reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Kozaczino my byliśmy pierwszy raz na basenie chyba jak mały miał właśnie coś ok 4 miesięcy i było ok, ale on nigdy nie miał większych problemów ze skórką, odparzeniami itp... myślę że niedługo i Ty możesz pomyśleć o wypadzie na basen :) zobaczymy jak to jutro będzie :) i podziwiam za brzuszki, mi się nie chce :/
Guziczek ja też nie najlepiej w stroju wyglądam, ale mały ma tyle radochy że i ja sobie nie podaruje jak z nim co jakiś czas nie wyskoczę :) czekam też na otwarcie basenu w Koziegłowach (a może już otwarty, nie wiecie?) bo i tam jest fajnie... aa Guziczek - smacznych okruszków :D
zmykamy do spania, dobrej nocki!

reklama
Witam wieczorową porą jeśli mogę się przyłączyć to ja z chęcią się piszę na spotkanie :-) :-) pracę w PiM dostałam :tak: dziś mi zadzwonili że mnie chcą więc musiałam zadzwonić do kierowniczki i powiedzieć że się zwalniam nie była to miła rozmowa:wściekła/y: nie chce mi iść na rękę i mówi że mam pracować jeszcze 2 tygodnie na wypowiedzeniu więc nie mam wyjścia i jutro składam wypowiedzenie natychmiastowe bo nie mam na czas wypłaty nigdy więc już jutro będę wolna mam nadzieję a popołudniu PiM pozdrawiam Was spokojnej nocki ;-)

Rikapa gratki!!

Kozaczino na basen mozna od 3 mies;-) gruba jest 3-6 np na AWF jest jeszcze HERA studio ale my nie moglismy sie dodzwonic a i jechac nam sie nie chciało a AWF akurat p d nosem był :)

ja tez cwiczyc zaczynam ale jakos powera brak

dzis pediatra i szczepienie:baffled::baffled::no:

co do wyjscia w stroju...to ja :no::no::no::no::no::no::szok:

Zwarjuję przez pogodę ;) no ale do rzeczy
basen kusi a z dziećmi do wody tatusie i my nie musimy w strój wskakiwać;)
Marciaa szczepienie nie jest przyjemne :( ale my ostatnio zastosowaliśmy Emle a w ogóle to młoda była przy cycu a babeczka cyk smyk i zastrzyk zrobiony mała nawet nie miała czasu zacząć płakać zajęta dojeniem mamusi ;)
Lece działać w kuchni coś dziś nie mogę się wyrobić ze wszystkim

Hej
Rikapa gratulacje odnośnie pracy:-D

Basenik super sprawa i moja takla mała uwaga jak już się na niego zdecydujecie to pytajcie czy woda jest chlorowana czy ozonowana ta druga jest zdrowsza i lepsza dla maluszka.

Co do stroju kąpielowego to tankini jest ok ale bikini stanowczo odpada jak na razie:-p

Dziś muszę się sprężać bo znajomi wpadają wieczorkiem na co nieco:-D:-p
Koza co do plastrów i maści emla to moim zdaniem bardziej one znieczulają psychikę rodziców niż samo dziecko:happy2:

Chcemy zaproponować Państwu warsztaty, na których w zabawny i przystępny sposób pokażemy Twojemu dziecku:

-jak działa mózg

-jak działają zmysły

-na czym polegają iluzje wzrokowe i słuchowe.

Warsztaty podzielone są na bloki tematyczne. Na każdym ze spotkań Twoje dziecko zostanie zabrane w niesamowita wędrówkę po zakamarkach ludzkiego mózgu. Poprzez przeróżne gry i zabawy, w uproszczony i interaktywny sposób pokażemy Twojemu dziecku, jak to się dzieje, że widzimy, czy słyszymy oraz dlaczego zapamiętujemy. Każda z zabaw i gier wykorzystywanych na zajęciach ma również na celu wspomaganie rozwoju takich umiejętności dziecka, jak: zapamiętywanie, myślenie twórcze, koncentracja, czy uwaga. Poza tym w przystępny sposób zaprezentowane zostanie dzieciom, jak to się dzieje, że posiadają takie zdolności oraz dowiedzą się wielu ciekawostek związanych z nimi.

Podczas spotkań wykorzystywany jest szereg zajęć takich jak: gry logiczne, słuchowiska, rysowanie, quizy, zajęcia sprawnościowe, gry edukacyjne, ćwiczenia poprawiające pamięć. Każde spotkanie rozpoczyna się ćwiczeniem na poprawienie koncentracji.

Grupy liczą maksymalnie 8 dzieci.

Warsztaty te mają na celu zwiększyć ogólną wiedzę dziecka, na temat jego zdolności, jak również w ciekawy i przystępny sposób przekazać dziecku, jak działa mózg oraz zmysły oraz jak łatwo jest je oszukać. Oferta zawiera szeroki wachlarz iluzji wzrokowych i słuchowych, które będą dzieciom prezentowane i wyjaśniane. Warsztaty obejmują także dużo gier i zabaw, zarówno indywidualnych, jak i grupowych, zarówno intelektualnych, jak i fizycznych.

Warsztaty są przeznaczone dla dzieci od 7 do 9 lat. Odbywają się na terenie Poznania.

Zainteresowane osoby prosimy o kontakt pod numerem: 516 321 846 lub drogą mailową: wzgorzewyobrazni@gmail.com

Wzgrze Wyobrani

ZAPRASZAMY! Trwają zapisy na wrzesień!

reklama
Zapraszamy dzieci w wieku od 3 do 7 lat na zajęcia pokazowe w dwóch grupach wiekowych .
Kreatywnik (3-5 lat) – warsztaty stymulujące twórcze myślenie i działanie u dzieci.
niezwykłe zabawy plastyczne,eksperymenty związane ze zjawiskami w przyrodzie,improwizacje teatralne; pantomimę itp.
SOBOTA 9.00-10.30

Bajkowa Akademia Emocji (5-7 lat) – warsztaty plastyczno-teatralne z elementami bajkoterapii,który rozwija inteligencję emocjonalną i umiejętności społeczne.
Dzieci:
 nauczą się rozpoznawać i adekwatnie przeżywać stany emocjonalne
 poznają skuteczne sposoby radzenia sobie z trudnymi emocjami (złość,
lęk, strach, wstyd)
 nauczą się akceptować uczucia i poglądy innych osób, itp.
Rodzice:
 zyskają wsparcie w radzeniu sobie z trudnymi emocjami swoich dzieci,
 dowiedzą się, jak skutecznie pomoc dziecku w konstruktywnym radzeniu
sobie ze stanami emocjonalnymi poprzez wykorzystanie jego najbliższej przestrzeni tj. bajek, opowiadań, plastyki, muzyki.
SOBOTA 10.45-11.45

Osoby prowadzące to Grupa Edukacyjna IDEOWNIA - kompetentni specjaliści w dziedzinie pedagogiki i psychologii z wieloletnim doświadczeniem w pracy z dziećmi, co gwarantuje
najlepszą jakość warsztatów.

ZAJĘCIA BĘDĄ SIĘ ODBYWAŁY W KAŻDĄ SOBOTĘ W TYCH SAMYCH GODZINACH CO ZAJĘCIA POKAZOWE

ZAPISY TEL 517186108
Klub Aktywnego Malucha Stonoga
Poznań,ul. Hetmańska 56
:-):happy2::-):happy2::-):happy2::-):happy2::-):happy2::-):happy2:

Do góry