reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

fajnie że wszystko ok :) a idziecie na jeszcze jedną kontrolę ?

najlepiej nauczyć odróżniać dzień od nocy w dzień niech będzie głośniej muzyczka światło itd a na noc cisza ciemniej itd co do cyca mój do teraz zasypia przy cycku i jakoś się tym nie przejmuję jak przysypia a dalej ciągnie cyca wyjmuję mu i idzie do łóżeczka bo tak to by mógł godzinę trzymać w buzi

idziemy jak bedzie miał 3,5 miesiąca :))

z tym regulowaniem dnia i nocy to my zrobilismy bład na poczatku mały chodził spać kiedy chciał teraz po po 19 max do 20 kąpiel potem troszke pomarudzi jedzonko i siedzę w sypialni ciemno i idziemy spać a w ciągu dnia to głośno jest muzyka, rozmowy
tylko nie mogę nauczyc spaia całej nocki w koszyku...
tak w ogole to przesypia juz 5, 6 godzin ale standardowo o 5 pobudka i meczy sie z gazami

reklama
dzięki za cenne rady :) dzisiaj nie było tak zle schemat powoli zaczyna wyłaniac sie schemat działania :-) co do swiatla w nocy to z uwagi na częstotliwość robienia kupy przez moje dziecko mam malutkie zapalone zeby widziec co i jak;-) choc to pewnie kwestia wprawy ;-)
zaczne trenowac przewijanie z opaska na oczach:-D a tak w ogóle to fajnie byc mamą :happy2: miłej niedzieli

ja też miałam problem z snem mojego małego, mój błąd bo spał z nami ... ciężko było przyzwyczaić go do swojego łóżeczka a teraz luzik :) koło 20 zasypia ,budzi się o 6 ,tylko spokojnie a będzie ok.
początki są trudne ale czas tak szybko leci że za chwile wszystko będzie dobrze :)

No to mój chyba jeszcze ani jednej nocki nie spał z nami ...zdarza się że przysnę i z godzinkę śpi z nami ale to naprawdę rzadko tylko u mnie czasem córa robi nocne wędrówki i nie wiem kiedy wskakuje do nas wiec wolę żeby na małym nie wylądowała :sorry2:

za to nieraz go odnoszę i nie wiem kiedy a potem się budzę z przerażeniem że go przygniotłam albo spadł ;-)ale z córą miałam to samo :sorry2:

pewnie jak zacznie wychodzić z łóżeczka to będzie tuptał do nas.... ale uwielbiam patrzeć jak śpi taki aniołek :)

ja wlasnie walcze z mlodym bo sie gmera ciagle i domaga sie bujania na rączkach...ale wspadzilam go do wozika i jak na razie cisza...ciekawe jak długo ;-)

hej fajnie jest tak czytać o waszych maluszkach moja zaczyna się podciągać i smaruje już po panelach:-D więc muszę mieć oczy dookoła głowy:szok: ale jaka radość ja maluszek ta się rozwija:-D:-D
właśnie mnie ciągnie za nogawkę heheheh ooo cho i czuję kupkę więc spadam zmienić pampka:-p

reklama
jestesaniolkiem hmmm a karmisz tylko piersią??
ja miałam bardzo ścisłą dietę i dzięki temu Zosia nie miała żadnych problemów
ale na bąki jest dobry masaż brzuszka i doginanie nóżek do brzuszka tj. wpierw masuj brzuszek zgodnie ze wskazówkami zegara potem 2 razy zegnij równocześnie nóżki .. przed masażem spróbuj ogrzać mu jakoś ten brzuszek najlepiej ciepłym ręcznikiem. możesz jeszcze spróbować dać małemu herbatkę z kopru włoskiego (jest na problemy z brzuszkiem) jeżeli to nie pomoże to gnaj do lekarza może on coś poradzi a czy mały robi kupki??

Do góry