reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Witam

u mnie chrzciny były nie tak dawno temu ale ja robiłam w domu wyszło nas kupę taniej a kasy ostatnio nie dużo teraz rozmyślam jak na roczek wszystkich pomieszcze :D

ja też się muszę pochwalić że D raczkuje !

Odpiszę na wszystko jutro jak dam radę bo ostatnio więcej czasu i spokoju mam dopiero o tej godzinie

reklama
Koza to u nas było tak że my raczej nie byliśmy typami imprezowymi jakoś tak bardziej u nas sprawdzało się kino i domówki:-p teraz też robimy imprezy w domku ale już zdecydowanie rzadziej a m nie chodzi na imprezy. woli kupić piwka i pościągać jakieś filmy i spędzić czas w domku albo zaprosić kogoś do nas:cool2: bo Zosia chodzi spać około 19.30 a resztę wieczorku mamy dla siebie, co mnie cieszy bardzo. Ale chwilami jest za cicho i brakuje nam "iskry":baffled:

oo to ja mogłabym się podpisać pod Twoimi słowami:tak: bo u nas bardzo podobnie, na początku związku jak nie mieszkaliśmy razem to często chodziliśmy na imprezy, ale potem kino i domówki rządziły i rządzą do teraz, chociaż faktycznie teraz rzadziej:dry:
w sumie to z chęcią bym wyskoczyła gdzieś potańczyć, ale często jak mamy okazję to nie chce mi się szykować i nigdzie iść - rozleniwiłam się:-p

Chrzciny ogólem fajne, Ksiądz kozak, jaja sobie urzadzał podczas mszy :-D:-D do mikrofonu gadał ze on stary i głuchy juz jest i ze mamy głośniej gadac bo on nie wie co sie dzieje :-D jak go zapytałam podczas chrztu hdzie moge nakarmic mała to mi powiedział :wyskocz w zachrystii z cyca i bedzie dobrze" WOW takiego ksiedza to ja w zyciu nie widziałam :-D:-D

super, że chrzciny udane, zresztą jak miałoby być inaczej;-) a ksiądz niezły:-D
a teściami się nie przejmuj, najczęściej od tego są by wkurzać;-)

Niestety muszę was poinformować że jestem chora na całego jak dziś wstałam to niestety nos odmówił współpracy i zatkał się:angry:

no to zdrówka! polecam też maść majerankową pod nos:tak:

Mężuś bawi w ciepłej Hiszpanii i Portugalii - zazdroszczę mu strasznie,
Rikapa to ja się dołączam do dyskusji spacerówkowej - też nas czeka zakup, my myślimy o czymś składanym do samochodu, ale na nie za małych kołach i wygodnym dla dziecka tak by taki maluch mógł swobodnie spać, myślę, że Basia ok 7-8 miesiąca się przesiądzie.

uu Twojemu mężowi to i ja zazdroszczę!! zwłaszcza, że kocham Hiszpanię!!
ja nie Rikapa, ale ze swojej strony mogę polecić Baby Design Sprint - dość duże kółka (niestety nie pompowane, ale coś za coś - waga mniejsza), łatwo się składa (ale nie jedną ręką, trzeba pociągnąć z dwóch stron, ale nie wymaga to siły, to samo z rozkładaniem), jeździ się super, zajmuje trochę miejsca w samochodzie (ale akurat na to nie zwracaliśmy uwagi przy kupnie, bo mamy kombi, ale jak widziałam w seacie leonie lub volkswagenie golfie to zajął praktycznie cały bagażnik), siedzisko jest wygodne (grubsze niż w innych spacerówkach bo ma materacyk) i szerokie, więc myślę, że na zimę w sam raz... najtaniej jest w sklepie dziecięcym w tesco na opieńskiego - 430zł

a słyszalyście ze ponoc od października ma padac snieg az do marca ?

brrrr nic nie mów:szok:

Ja chyba będę w domu robić, bo pewnie taniej...pewnie się narobię ale mamy pomogą! To piątek jak nie będzie padać:D
Znacie coś dziewczyny dobrego na rozstępy?

ja bym z chęcią robiła chrzciny w domu, ale u nas odpadł ten pomysł z bardzo prostego powodu - brak stołu:-D a więc zrobiliśmy w restauracji na Mogileńskiej : Restauracja płaciliśmy 60zł za osobę, a było mnóstwo jedzenia super podanego (np polędwiczki z kurkami stały cały czas na podgrzewaczach, a ciasta były w papilotkach, super to wyglądało), dekoracja i tort (który oni sami robili, podałam tylko co ma być napisane, więc trochę się obawiałam jak będzie wyglądał ale niespodzianka była miła -
Zobacz załącznik 287469
) też były świetne, wszyscy byli zachwyceni dlatego serdecznie polecam to miejsce:tak:
Skrzacie ja na rozstępy używam Pharmaceris Postnatal i Ziaji Oliwkę do masażu antycellulitową, do tego szorstka rękawica pod prysznicem i peeling z Tołpy, i co jakiś czas żelazko albo masaże, ale szczerze Ci powiem, że nie wiem czy jest jakaś większa różnica, poza ogólnie lepszym stanem i ujędrnieniem skóry... a Ty coś używasz?

Tygrynko ależ masz super że synuś ci tak śpi Lula to tak po pół godz. :(

Kozaczino, zdrówka i dla Was!
a z tym spaniem to u nas jest tak, że jak śpię z małym to długo pośpi, jak nie to nie:cool2: tylko wtedy, jak śpię z nim te dwie godzinki, to poza tym, że odpocznę to i tak nic nie zrobię:dry:

my mielismy chrzciny Filipa na 12 a Emilki na 12:30 wiekszosc czasu spali wiec biegania za duzo nie było :-p
Tygrynka a TY jak przepędzisz choróbsko do piatku to jestes chętna na spacerek?

Natuśka czy ja Cię dobrze zrozumiałam że chrzciłaś dwójkę naraz? czy mylę?:confused:
jasne, że jestem chętna na spacerek, zwłaszcza, że chyba nic się u mnie nie rozwija dalej, a bynajmniej udaje mi sie na razie zwalczyć początki za pomocą herbatki z cytryną :tak: a gdzie się spacerujemy?

Julia witaj i powodzenia jutro, akurat będziecie w moich okolicach, a ja w drugą stronę - do ikei lecę po dywan:-D

Gosia gratulacje dla synka!

kurcze, piszę ten post ponad 30min... musiałam młodego w tym czasie dokarmić, on teraz tak słodko się budzi - nie leży i płacze, tylko stoi, główka wystaje znad barierki łóżeczka i mnie woła z tymi słodko zaspanymi oczkami i uśmiechem... często go niechcący wybudzam bo jak go tak widzę to koniecznie muszę wycałować i wyprzytulać :zawstydzona/y:
dziewczyny wiecie może gdzie dostanę ładne i tanie:-D skarpetki z antypoślizgiem?
dobranoc:tak:

Basia śpi na spacerze, ja zawsze ruszam między 12-13, więc się dostosuję:) miejsce...ja z orła będę szła a idziemy nad Maltę? jak tak to moze przy okrągłym wieżowcu?

dzień dobry :)
to co dziewczyny, wstępnie 13 przy żaglowcu?
oby tylko pogoda była!

dzisiaj się wyszykowałam na ćwiczenia z maluchem, zadzwoniłam tam i... dowiedziałam się, że zajęcia ruszają za tydzień :D
miłego dnia!

Hej laski;-)
Jestem zdrowa:-D ale za to Zosia wczoraj na wieczór strasznie kaszlała no i dziś musiałam ją wpakować w auto i do lekarza:zawstydzona/y: no i się okazało że młoda przeziębiona, ale wiecie straszni się wkurzyłam bo nasza lekarka też chora i zastępowała ją jakaś inna:wściekła/y: no i oczywiście Zosia kwik i ryk na widok nowej:baffled: a w dodatku tamta przepisała nam tyle leków:no: masakra nie jestem zwolennikiem zapychania dzieciaków lekami:no: tym bardziej że to przeziębienie:happy:
Julia no to powodzonka u lekarza i napisz coś więcej o sobie :tak:zazwyczaj nowe mamy pojawiają się i równie szybko znikają a więc mam nadzieję że ty przerwiesz tą złą passę:-D
A się faktycznie chrzcinowo zrobiło-trochę nie w temacie jestem bo my nie chrzcimy dziecia naszego:happy:
Tygrynka no właśnie ja też się bardzo rozleniwili am jak mam się ubrać i pomalować mocniej to jakaś masakra nie chce mi się na maxa...:-po przepraszam dziś do lekarza ładnie się ubrałam ale z wielkim oporem:-D:-D
Skrzat Hiszpania Portugalii nie za dobrze ma twój mąż? a ciebie tak porzucił?
Na tuska no to faktycznie jak 20 osób to lepiej w knajpie, ja tam wolę skromnie jakoś tak nie jestem taka rodzinna widocznie jak ty:-p

Guziczek dobrze że jesteś już zdrowa, ale teraz zdrówka dla Zosieńki :)
Natuśka no mi właśnie chodzi o ten okrągły budynek, gdzieś kiedyś słyszałam że to żaglowiec (bo podobno ma taki kształt - niech im będzie :p) i podłapałam :) może ktoś jeszcze do nas dołączy?
a wyprawy bym nie miała bo zajęcia będą w osiedlowym domu kultury za...blokiem :D już nie mogę się doczekać :D
z tą wkrętarką to rozumiem, bo mój mąż już miał ten etap fascynacji :D teraz poluje na kolejne narzędzia :D my też mieliśmy jechać dzisiaj do ikei, ale nie ma tego dywanu co chcemy i jedziemy w sobotę :/ a jutro carrefour, zrealizować zniżki na jedzenie z hippa, które przyszły w paczce reklamowej.. więc babcie odwiedzę sobie jutro, a w piątek przylecę tylko na spacer z Wami :)
Karolka fajnie, że się odezwałaś i odzywaj się częściej :))

reklama
Guziczek to zdrówka dla Zosieńki, my się puki co z Basią trzymamy! No mężus ma dobrze, pojechał na koncerty u2, mieliśmy razem ale Basik się pojawił, a do tego przypada nasza 1 rocznica ślubu i będziemy same z Basieńka:( ale jakoś się trzymam dzielnie;p choć się wczoraj poryczałam jak zadzwonił bo mi tęskno, a to dopiero dwa dni:baffled:
Tygrynka Na-tuska to jesteśmy umówione:) 13 żaglowiec/wieżowiec;p Ktoś jeszcze chętny?
Karolka to odzywaj się częściej, ja też niedawno dołączyłam a czuję się jak w rodzinie, tak mnie dziewczyny przyjęły:-)

Ja dziś wybrałam się na poszukiwana Mini-maxi na Dziadoszańska z koleżanką, wiało, mokro ale dotarłyśmy, kupiłam ręcznik z termo-froty za 39 zł 100x100cm, mam nadzieję, że będzie dobrze wodę chłonął:nerd:
Teraz zostałam mi jeszcze wyprawa do Ikei jak tu jestem:p
ok uciekam tymczas bo mała się wierci w leżaczku, pewnie czas na cyca;p

Ostatnia edycja:
Do góry