reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Kozaczino podziwiam cie z ta praca, ja sobie nie wyobrazam jak to bedzie jak wroce;/
No spiworek pojade obejrzec ten za 58 zł i ten w PiM, oba w poznnaiu wiec mozna;)
A ja dzis ugotowalam ziemniaki i brokuly i juz jak mialam przecedzac to sie zoreintowalam ze nie osolilam wiec wyjelam jedna rozyczke brokula i pol ziemniaka dla Basi i podusilam widelcem, byscie widzieli ta radosc jak jej na paluszku dawalam:) Normalnie zjadla prawie wszytko:D:D

reklama
oto i jestem :-D jeśli chodzi o spacerówki to najmniej reklamowane są bebe comfort, abc design oraz baby design no i oczywiście maclaren, coneco odradzam :-) szerzej wypowiem się za godzinkę jak mała pójdzie trochę do babci bo muszę teraz jej świnkę peppe puścić na kompie :-)

To ja czekam na szerszą wypowiedź:) Bo czas powoli się decydować:):) By jak Basia zacznie siedzieć mieć coś małego i kompatybilnego w samochodzie:D
Ta viva bebe confort to wg allegro viva plus. Kurcze ale na allegro kosztuje 399 zł prawie 180 zł roznicy... natomiast inne maja ceny zblizone, lub nawet tansze:) Ale widze ze ta viva nie ma np pokrowca na nozki, ale to uniwersalny pasuje? czy mozna dokupic specialny? ech jak kupno normlanie nowego samochodu, nawet wyposazenie wazna rzecz;)
Co do MAclarena to moja kumpela ma Volo, taki co ma jedną pozycje oparcia, juz dla 3 letniej corki kupowala i teraz synek jej nim jeździ, jechałam tym po polskim chodniku i tragedia:( Male kolka nie dawaly rady:( Do tego popękały jej piankowe raczki, i ten pasek pod nozki...jakoś dlatego nie mam przekonania...I to jest najgorsze ze wszytskie wozki w sklepach po rownym jezdza git, a potem na chodnikach jest masakra;(

Ostatnia edycja:
Ilonka dzięki :) - wiadomo, że żadna parasolka nie bedzie tak wygodna jak wózek na pompowanych kołach:) Na szczęście mamy miejsce i mam dwie spacerówki jedną od Roana, a druga tą co kupiłam na gumtree też na pompowanych kołach (trójkołowiec) ale małą parasolkę chcemy kupic, bo na wakacje, ani na jakieś dalsze eskapady, tudzież na chwilę do rodziców czy marketu nie zamierzamy tachać dużej spacerówki, dużą to ja mogę u siebie po lesie i z mała na piesze zakupy:p Więc i tak kupimy parasolkę i właśnie żeby nie miała tych mega miniaturowych kółek:) Czekam na szczegółową opinię Rikapy:)
Na-tuska jak Fil? Mam nadzieję, że wszystko ok!

hej porankiem:) ja już po kąpieli i z kawką na sekundę na forum!
My dziś do kina na 13:10 ze znajomymi, małą do teściów:p A potem z teściami do moich rodziców, pewnie my zostaniemy na noc:) I jutro do Ikei itp. Trzeba reklamować badziewne ramki i kupić coś na zabawki małej:) A wieczorem jutro do znajomych, no a weekend zajęcia! Buziaczki i miłego dnia:-)

przepraszam że tak długo nie odpisywałam ale coś mam z netem :-/ jeśli chodzi Skrzat o te spacerówki które wymieniłaś to największe kółka będzie mieć Chicco Multiway reszta ma małe kółka, mniejsze lub większe jak napisała Ilonka ale ogólnie małe zapraszam do PiM żebyś sobie je wszystkie obejrzała i wtedy coś wybierzesz, bo tak będzie najlepiej

Ale tu cisza, my u rodziców, ja idę spać już...
Na-tuska co tam, jak Filip?
Rikapa a powiedz tylko czy lepiej kupować teraz wózek (taniej niż wiosną jak zacznie się sezon na spacerówki), czy np. czekać na modele 2011 to wtedy 2010 przecenią? Jest jakaś sezonowość w wózkach? A poleciłabyś jakiś konkretny model, nawet nie z tych co wybrałam?

Hej
Od 6 na nogach jestem mój R. wczoraj albo się ostro zatruł albo co gorsze dostał grypy żołądkowej :-( ja do pracy żłobek dzisiaj nieczynny a małż chory :-( więc ja na chwilę do pracy później do lekarza z młodą na kontrolę po przeziębieniu i zarejestrować małża i znowu do pracy na chwilę a później w domu zdalnie pracowałam i w przerwach zmywanie, obiad, pieluszka itd. normalnie jestem z siebie dumna :-) multizadaniowa baba jestem hihihi.
A teraz idę paść na twarz...

Skrzat niestety starych modeli z 2010 roku nie przeceniają :-( sprzedają się na bieżąco a i ceny nie ulegają zbytnio zmianom niestety. Jeśli chodzi o spacerówki to chicco jest dobra i inglesina trip tak samo ale niestety kółka w tej drugiej są nie za duże. Boję się Tobie doradzać tak przez forum co innego foteliki ale spacerówki najlepiej zobaczyś na żywo i wtedy mogę w 100% Ci doradzić :-)

Kozaczino dumna jestem z Ciebie :-)

reklama
Do góry