reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

fajnie że wszystko ok :) a idziecie na jeszcze jedną kontrolę ?

najlepiej nauczyć odróżniać dzień od nocy w dzień niech będzie głośniej muzyczka światło itd a na noc cisza ciemniej itd co do cyca mój do teraz zasypia przy cycku i jakoś się tym nie przejmuję jak przysypia a dalej ciągnie cyca wyjmuję mu i idzie do łóżeczka bo tak to by mógł godzinę trzymać w buzi

idziemy jak bedzie miał 3,5 miesiąca :))

z tym regulowaniem dnia i nocy to my zrobilismy bład na poczatku mały chodził spać kiedy chciał teraz po po 19 max do 20 kąpiel potem troszke pomarudzi jedzonko i siedzę w sypialni ciemno i idziemy spać a w ciągu dnia to głośno jest muzyka, rozmowy
tylko nie mogę nauczyc spaia całej nocki w koszyku...
tak w ogole to przesypia juz 5, 6 godzin ale standardowo o 5 pobudka i meczy sie z gazami

reklama
dzięki za cenne rady :) dzisiaj nie było tak zle schemat powoli zaczyna wyłaniac sie schemat działania :-) co do swiatla w nocy to z uwagi na częstotliwość robienia kupy przez moje dziecko mam malutkie zapalone zeby widziec co i jak;-) choc to pewnie kwestia wprawy ;-)
zaczne trenowac przewijanie z opaska na oczach:-D a tak w ogóle to fajnie byc mamą :happy2: miłej niedzieli

ja też miałam problem z snem mojego małego, mój błąd bo spał z nami ... ciężko było przyzwyczaić go do swojego łóżeczka a teraz luzik :) koło 20 zasypia ,budzi się o 6 ,tylko spokojnie a będzie ok.
początki są trudne ale czas tak szybko leci że za chwile wszystko będzie dobrze :)

No to mój chyba jeszcze ani jednej nocki nie spał z nami ...zdarza się że przysnę i z godzinkę śpi z nami ale to naprawdę rzadko tylko u mnie czasem córa robi nocne wędrówki i nie wiem kiedy wskakuje do nas wiec wolę żeby na małym nie wylądowała :sorry2:

za to nieraz go odnoszę i nie wiem kiedy a potem się budzę z przerażeniem że go przygniotłam albo spadł ;-)ale z córą miałam to samo :sorry2:

pewnie jak zacznie wychodzić z łóżeczka to będzie tuptał do nas.... ale uwielbiam patrzeć jak śpi taki aniołek :)

ja wlasnie walcze z mlodym bo sie gmera ciagle i domaga sie bujania na rączkach...ale wspadzilam go do wozika i jak na razie cisza...ciekawe jak długo ;-)

hej fajnie jest tak czytać o waszych maluszkach moja zaczyna się podciągać i smaruje już po panelach:-D więc muszę mieć oczy dookoła głowy:szok: ale jaka radość ja maluszek ta się rozwija:-D:-D
właśnie mnie ciągnie za nogawkę heheheh ooo cho i czuję kupkę więc spadam zmienić pampka:-p

reklama
jestesaniolkiem hmmm a karmisz tylko piersią??
ja miałam bardzo ścisłą dietę i dzięki temu Zosia nie miała żadnych problemów
ale na bąki jest dobry masaż brzuszka i doginanie nóżek do brzuszka tj. wpierw masuj brzuszek zgodnie ze wskazówkami zegara potem 2 razy zegnij równocześnie nóżki .. przed masażem spróbuj ogrzać mu jakoś ten brzuszek najlepiej ciepłym ręcznikiem. możesz jeszcze spróbować dać małemu herbatkę z kopru włoskiego (jest na problemy z brzuszkiem) jeżeli to nie pomoże to gnaj do lekarza może on coś poradzi a czy mały robi kupki??

Do góry