reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

I ja witam od rana...może nie już o 6...chociaż wtedy mała się dossała, ale teraz jeszcze śpi, tylko mamusia wstała by na szczepienie dziecko zapisać, a pani w rejestracji mówi, że niemowlaki od rana więc jutro lub w środę (dziś od 15 przyjmują dzieci zdrowe) a myślałam że pójdziemy razem z tatą po pracy na pierwsze szczepienie!

W ogóle co do snu, to moja mała już kolejną noc śpi od ok 23-24 (zasypia późno, ale tak od 21 leży sama w łóżeczku i do siebie gada;P) a potem śpi do ok 5-6 rano. Oczywiście są wyjątki od reguły, i w dodatku jest na moim mleku...hmmm
Za to za dnia godzina bez cyca to godzina stracona:p byle by mamusia za dużo nie zrobiła!

A dzwoniłam do tej znajomej pediatry z Zakopca, powiedziała, że szczepić na 6w1 teraz. Że rota by odpuściła, bo nawet dzieci szczepione mają biegunki i takie wirusy, a poza tym to nie jest grożne dla życia, na pneumo i meningo też sczzepić, ale w okresie późniejszym ok 1-2lat, bo wtedy już jedna dawka, mówiła że najgorsze choroby meningo daja, jest jakiś "zespół meningokokowy" czy coś, nawet dla dorosłych bardzo groźny.

reklama
Cześć dziewczyny mój ma drzemkę wiec korzystam i coś skrobnę :)

ja nie szczepie na nic dodatkowego w ogóle bym ze szczepień zrezygnowała i odwlekam ile mogę heh my na trzecie szczepienie powinniśmy iść juz chyba 3M temu i ciągle coś ze nie idę dopiero co mówiła lekarka że po 3dniówce mamy przyjść a złapał katar teraz mu przeszło ale ząbkuje i boję się że jeszcze bardziej marudny będzie :/

Tygrynka mój ma iść w październiku na tacierzyński wiesz może ile musi mieć ciągłości w nowej pracy bo dostać ten urlop ? bo miał przerwę i na razie jeszcze 6M nie minęło a wydaje mi się że właśnie 6M powinien przepracować ???

Nat_tuska szybkie masz porody! tylko rodzić możesz hihi !

ale liczysz sam poród czy od początku akcji poród bo ja w sumie też porody miałam szybkie małego 5minut rodziłam a Emilkę 15minut choć w jej przypadku wydawało mi się że szybciej urodziłam bo parłam 5 razy a z małym 3 bo u niego główka przeszła za 2 parciem a reszta za 1 a on urodzony w pęcherzu wiec przebili mi jak urodziłam główkę i w sumie wyskoczył ze mnie z wodami

Marciaa jak mój wstanie o 6:00 to się cieszę jak wstanie 7:00 to już w ogóle szcześliwa jestem hehe bo bywa że o 5:00 wyspany ale za to mama ma dłuższy dzień ;) dziś dał mi pospać do 6:30 w sumie by pospał może dłużej ale Emilka wstała i wariowali razem

kiedys mi spał do 8,9 i nie budzil sie w nocu na jedzenie ;-)
ale dobrze w sumie ze sie wczesnie budzi powoli sie przyzwyczajam do tych godzin i nie ma juz takiego bolu jak miesiac temu;-)
ja rodziłam Nikosia 30 minut a sam porodo trwał 4,5h:-) chcieli mnie naciać ale pow, ze nie i dam radę ;-) ciekawe jak będzie przy drugim
kozaczino robiłas test?

Na-tuska prawdziwy ekspres porodowy...pozazdrościć, ja mała rodziłam 9h, z czego faza parcia tylko 15 minut;D wiec końcówka chociaż szybka:p\
My wróciłyśmy ze spaceru, zdążyłyśmy przed deszczem...teraz się mała weranduje na dworze pod daszkiem, a co tam puki śpi niech korzysta z powietrza:) Mama obiad zdążyła szybko uszykować i teraz czekać na tatę! No i wypadałoby się za porządki zabrać, to idę ścierać kurze puki małej na górze nie ma....Skrzacie mobilizacja:p

Witam. My idziemy jutro na szczepienie- ostatni dawka 6w1- w naszej przychodni kosztuje 220:) i zastanawiam sie na pneumokokami bo Kamila chodzi teraz do klubu malucha i ma kontakt z dziećmi. A szczepiliśmy dodatkowo na ospę i rotawirusa.
Jak ja nie lubie tych szczepień bo moja córka ma uraz do lekarzy od czasu jak miała zapalenie oskrzeli i zaczyna krzyczec już jak ją ważą:( Ale na szczeście jedzie z nami tata:)

Co do porodu to ja też się pochwalę:) Urodziłam w 4,5 godziny od pierwszego skurczu:) A jak juz mi pozwolono przec to po 2 parciu córcia była na świecie a ja nawet tego nie zauważyłam:) Mąż krzyknął tylko URODZŁAŚ w ja zdziwiona zapytałam Jak?? Już??? hehe

Jak tak czytam jak śpią Wasze maluszki to muszę przyznać ze Kamila to wielki śpioch. Jak skończyła 3 miesiące to musiałam ja budzić na jedzenie o 5 rano bo słabo przybierała na wadze ale sama sie obudzic nie chciała. I odkąd skończyła 6 miesięcy śpi całe noce od 21- 9-10 rano.

Tygrynka- spóźnione życzenia dla synka z okazji miesięcznicy:)

hej dziewczyny :)
witam po weekendzie :) bardzo miłym rocznicowym :D pochwalę się że dostałam ogromny bukiet białych róż, który M. mi wręczył jak wróciłam w piątek z kina były świece i full romantico ;) i tak cały weekend spędziliśmy bardzo fajnie rodzinnie, w sobotę obiadek na cytadeli a w niedzielę u znajomych ( którzy rodzą niebawem) ogólnie bardzo pozytywnie :) :)
co do szczepień my 5w1, zrezygnowaliśmy z rota ale zaszczepimy na pneumo i menin.
Testu nadal nie zrobiłam jakoś czuję że nie jestem w ciąży ;) i zapominam go kupić :D
na-tuska jak ja ci tych expressporodów zazdroszczę, po moich 18h walki....
a co do spania to Lula zasypia o 20 na śpiku karmię ją tak po 24 i później ok6 i dalej śpimy do 8 a weekend nawet do 9 :) wiec sie wysypiam
i nadal nie dotarłam do gauganka hihi

Hejka dziewczyny
Na tuska no to faktycznie nic tylko rodzić ja urodziłam w 2,55 h więc też mi się upiekło:-D
Ja dziś jestem jakaś taka nie do życia...

A dzwoniłam do tej znajomej pediatry z Zakopca, powiedziała, że szczepić na 6w1 teraz. Że rota by odpuściła, bo nawet dzieci szczepione mają biegunki i takie wirusy, a poza tym to nie jest grożne dla życia, na pneumo i meningo też sczzepić, ale w okresie późniejszym ok 1-2lat, bo wtedy już jedna dawka, mówiła że najgorsze choroby meningo daja, jest jakiś "zespół meningokokowy" czy coś, nawet dla dorosłych bardzo groźny.

oo podoba mi się to bo to dokładnie nasz plan :D teraz 6w1 i kiedyś meningo bez rota :)
powodzenia na szczepieniu! mała rada - Sebuś po szczepieniu lub w trakcie dostawał cyca - nawet nie zapłakał tylko się skrzywił :)

Tygrynka mój ma iść w październiku na tacierzyński wiesz może ile musi mieć ciągłości w nowej pracy bo dostać ten urlop ? bo miał przerwę i na razie jeszcze 6M nie minęło a wydaje mi się że właśnie 6M powinien przepracować ???

niestety nie wiem, ale z tego co wyczytałam w necie to wydaje mi się że powinien spokojnie dostać, tzn nie było nigdzie napisane o ciągłości w pracy... powodzenia!

Tygrynka- spóźnione życzenia dla synka z okazji miesięcznicy:)

dziękujemy bardzo :))

i nadal nie dotarłam do gauganka hihi

zapewne czekasz na nas :p
fajnie że weekend taki miły, rocznicowy :))

Ja dziś jestem jakaś taka nie do życia...

to pewnie przez pogodę, u mnie w domu też wszyscy zmęczeni i śpiący dzisiaj chodzili :/ oby jutro było lepiej :)

ja uwielbiam sprzatac i wogole cokolwiek robic

uu to zapraszam do mnie bo ja nie lubię ;)

ciekawe jak tam Rikapa w nowej pracy :)

ja też dzisiaj jakaś wymęczona chodziłam... a jeszcze byłam na masażu odchudzającym to już w ogóle ;) nie wiem czy coś to da, ale zawsze miło jak ktoś masuje, nawet jeśli trochę boli jak to przy odchudzającym ;)
Sebuś też dużo dzisiaj marudził, nie wiem czy to przez pogodę czy ząbki :/
dobrej nocki!

reklama
Do góry