reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
Kozaczino śliczności i chyba pora zmienić suwaczek ;) a jak tam w ogóle wrażenia z porodu ;) czekam na opowieści bo ja to ciekawska jestem ;)

mój właściwie na 3M przestał ulewać a tu dziś tak ulał że wszystko co możliwe do prania :dry::sorry2:

No to znów mam chwilkę :) Majka sprawuje się ok jak na pięciodniowe dzieciątko cały czas się jej uczę, bo ja nigdy nie miałam styczności z niemowlakami (oboje z małzem jestesmy jedynakami ) ale jest super zakochana jestem w niej :) a od rana jest grzeczna jak aniołek, grzecznie spała po cycku a ja mialam czas na kąpiel, ogarnięcie chatki, pranie :) i dzisiaj odwiedziła nas moja babcia, przyjechała obejrzeć prawnuczkę :) i karmie tylko cycem nie ma żadnych problemów póki co :-) suwaczek niebawem zmienię :-) a co do porodu, to jestem zadowolona z Polnej wszyscy mili, czysto, przytulnie nie moge zlego slowa powiedzieć, oprócz tego bolało jak cholera rodziłam 18h, i gdyby nie mój małż to bym nie dała rady...ale że zawzięta jestem to urodziłam sn, choć było blisko do kleszczowego lub vacum (chyba że tylko straszyli) a w ogóle to spotkałam kumpele i rodziłyśmy w salach obok siebie :) no to tyle ide do rossmana po pieluchy hihi

no zobaczymy jak to bedzie z tym ulewaniem my byli na bioderkach wczoraj i gra gitara nie 3ba pieluszkować :)))
dzis Niko grzeczny bo wczoraj to o mamo...pierwszy najgorszy wieczór ale dalismy radkę :))
ja wole pieluszki hugissy aczkolwiek mam w zapasie pampersy
dzis zrobilam morfologie i wszystko w normie tak sie ciesze bo mialam przeboje z hemoglobiną :)))
KOZACZINO zycze Ci przespanych nocek i braku kolek jak u nas :)))
ja to chyba nie dałabym rady psychicznie z kolkami za nerwusiata jestem

hej :-) dzisiejsza nocka w sumie super, dopiero co sie obudziliśmy ;-) mam do was pytanie jak karmicie cycem maluchy to czy tez wam momentalnie usypiają? ach ten brak doswiadczena :tak: majka robi cyca momentalnie spi, przesypia 2-3h, znowu cyc i tak minął cały wczorajszy dzień... ale jak przyszło do nocy to mała oczywiście pełna aktywność po cycku i ani mysli spać, muszę to jakoś wykombinować żeby jej się to nie utrwaliło:zawstydzona/y: moi miliej doświadczeni forumowi rodzice jak wy sobie radzicie w tej materii?

no zobaczymy jak to bedzie z tym ulewaniem my byli na bioderkach wczoraj i gra gitara nie 3ba pieluszkować :)))
fajnie że wszystko ok :) a idziecie na jeszcze jedną kontrolę ?

hej :-) dzisiejsza nocka w sumie super, dopiero co sie obudziliśmy ;-) mam do was pytanie jak karmicie cycem maluchy to czy tez wam momentalnie usypiają? ach ten brak doswiadczena :tak: majka robi cyca momentalnie spi, przesypia 2-3h, znowu cyc i tak minął cały wczorajszy dzień... ale jak przyszło do nocy to mała oczywiście pełna aktywność po cycku i ani mysli spać, muszę to jakoś wykombinować żeby jej się to nie utrwaliło:zawstydzona/y: moi miliej doświadczeni forumowi rodzice jak wy sobie radzicie w tej materii?

najlepiej nauczyć odróżniać dzień od nocy w dzień niech będzie głośniej muzyczka światło itd a na noc cisza ciemniej itd co do cyca mój do teraz zasypia przy cycku i jakoś się tym nie przejmuję jak przysypia a dalej ciągnie cyca wyjmuję mu i idzie do łóżeczka bo tak to by mógł godzinę trzymać w buzi

reklama
kurcze koza jak ma tak zamieniony dzien z noca to moze czasami rozbudzaj po jedzenie...
ja w nocy nie zapalam swiatla, wsio po ciemku robie, a w dzien tv i rozmowy leca....
ja też nie zapalałam i nie zapalam teraz mały budzi się tylko raz w nocy i też wsio po ciemku a pampersa mu nie zmieniam bo on w nocy nie siusia wiec pielucha sucha ;)

Do góry