reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

kozaczino to ty wózka szukasz?? ale why??

Laski zabiję za kawałek ciasta, ciasteczka, cukierka, batonika czy też nawet drożdżówki!!!! mam taką ochotę na słodkie że szkoda gadać nie pamiętam kiedy tak miałam...:angry::confused:

reklama
kozaczino A jakiego wózka szukasz? spacerówke? ja mam np. coneco flash i jestem mega zadowolona. w pati&maks kosztuje ok.300zł.

Co do środy, to ja też jest dyspozycyjna, potem niestety juz nie. wyjezdzam na jakis czas w okolice Inowroclawia.

goncia a z lubelskiego to z jakich okolic pochodzisz? ja mam rodzinę w Kraśniku, Annopolu i Gościeradowie :)

wgl to mam problem...

Adaś od trzech dni robi twardą kupę i odmawia jedzenia mleka...
podaje mu bebiko 3r.. rano zje obowiazkowo mleko bardzo chetnie, ale potem w ciagu dnia wgl nie chce.. na wieczor wcale.. poza tym to chetnie wszystko zjada i duzo pije soczkow kubusia.
moze cos poradzicie?

jutro idziemy do alergologa, wiec moze mi cos pomoze na to, ale ogolnie nie wiem skad wgl takie zachowania u mojego chlopaczka...

na-tuska nie wiem, kurcze, ale rano zje mleko i sam woła, a potem dopiero popoludniu zje a na noc nie chce wgl..
a 3r podaje mu, bo wlasnie te zwykle bylo za rzadkie i bylo mu malo, a tym bardziej sie najadal... moze pare dni tak
pomarudzi, a potem wszystko wroci do normy.. sie okaze :)

umie ktoś z Was czytać wyniki badań z rozmazu krwi?

jestem:)
szybko przejrzałam kilka stron wstecz, naskrobałyście sporo, a moja pamięć krycha
Brzoskwinka trzymam kciuki za małego jutro u arelgologa, mam nadzieję, że wyniki ok:)
Kozaczino super że impreza się udała, że mała grzeczna, masz już to za sobą!
Na-tuska spóźnione sto lat z okazji półtorarocznicy dla Fifi:) Ja do szczepienia z Basią w środę lub piątek!
Goncia sesja ciążowa fajna sprawa, my mieliśmy, ale robiła kumpela fotograf z Warszawy (ta sama co nam ślub robiła i sesję z małą B. już) na razie jeszcze nie mam zdjęć ale jak będę miała to wrzucę:D
Guziczek słodkie słodkie a może Ty...?

my dzis z basia wybralysmy sie na spacerek do piotra i pawla;) piekne slonko bylo, wiec trzeba korzystac puki czas! Basik w ogole bardzo lubi spac na dworze;) po 2h spaceru jeszcze z dwie przespała na słonku:) jestem ciekawa ile taki maluch może przebywać na dworze?? to jak z tym spotkaniem?

wszyscy śpią? a dziewczyny czy już czas smarować buźkę dziecka jakimś kremem przed spacerem, a jeśli tak to co polecacie?

Ostatnia edycja:
Hellołł

Na tuska oj to powodzenia w szczepieniu 2 dzieciaków mam nadzieję że nie będziesz mieć traumy:-D
Skrzat ni jestem nie jestem to nie możliwe:-p:rofl2:
Brzoskwinka moja odmawia mleka jaj jej zęby idą bo jak ssie to ją dziąsełka bolą i wtedy tylko na noc mi pije. Moja dostaje już tylko rano i wieczorem a tak normalne jedzonko wcina ze mną :sorry2:a z kupą to może za dużo cukru najzwyczajniej bo przecież Kubusie też są słodzone. Nie wiem wiesz ciężko mi powiedzieć bo nie wiem co tam Adasiowi dajesz do jedzenia i do picia.... napisz coś więcej kochana postaramy ci się pomóc.
Dobrze że idziesz do tego lekarza to może podsunie jakieś rozwiązanie.

hahahaha w akcie desperacji pojechałam do sklepu samochodzikiem a co kurcze blade:rofl2: coś mi się należy ale dziś mam fatalne skurcze żołądka i już sama nie wiem od czego to ..:no:
My z Zośka wstałyśmy teraz i apropo bajek to włączyłam jej żeby mieć święty spokój na kawkę wiem strasznie to głupie ale pokusa większa:baffled:

jestem ciekawa ile taki maluch może przebywać na dworze?? to jak z tym spotkaniem?

wszyscy śpią? a dziewczyny czy już czas smarować buźkę dziecka jakimś kremem przed spacerem, a jeśli tak to co polecacie?
hmm... wiesz.. ja teraz póki jest ładna pogoda, to jestem z małym średnio 4-5h na dworze :) z czego mały 1-2h przesypia..
teraz póki jest pogoda, to wydaje mi się, że warto z dziećmi przebywać na dworku i je hartować, skoro zapowiadają ostrą zimę..

co do spotkania, to ja mogę, ale za dnia, popoludniu nie moge za bardzo :(

a kremikiem ja małego jeszcze nie smarowałam, ale chyba zacznę, bo coraz zimniej się robi..
mam taki hippa do twarzy i ciała i mysle, zeby jeszcze nivea na mrozy specjalny kupic..

kurcze dzis na 14 idziemy do alergologa.. mam nadzieje, ze Adasko nie ma jednak zadnej alergii,
bo po wynikach rozmazu widze ze jest prawdopodobienstwo tego :(

reklama
Guziczek Hmmm... no Adaśko pije Kubusia playa lub Kubusia sok przecierowy, czasami herbatkę lub zwykłą wodę przegotowaną. no a poza mlekiem, to on je razem z nami, co prawda takie ostrzejsze rzeczy oczywiscie nie je, bo jeszcze by mu zaszkodziły lub coś. No może dzisiaj alergolog coś doradzi i wgl.. mam tylko nadzieję, że wyniki są dobre, bo martwie się rozmazem..

Do góry