reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

kozaczino ja mojej nie kupowałam butów zeszłej zimy.. miała wtedy 2-4mc i bez sensu sam kombinezon i po prostu zakładałam jej 2 pary skarpetek na wszelki wypadek... teraz kupiłam jej w ccc za 59(!!!) roz 21 bo teraz nosi 20 i ma jeszcze troszkę luzu...
Po domku śmiga w takich zakopiańskich ze sztywnej skóry a tak to ma jeszcze butki befado. Ja tam mojej nie zakładałam butów jak nie chodziła chyba że ozdobnie balerinki ale tak to raczej nie...

reklama
ja kupiłam butki za 39 pln jak na sniegowce to smieszna cena wielce nie pochodzi ale chcialam zeby potuptał chociaz troche po sniegu :)
ostatnio byłam w panoramie i weszłam do sklepiku z butami obok rossmana i ceny kosmos i chwyciłam buty ecco 219pln i kobieta mowi ze pełno ludzi co kupuja buty takie drogie dla niechodzących dzieci. Masakra troszke głupota...
Dzis w miedzy kuchnią a salonem były placki ziemniaczane ze szpinakiem i sosem serowym chyba mam plan na obiad :-)
a własnie zrobiłam paste jajeczna i budyn czekoladowy w ramach diety hehehehe
my dzis idziemy do kina co polecacie????????????????????

Marcia no nie wiem na jaki film, my już dawno nie byliśmy, teraz tego harrego czytam wiec jak tylko skończę na niego pójdziemy, ale kumpela była i mowiła ze "gdy odejdą wody" czy jakoś tak do uśmiania, ale sama nie byłam wiec nie ręczę:p
Kozaczinoo no w sumie taniocha, ale kurcze inny bialy mi sie podobal, ale sie konczy 2 grudnia i na chrzciny by nie doszedł, w ogóle niektóre to takie sliczne i za taka niska cene! Jestem ciekawa jak te moje, pisali ze w pt wyslali ten jeden ale nic nie przyszlo dzis:( Wiadomo poczta... Co do butków to ja Basi też nie zakładam, mam takie papucie jakby (z welurku, ale grubsze) a jak dostalam po corci kumpeli takie z kicikiem niby dla niemowlaka to ja Basi tego nawet na noge nie moge zalozyc, bo sie zlosci, a poza tym jak widze jak ona majta nozkami, caly czas zgina i wygina w kostce to chyba z punktu ortopdeycznego takie butki sa niezdrowe:) Bo jak nam powiedzial ortopeda nozki powinny miec dużo luzu, za duże śpioszki powinny dzieci nosic, nieuciskowe skarpetki by nozki zawsze byly swobodne:) wiec myślę ze butki mozna sobie 1 zimy darowac:D:D Tak samo slyszalam ze na bosaka tez powinny sieęmaluchy chodzic uczyc, wiecie cos o tym?
A moja corcia dzis sie obrocila z plecków na brzuszek:) Ale dopier 1 raz sie jej udalo, na brzuszku w ogole nadal nie lubi, placze i sie wscieka dosc szybko! No i przyzwyczaila sie do herbatki tak kolo 17 wypija 125 ml mniej wiecej:) A jak sie rwie do butli:p
Mnie coś głowa ćmi, mąż kimkę popołudniową zalicza, a ja po obiadku byłam odśnieżać dobytek:) Trochę ruchu nie zaszkodzi:D:D

A mam pytanko znacie moze jakas ksiazke o zywieniu dzieci - dobrą, bo bym chetnie cos poczytala np...kiedy kaszkę manna wprowadzac, pierwsze owoce jakie itp itd. Bo ja bym wolala miec kompedium wiedzy w ksiazce niz po necie szukac:p:p

Ostatnia edycja:
marcia harry super:-D ale ja maniaczka to też inaczej, zależy czy lubisz, no ja też słyszałam że "zanim odejdą wody " jest ok ale jakoś tak już mnie męczą takie głupkowate komedie:confused2: nie wiem :baffled: ale "aż po grób" jest mega....:-D

laski ja się zawijam do sklepu po składniki do sphagetti bo coś mnie szarpie;-) heheheh uciekam pa:laugh2:

O Guziczek właśnie, o "aż po grób" też słyszałam że do uśmiania:D Harry mówisz super, ach niech już skończę czytać, ale z małą to ciężko:p

Nawcinałam się chlebka ryżowego z Nutella, ostatnio w ogóle apetyt za 5 mam, więcej niż w ciąży jem;/;/ niedobrze:(

dzięki za odpowiedzi dziewczyny!

Marciaa dokładnie takie same śniegowce ja chcę kupić :tak: i kurde ten sam rozmiar:-D Seba ma jakieś 13cm stópkę, nie mów że 3 miesiące młodszy Nikoś też:-D
i jak tam kino, co wybraliście? też słyszałam że te "zanim odejdą wody" fajne:tak:

Co do butków to ja Basi też nie zakładam, mam takie papucie jakby (z welurku, ale grubsze) a jak dostalam po corci kumpeli takie z kicikiem niby dla niemowlaka to ja Basi tego nawet na noge nie moge zalozyc, bo sie zlosci, a poza tym jak widze jak ona majta nozkami, caly czas zgina i wygina w kostce to chyba z punktu ortopdeycznego takie butki sa niezdrowe:) Bo jak nam powiedzial ortopeda nozki powinny miec dużo luzu, za duże śpioszki powinny dzieci nosic, nieuciskowe skarpetki by nozki zawsze byly swobodne:) wiec myślę ze butki mozna sobie 1 zimy darowac:D:D Tak samo slyszalam ze na bosaka tez powinny sieęmaluchy chodzic uczyc, wiecie cos o tym?
A moja corcia dzis sie obrocila z plecków na brzuszek:) Ale dopier 1 raz sie jej udalo, na brzuszku w ogole nadal nie lubi, placze i sie wscieka dosc szybko! No i przyzwyczaila sie do herbatki tak kolo 17 wypija 125 ml mniej wiecej:) A jak sie rwie do butli:p
A mam pytanko znacie moze jakas ksiazke o zywieniu dzieci - dobrą, bo bym chetnie cos poczytala np...kiedy kaszkę manna wprowadzac, pierwsze owoce jakie itp itd. Bo ja bym wolala miec kompedium wiedzy w ksiazce niz po necie szukac:p:p

Skrzacie ja małemu zakładałam butki jak był mały i siedział w wózku żeby było cieplej w stópki (bo czytałam że mimo wszystko jest cieplej niż w samym kombinezoniku, chyba że to taki bez podziału na nóżki albo z doczepianymi butkami), i w sumie jest dodatkowy plus - młody bez problemu nosi buty, córka mojej cioci do tej pory wściekle się broni przed zakładaniem jakichkolwiek butów czy kapci :/ a co do chodzenia na bosaka, to tak, ale... nie po podłodze :/ też myślałam że tak zdrowiej, młody latał po domu boso lub w skarpetkach, a teraz wszędzie czytam, że tak to może po trawie lub piasku ale nie na twardej nawierzchni :/
Gratuluję nowych umiejętności Basieńce:tak::-)
ja sobie kupiłam: Od piersi do talerza, Anne Hillis, Penelope... (1340324965) - Aukcje internetowe Allegro na razie tylko przejrzałam ale wydaje się fajna:tak: a tak to przeglądam dzieciowe gazetki:-)

my przekabaciliśmy dzisiaj tatę żeby nie szedł na trening i został z nami:-D i spędzamy sobie leniwie czas...
patrzyłam na pogodę we wtorek i środę - "-14", ale przeraził mnie piątek - "-19":szok: mam nadzieję, że trochę przesadzili:sorry:

edit: aa Skrzacie a z tym głodem to właśnie na zimno może być - organizm się nastraja na mrozy ;)

Nici z kina sie tylko kwurzyłam...szkoda gadać
Trygrynka no ma 13c stopke hehe wielkie ma stopy buciki co ma na 9-12m z nexta sa mu za małe wiec ja z butkami wszelakimi mam problem ;-) dlatego wolałam kupić większe :-) w ogole pokupowalam kombinezony na 74 a cos czuje ze na koniec zimy beda małe tak mi rosnie skubany
dzis cos kiepsko z jedzeniem nawet kaszki nie zjadł tylko ledwo mały jogurcik hm...

w ogole podnosi pupkę do raczkowania tylko jeszcze rączki za slabe zasuwa do tyłu :)))) wszeddzie go pełno..w ogole przez ostatni tydzien takie wygibasy robi
a co idziecie do kina?

reklama
Do góry