reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Witam :tak:

Na_tuska jeśli chodzisz na nfz to polecam zapisać się już teraz do chirurga z tymi ósemkami ;-) dzwoniłam do jednych to terminy na kwiecień :szok: a jak zacznie boleć nagle ? to prywatnie chcą 600zł :baffled:
powodzenia w szukaniu obrączki :tak:

Marciaa gratki dla Nikosia ;-)

Skrzat to miejsce po szczepieniu.... jeśli teraz ono było ? to tak czasem jest i jak spuchło to możesz zrobić okłady np z sody oczyszczonej i wody :tak: no a posty możesz edytować i usunąć link albo dać zdjęcie jako załącznik i potem usunąć załączniki :tak:co do pieluszek to my używamy dada po nich zero odparzeń u małego bo na początku używaliśmy pampersów i odparzały :tak: mi znowu happy wydają się za szerokie a huggisy do dup..y;-) :-D co do laktatora może źle chwytasz pierś ja chwytam jakby od spodu mocno dociskam do piersi laktator z wciśniętą gruszką tak by zassał mocno pierś ale tak żeby nie bolała :tak:no i na początku też troszkę ręcznie robię wtedy idzie potem łatwiej :tak:a próbowałaś czegoś na laktacje ? nawet granulki homeo u nas na styczniówkach dziewczyny brały i zadowolone :tak:
co do wymiotów mój też czasem ulewał po karmieniu jak za dużo się opił to szło aż nosem a potem powietrza nie mógł złapać :baffled: teraz już sporadycznie się to zdarza

reklama
ja uwielbiam pampersy premium care sa mieciutkie huggisy są tez b fajne ale sztywniejsze
najgorsze pampers sleep and play i bella
mały spi
od 7 kaszlnął z 2 razy ...
co do sciagania mleka jak dla mnie rece gora !
tez Niki mial mocne zgrubienie na nodze po 2 szczepieniu trwało to parę dni ale miał kluche dosc sporą

Helloł:-)
Skrzat co do wymiotów to chyba nic nie doradzę bo moja jeszcze nigdy mi nie wymiotowała... nie wiwme czy po szczepieniach skojarzonych powinny występować wymioty... może lepiej dla świętego spokoju faktycznie iść do lekarza nich sprawdzi.
Co do pieluch to u nas w zasadzie tylko pampersy, rzadko "hagiski" a sporadycznie rosmannowe (ale tylko te paczuszki takie turystyczne, pakowane po 2 szt)

na tuska no to szukaj szukaj tej obrączki....oby się znalazła:sorry2:
co za pogoda a ja mam iść na pocztę wrrrrr

Marcia premium care sa the best:) potem jeszcze są fajne pieluchomajtki pampersa :)

dziewczyny w ten weekend akademia zdrowego rozwoju pampers będze na Cytadeli ....ciekawe jaka będzie jutro pogoda... a wybiera się któraś ?

Na-tuska podziwiam z odciaganiem recznym, ja probowalam raz i tak sie zestresowalam ze ledwo co kapalo... i co z ta obraczka, znalazla sie?? kurcze, jak na dzialce to moze byc gorsza sprawa, mam nadzieje ze sie znajdzie!

Marciaa zdrowka dla Nikiego!

Skrzat jak sie martwisz o Basie, to moze lepiej przejdz sie do pediatry by zbadal czy na pewno jest wszystko dobrze, ale mam nadzieje, ze ok!

przez to przewijanie ekstremalne, jak to fajnie nazwala Natuska, zastanawiam sie nad pieluchomajtkami pampersa, uzywa ktoras? bo zanim dojdzie do zapiecia to Sebastiankowi juz sie cierpliwosc dawno konczy...

Marciaa jak tam Niki?

Basia ok, rozmawiałam wczoraj przez telefon z przychodnią i mnie uspokoili, a i Basia już takich akcji nie robiła:) Tylko cały dzień radosna była:D

U mnie wczoraj koleżanki z pracy były:) I jedna która ma dwójke dzieci mi mówiła, że małą za cienko ubieram...hmmm, sama nie wiem, kark zawsze ma ciepły, u nas w domu jest tak 19-20 i cieplej zima nie bedzie, bo to nie blok, po prostu sie hartuje;P

Gosiu ja pewnie będę ale później oni chyba mają tą akademię do 18 zawsze ja pewnie będę z moją awaryjną spacerówką błękitną w bąbelki kolorowe:-p ale wpierw muszę poczekać aż mi mąż wróci z córka do domku bo gdzieś ich posiało.....:rofl2: a jeszcze do mamy mojej na obiad jedziemy ....

dziś byłam na grzybkach i uzbieraliśmy trochę zrobiłam dwa słoiczki marynowanych i resztę daję do suszenia będzie na wigilię:laugh2:

dziewczyny a mój w pracy i jutro też w sumie wróci około 15-16 ale zmęczony bo o 5:00 wstaje i nie wiem czy po drodze do rodziców nie wstąpi wiec wątpię czy dotrę nie chce mi się autobusem wlec z moją dwójką :/

w ogóle jakoś do bani się czuję mógłby już ten ząb odpuścić dziś na szczęście dopiero 1 tabletkę wzięłam wczoraj 4 wiec też dużo mniej niż kilka dni temu bo zjadałam po całym listku 12 sztuk

mleko odciągałam i wylewałam tam mi laktacja spadła że w dzień nie muszę już nic odciągać a wieczorem ledwo odciągnęłam 30ml z 2 piersi nie wiem sama czy później tą laktację rozbujać dalej bo już mi powiedziała na wizycie ta babka że po znieczuleniach muszę mleko odciągać i się boje że na ketanolu się później zakończy jak mnie rana będzie boleć :/ i znowu będę odciągać a od stycznia i tak do pracy chciałam iść

w sumie chciałam pokarmić do roku małego sama już nie wiem co robić heh

buziaki i dla tych co idą to miłego popołudnia na Cytadeli i dla reszty również :)

Guziczek mam nadzieje że grzybki dobrze sprawdzone ;)

reklama
Do góry