reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Witam dziewczyny..
kozaczino Lula na pewno dobrze zniesie żłobek:)
Marcia super że wracasz do szkoły:)

Ja mam dziś w domku mega burdel ale jakoś mnie to nie rusza;p Zosia właśnie poszła spać więc mam chwilkę dla siebie... i nie wiem jak ją wykożystać ;p

reklama
Dziewczyny Basia zrobiła mi taką ciemnozieloną kupkę, czy to możliwe po słoiczku jagód z jabłkiem? Albo po łyżce mm 2 dodanej wczoraj do mleka początkowego?
Ech mój ma jelitówkę, 38,3, lezy jak betka! boję się ze to rotawirus i by mi mała nie chwycila;( Ale dolina!

zle zrobilam dajac jej i jagody i domieszke tego mleka2 jednego dnia, dzis dodam tylko lyzke mleka 2 na wieczor i zobaczymy jutro...

Kozaczino Lula Cię jeszcze zaskoczy - na pewno jej tam dobrze :p a jak jeszcze Twoja kumpela jest to już w ogóle :p
Skrzat zdrówka dla Zeta, izoluj ile się da od Basieńki! też bym obstawiała jagody, ale jeszcze zmiana koloru jednej kupki to nic zlego :) i o ile pamiętam to Ewa za trzy dni zrobi się pracusiem ;)
Marciaa Ty się zapewne nie cieszysz szkołą, ale - fajnie Ci :D
Guziczek, Natuśka - no to odpoczywajcie :p

mały wskoczył nam na normalne tory, myślałam że tydzień się z nim pomęczę, bo u rodziców spał jak chciał, nie wiem, może mu turystyczne łóżeczko nie pasowało? i chodził spać o 23 chyba miał za dużo wrażeń... a wczoraj 20:30 zasnął, standardowe karmienie o 24 i 4, potem już został ze mną w łóżku bo mąż do pracy wychodził i podkarmił się ok 6 i do 9 spał :) potem zabawa, m.in śpiewanie, zdejmowanie i zakładanie (tzn on przytykał skarpetkę do nogi a ja musiałam szybko zakładać że niby to on ;)) skarpetek, czytanie książeczek, wyjmowanie ciuchów z szuflady, jeżdżeniem autkiem, noszenie szczeniaczka i w końcu 11:30-13:30 drzemka :D wspólna :p teraz wcina obiadek z tatą, a więc normalny dzień jak przed wyjazdem :)
miłego dnia!

My się izolujemy w sypialni, a Zet okupuje salon...bylysmy z basia na spacerku w biedronce i paczka huggiesow zakupiona jeszcze wzielam dla malej 3 - 99 sztuk za 39 zł:) teraz szukam az sie jakies pampki za ok 40 zł pojawia to juz bym 4 wziela, tym bardziej ze pampki zawsze najmniejsze wypadaja! chcialam jej kupic jakies obiadki ale nic nie bylo biedronka ma tylko deserki i potem obiadki powyzej 6 miesiaca! A chcialam same ziemniaczki z marchewka jakies te takie najprostsze! Bedzie trzeba do jakiegos marketu podjechac! A macie gdzies sprawdzone ceny gdzie najlepiej wypada? Selgros/makro/inne...do selgrosu karte mamy a do makro chyba zet moze z pracy pozyczyc...

reklama
Hej dziewczyny!!
Lula jest super dzieciem :-) nie płakała ani razu, obiad zjadła aż jej się uszy trzęsły, i spała ponad godzinę w sali głównej na leżaczku :-) zatem dziecko jak najbardziej żłobkowe!!! Co do pracy to jutro startuję :-( Właśnie lula z R. śpią na kanapie coś jest marudna chyba zęby jej dokuczają, katar już prawie minął a może zmęczona po żłobku?? Teraz muszę na nowo ułożyć jakoś dzień i karmienie małej bo tam dostaje obiad koło 11 ( trochę za wcześnie jak dla mnie) a ja dawałam jej koło 14-15 no i dzisiaj dostała o 15.30 butle mm.
Skrzat izoluj izoluj !!!! Co do pampków to w netto są za39pln. dzisiaj w gazetce widziałam, co do obiadków moim zdaniem najtaniej jest w Rossmannie. Luli też sie zielone kupy zdarzały to taki następny krok do normalnej kupki ale i jagody z pewnością nie są bez winy ;-)
Marciaa przyjemności w szkole :-)
Tygrynko to dobrze że Sebuś tak szybko wskoczył na "stare" tory, dzieciaki są mądre i wiedzą co i jak ;-)

Do góry