reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Kozaczino to mąż się spisał

Ja dziś byłam robić zdjęcie zębów bo mnie ósemka napitala i jutro na 8:00 jadę niech mnie obluka czy do wyrwania mleko odciągam i już mnie cycek boli wiec muszę iść znowu odciągnąć w sumie nie wiem po jakim czasie mogę karmić tam mówili że od razu a ja się troszkę boję

Tygrynka dzięki już wszystko wiemy mój dostał wniosek do wypisania :) szkoda by nam to przepadło wiec chcemy skorzystać :)

Jestesaniołkiem cudny twój mały w podpisie :) fryc to ma jak mój :D

reklama
hej :)
Jesteśaniołkiem ale cię dawno tu nie było :) Nikoś świetny :D
Tygrynko ... masaż nawet odchudzający jest moim marzeniem hmmmm zagonię małża może mi zrobi ;)
Gosia współczuję przebojów dentystycznych nic to wesołego :( oby naprawili i żeby nie bolało
Ja dzisiaj z racji pogody nawet nawet :) wybrałam się z dzieciem w podróż ... tramwajem linii 14 do parku Wilsona :D dzieć mój swoją pierwszą podróż pestką przespał !!! No cóż znaczy wygodnie jej było :)

Hej dziewczyny:-D
A ja w końcu wróciłam do żywych ta pogoda mnie wykończy:blink:
Koza no to super że zwiedzasz z malutką poznań:-D
Jesteśaniołkiem a jak tam u ciebie co u synka skrobnij coś więcej. A mężczyzna Ci rośnie fiu fiu:tak:
Gosiu o zęby to straszna sprawa.... oby wszystko dobrze się skończyło:tak:
na tuska no to super jak miałaś takie porody na prawdę.... ja z 1 okresem miałam razem ok 6 godzin ale pierwsze trzy to był luuuzik, później już czułam że rodzę:-p
Tygrynka powiem ci że jak chodzisz na masaż odchudzający to zaraz po masażu ćwicz sobie bo podczas masowania rozbijana jest tk tłuszczowa i potem lepiej się spala podczas ćwiczeń:tak::tak: warto to wykorzystać:-D

No my po pierwszym szczepieniu:) 6w1 u nas w przychodni 180 zł kosztuje (szczepionka Glaxo...) Mala dzielna, nie płakała - bardziej wkurzylo ja zakladanie czapki:p
Mam pytanie czy po szczepieniu mozna kapac, w sensie mozna moczyc miejsce uklucia, bo tesciowa sie pytala, ze za naszych czasow po czyms tam nie bylo wolno...ale teraz to juz inna generacja szczepionek, no ale jak cos wiecie dajcie znac, bo mi nic nie mowili...
A normalnie ja w poczekalni z Mała, a pani dzwoni ze na szczepienie czas przyjsc, a ja jej mowie ze juz czekam:p niezla to moja przychodnia jak na NFZ;p

cześć dziewczyny! wreszcie mam czas żeby napisać :-) praca super :-) bardzo jestem zadowolona :-) przeprowadziłam się w czasie kiedy mnie tu nie było :-) mała chodzi do przedszkola i jest szczęśliwa jak nigdy :-D ja trochę mniej bo jak już wleci do sali to nawet się ze mną nie żegna :-)

Tygrynka dzięki już wszystko wiemy mój dostał wniosek do wypisania :) szkoda by nam to przepadło wiec chcemy skorzystać :)

no pewnie ze szkoda, warto wykorzystac :) i co wyszlo z zebem, do wyrwania?? mam nadzieje ze cokolwiek beda robili bedzie bezbolesnie!

Tygrynko ... masaż nawet odchudzający jest moim marzeniem hmmmm zagonię małża może mi zrobi ;)

uuu taki masaz od meza to nawet lepszy niz kazdy inny ;)
fajnie ze jezdzisz sobie z mala, Seba jeszcze nie mial okazji jechac tramwajem ;)

Tygrynka powiem ci że jak chodzisz na masaż odchudzający to zaraz po masażu ćwicz sobie bo podczas masowania rozbijana jest tk tłuszczowa i potem lepiej się spala podczas ćwiczeń:tak::tak: warto to wykorzystać:-D

oo widzisz, dzieki za rade, nawet nie wiedzialam!

Mam pytanie czy po szczepieniu mozna kapac, w sensie mozna moczyc miejsce uklucia, bo tesciowa sie pytala, ze za naszych czasow po czyms tam nie bylo wolno...ale teraz to juz inna generacja szczepionek, no ale jak cos wiecie dajcie znac, bo mi nic nie mowili...

super ze mala taka dzielna na szczepieniu :) my kapalismy sie normalnie, nawet nie pomyslalam ani nikt nam nie powiedzial by tego nie robic, wiec moze nie trzeba?

cześć dziewczyny! wreszcie mam czas żeby napisać :-) praca super :-) bardzo jestem zadowolona :-) przeprowadziłam się w czasie kiedy mnie tu nie było :-) mała chodzi do przedszkola i jest szczęśliwa jak nigdy :-D ja trochę mniej bo jak już wleci do sali to nawet się ze mną nie żegna :-)

fajnie ze fajnie :D a gdzie sie przeprowadzilas? dzielne te przedszkolaki teraz, bardziej szczesliwe niz placzace, ja to przezywalam strasznie jak bylam mala ;)

maz wrocil do Poznania, przyjedzie po nas za tydzien.. niby tylko tydzien a tak strasznie duzo jak dla mnie, to chyba z 4 raz kiedy sie rozstajemy na "tak" dlugo odkad sie znamy :/

Tygrynka do wyrwania mam wszystkie ósemki tak wczoraj pani zadecydowała niestety ciąża i karmienie zrobiły swoje
teraz ta co boli dała mi lekarstwo między dziąsło a ząb niby wychodzi ale ja czuję że coś ją zżera i tego nie widać bo wychodzenie tak w życiu nie boli termin mam za miesiąc na inną ósemkę :/ niestety w naszym kraju jak nie masz kasy to gów...na nfz Ci zrobią
ósemki dolne mam do zrobienia operacyjnie na 2 etapy wiec pewnie 500zł bym musiała mieć na 1 ząb
do tego mnie nastraszyła że korzenie duże idą koło nerwów i może to grozić porażeniem języka no babka walnięta jakaś jeszcze mi gadała ze jak będą robić 2 etapy na te dolne ósemki to bardzo będę cierpieć :/

zmykam bo mały marudny ;)

Hej dziewczyny;-)
Rikapa no to bomba jak w pracy super no i opowiadaj gdzie teraz mieszkasz?
Gosiu wszystkie 8?? uuuu to też wydatek ci się szykuje...
Skrzat ja u siebie w przychodni płaciłam za 5w1 120zł i ja kąpałam Zosię po szczepieniu przecież nie ma żadnego przeciwwskazania do tego....a miejsce ukłucia to nie otwarta rana więc spokojnie można zalać wodą...

znów pogoda do d.... i zaczyna się jesień pełną parą.... kaszana... no nic dziewczyny ja jeszcze trochę poleniu****ę bo Zosia ma teraz drzemkę:-p

Guziczek ja się zapisałam na nfz bo przecież tyle kasy nie dam za wyrwanie jeszcze jakby mi mieli zrobić te zęby ale za wyrwanie ? hehe no chyba że ta co boli zacznie tak łupać że będze schodzić z tego świata to pójdę ;) ale wczoraj o 21:00 wzięłam tabletkę i teraz o 9:00 bo zaczynała pobolewać więc za w czasu łyknęłam

wiecie może czy mogę karmić małego na apapie ? nie chce brać nic mocniejszego i na razie odciągam bo dużo wczoraj ich wzięłam ale w nocy mały zrobił cyrk i mu dałam cyca choć wcześniej mleko odciągnęłam i od ostatniej tabletki minęły 3 godziny :/ ale myślę ze na apapie mogę bo to paracetamol tylko w dzień więcej łykam i nie chce w niego tego ładować

Pogoda lipa leje i leje :/

Tygrynka a co to za masaże ręczne ?
ja się muszę pochwalić że kolejne kg poszły w dół a miałam jakiś zastój chyba to ten tzw kryzys co następuje i waga nie spada ;)

Rikapa fajnie że praca Ci się podoba a gdzie się przeprowadziłaś chyba nie gdzieś daleko ?

Skrzat no nieźle z tym szczepieniem hehe mnie ostatnio goniły że nie szczepię jeszcze eh no muszę się w końcu wybrać do nich

reklama
Hej kobitki
co za pogoda...ma tak padac do 18 :/ ta pogoda dobijająca jest, ze mały usnął już 2raz. na razie nici ze spacerku
tez muszę iść do dentysty byłam w 2 mies ciazy i kazał mi przyjsc w 8 a ja nie poszłam ja mam jedną plombe dopiero i to zakladana w 2 mies. ciazy:)
gdzie chodzicie do dentysty? ja na Polanke ale tam sie zapisac to mies czekac i to prywatnie!

Do góry