reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Tygarynka ja tez na poczatku miałam problem zeby recznie cos "wyskrobac" ale jakos sie nauczyłam i wydaje mi się ze jest to o wiele lepsze rozwiązanie niz laktator, najważniejsszy plus to taki ze szybciej idzie odciągnąc pokarm :-) przez co jest to mniej męczące,
co do pieluchomajtek tez sie nad tym zastanawiałam ale sa dośc drogie, a przy dwójce z pampkami to juz wydatek i tak jest nie mały :baffled: i nie chce Cię straszyc, Sebastianek ma teraz 7 miesiecy i nie dajesz mu rady a bedzie coraz gorzej :-D jest jeszce sposób na tel, klucze cokolwiek co przykuje jego zainteresowanie ale w przypadku Filpa to ostatnio juz nic nie zdaję egzaminu :angry: nawet przewijak urochomiłam na nowo :-D bo widział cwaniaczek ze Emilka tam lezy to on tez oczywiście chce:-D działało szalone 2 dni :sorry2: och te nasze dzieci... :-p

gratuluje znalezienia obraczki :D
hmmm co do odciagania to moze jeszcze raz kiedys sprobuje, bo fajnie by bylo raz zastapic mamusie ;) tylko Seba nie umie pic z butelki :/
a ile kosztuja te pieluchomajtki, bo nawet nie wiem? a z tym przewijaniem to aktualnie mnie zalamalas :p

u nas piekna pogoda dzisiaj byla, Sebus pierwszy raz wskoczyl na hustawke na dzialce - efekt taki ze jutro kupujemy do domu :D
dobrej nocki!

reklama
faktycznie drozsze te pampersy, ale moze tez pojawiaja sie w promocjach jak zwykle? bardzo mnie ciekawia i chce wyprobowac :)
co do picia to tez probowalam z niekapkiem i jako tako szlo z.. normalnego! bo z tego z miekkim ustnikiem tez nie chcial :/ ale bede co jakis czas mu podsuwac bo chcialabym zeby w koncu sie nauczyl :)
hehe nie dziwie sie ze nie bierzesz pod uwage mozliwosci zrobienia piaskownicy w domu dla Filipka :D chociaz pewnie by oszalal ze szczescia ;)

dziewczyny a czy ktoras kupowala dla swoich dzieciaczkow pchaczyk? bo zastanawiam sie czy warto kupowac...

Ja takie pielucho majtki kupowałam tescoskie były też nie tanie i nie jakieś super ale jak musiałam przebrać Emilkę gdzieś na szybko to się sprawdzały wiadomo że nie wszędzie idzie położyć i przebrać ;-)

Na_tuska fajnie że znaleziona:tak: szkoda by było by zginęła ja muszę swoją obrączkę zmniejszyć ale mi daleko by jechać gdzieś do złotnika:sorry:no i współczuję jak też Cię ząb boli ja ciągle na lekach jestem ty chcesz iść prywatnie czy na nfz z tym zębem ???

Tygrynka jaką huśtawkę kupujecie ? pchacza ja nie miałam do córy najpierw było raczkowanie potem wstawała przy meblach aż zaczęła przechodzić małe dystanse teraz też nie chce
a co do butelek mój w końcu załapał wiec się ciesze a tak też był anty butelkowy i niekapkowy ale smoczek ma na 12M tylko z takiego pije i to taki nazwyklejszy

Gosia chcemy taka zwykla hustawke ktora mozna powiesic we framudze drzwi w mieszkaniu :) a nad tym pchaczem mysle intensywnie :D i teraz poddalas mi dobra mysl - poprobuje z innymi butelkami i smokami, bo na jednej butelce i na jednym niekapku poprzestalam :))

hej dziewczyny :)
Po pięknej niedzieli taki kiepski początek tyg. :( My wczoraj na cytadeli leżakowaliśmy sobie z małżem i dzieciem :) I jeszcze Ikea zaliczona , oczywiście zakupy głównie dla Mai :) zauważyłam że ilekroć idę na zakupy to zawsze kończę w dziale dziecięcym albo sklepie w stylu smyka...ach te dzieci :p
A dziewczyny co to jest pchacz? Jakiś chodzik dla malucha?
Skrzat jak tam się miewa twoja BoBasia?
Na-tuska dobrze że znalazłaś obrączkę, mój kumpel zgubił obrączkę w zimie pod domem i wpadł na genialny pomysł wynajęcia jakiś gości z wykrywaczem metalu i znaleźli :) a poza tym respekt za ściąganie pokarmu ręcznie :) a technicznie jak to robisz celujesz od razu do butelki czy do jakiegoś pojemniczka? To w cale nie takie łatwe :)
Gosia jak tam ząbki ?
Jak tak czytam że wasze dzieci mają problemy z piciem z butli to muszę przyznać że Lula od samego początku ciągnęła i butlę i cycka, teraz jestem za to wdzięczna :) A od dwóch dni mała załapała że leżenie na brzuchu jest ok i już się tak nie buntuje, choć dzisiaj była bardzo marudna chyba zęby się zaczynają, wszystko w zasięgu jej rączek ląduje w buzi i jest namiętnie niuplane ;)
Mam jeszcze jedno pytanie od kiedy wasze pociechy zaczęły spać na poduszce? bo kupiłam luli poduchę dla niemowląt i tak się zastanawiam czy już ją kłaść.
Tygrynko fajny pomysł z huśtawką Sebastian będzie zadowolony :) ja sama pamiętam z dzieciństwa taką huśtawkę wieszaną na framudze u babci ale ona ma duże mieszkanie w kamienicy bo w moim mieszkanku to raczej miejsca nie znajdę na takie atrakcje, ale kuzynka ma żłobek to tam się Maja wyszaleje do woli :)
Idę zrobić sobie kąpiel bo mnie mięśnie bolą i ruszam się jak staruszka ;)

A dziewczyny co to jest pchacz? Jakiś chodzik dla malucha?
Mam jeszcze jedno pytanie od kiedy wasze pociechy zaczęły spać na poduszce? bo kupiłam luli poduchę dla niemowląt i tak się zastanawiam czy już ją kłaść.
Tygrynko fajny pomysł z huśtawką Sebastian będzie zadowolony :) ja sama pamiętam z dzieciństwa taką huśtawkę wieszaną na framudze u babci ale ona ma duże mieszkanie w kamienicy bo w moim mieszkanku to raczej miejsca nie znajdę na takie atrakcje, ale kuzynka ma żłobek to tam się Maja wyszaleje do woli :)
Idę zrobić sobie kąpiel bo mnie mięśnie bolą i ruszam się jak staruszka ;)

Koza doskonale Cie rozumiem z tymi sklepami :D
a pchacz to cos takiego: ZABAWKA EDUKACYJNA PCHACZ,SUPER PREZENT !! (1221375176) - Aukcje internetowe Allegro chcialam kupic dla malego, bo namietnie przy wszystkim staje i drepcze, ale po wpisie Na-tuski zaczelam sie zastanawiac nad jego sensem...
zazdroszcze ze mala tak ladnie ciagnie z butelki!
my jeszcze nie uzywamy poduszki dla malego, w sumie to trzeba?
tez pamietam taka hustawke u babci, sama frajda :D nie mamy za wielkiego mieszkanka (48m) ale zawiesimy w pokoju malego, musze tylko poszukac odpowiedniej bo mamy drewniane framugi a widzialam na razie jedna i bylo napisane ze do metalowych framug :/
milej kapieli babciu ;P

Tygarynka ja kupiłam Filipowi pchacza jak miał ok 8 miesiecy, bawił sie nim ale do nauki chodzenia to moim zdaniem lepeij jak dziecko sie samo uczy, a ten pchacz to mu uciekał i wiecznie była gleba :tak: pchacz traktowalismy jako zabawkę, a Filip nauczył sie chodzić jak miał niecałe 10 miesięcy :cool2: no ale spacerowaliśmy po domu bardzo dużo - do łazienki kuchni i czasami nawet bez celu. W sumie to Filip ma jeżdzik a nie pchacz :-D moim zdaniem pchacze tylko utrudniają naukę chodzenia tak samo jak chodziki, ale to moją opinia, kiedys takich bajerów nie było i nie zauważyłam zeby ludzie raczkowali :-D:tak:
Tygarynka to teraz we dwie bedziemy walczyc z butlami i dzieciaczkami :-p mam nadzieje ze nam sie uda:cool2:
a huśtawka miom zdaniem ta wieszana na framudze jest lepsza bo na dłuzej a te stojące to Filip krótko korzystał, nie mogłam go załadować do środka, całe szczescie ze ją dostałam, bo jak bym wydała stówkę bez sensu to bym szczesliwa nie była:-D
miłego wieczoru zycze

kochana bardzo mi sie podoba moj nick w Twoim wydaniu :D
co do pchacza to moj tata tez powiedzial cos takiego - czy nie bedzie czesciej ladowal na buzce... nadal mysle nad tym:D pewnie zanim cos wymysle Sebus nauczy sie sam chodzic sprawnie :p
ja od poczatku myslalam o hustawce we framudze, bo te wolnostojace to wydawaly mi sie niepraktyczne, tzn na krotko, zanim dzieciaczek nie zrobi sie zbyt ciezki.. nie wiem czy slusznie...a one tylko 100zl kosztuja??
no to zycze nam powodzenia z butelkami, chociaz nie wiem czy ja nie bede jednak szla w strone niekapkow czy bidonow, bo chyba dziwnie uczyc 7miesieczne dziecko butelki?? sama nie wiem...

dobrej nocki :)

Hej dziewczyny ;-)
Tygrynka a ja zamówiłam prezent na roczek dla Zosi jeździk i to jest bardzo fajna zabawka tylko ja chcę FP lwa może być jeździk i pchacz w jednym:-p
Pchacz jest już bardziej dla dzieci które chodzą i chodzi o doskonalenie chodu żeby malucha zachęcić do spacerowania:tak:
FISHER PRICE pchacz LEW chodzik jezdzik SUPERCENA (1220436378) - Aukcje internetowe Allegro

Ja tez myślałam żeby sprawić małej taką huśtawkę do framugi ale mój m mnie zbeształ że on nie będzie robić w nowym mieszkaniu dziur byle gdzie no i koniec tematu:confused2:
Wczoraj z Zośką byłam na spacerku w lesie i znowu grzybków przyniosłam:happy:

Ostatnio w kauflandzie była promocja na te pieluchomajtki pampersa były za 39zł a nie 58 więc się opłacało a powiem wam że są rewelacyjne!!!! w końcu nie musiałam się męczyć z przebieraniem młodej...:sorry: a przy ściąganiu można normalnie je rozerwać więc wygodnie dość:tak:

reklama
hello,

jestem jakoś mi dni szybko zleciały, weekend o dziwo mąż był w domu i jakoś nie zajrzałam tu do was:(
Gosia mam nadzieję, że jakoś żyjesz z tymi ząbkami, ja coś o tym wiem, a dentysty nie trawię...ale jedną z przyjemniejszych wizyt o dziwo było rwanie ósemki, nic nie poczułam a i goiło się ładnie!

Na-tuska
dobrze że obraczka się znalazła, z tego wszystkiego doszłam do wniosku, że mogłabym założyć swoja, bo jeszcze od porodu leży w szufladzie,

Kozaczino Basia ok:) Każdego dnia więcej dzwięków wydaje, uśmiechy rozdaje. Kupiliśmy jej ten leżaczek, ale za długo nie chce w nim sama siedzieć, chyba że do niej mówię, woli puki co matę edukacyjną no i fascynacji karuzelą ciąg dalszy!
No i jak obiecałam wklejam linka do zdjęć małej, potem usunę, już się pokapowałam, że jak się zaloguję to mogę nawet stare posty edytować;p, bo jakoś zawsze się logowałam w momencie odpisywania a tylko czytając żadnych opcji edycji nie ma;p

Ostatnia edycja:
Do góry