też tu prawie nikogo nie znam. A tych co znam to od rana do wieczora w robocie.

Ostatnia edycja:
skrzat leki kupowac im i tak musze tylko jak mi tak cenami pojadą to z papci wyskocze:wściekła/y:
co mi po zasiłku pielęgnacyjnym jak tylko na 2 leki to starczy:wściekła/y:

Ach szkoda gadać, zmiana tematu:-D na fotelikach się nie znam więc niepogadam;-)

Julia nie chcę być wścipska ale mocno są chore Twoje dzieciątka :-( bo normalnie mi się smutno zrobiła jak napisałać że jesteście razem ze względu na chore dzieci :-(

reklama
Do góry