reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
Kozaczino śliczności i chyba pora zmienić suwaczek ;) a jak tam w ogóle wrażenia z porodu ;) czekam na opowieści bo ja to ciekawska jestem ;)

mój właściwie na 3M przestał ulewać a tu dziś tak ulał że wszystko co możliwe do prania :dry::sorry2:

No to znów mam chwilkę :) Majka sprawuje się ok jak na pięciodniowe dzieciątko cały czas się jej uczę, bo ja nigdy nie miałam styczności z niemowlakami (oboje z małzem jestesmy jedynakami ) ale jest super zakochana jestem w niej :) a od rana jest grzeczna jak aniołek, grzecznie spała po cycku a ja mialam czas na kąpiel, ogarnięcie chatki, pranie :) i dzisiaj odwiedziła nas moja babcia, przyjechała obejrzeć prawnuczkę :) i karmie tylko cycem nie ma żadnych problemów póki co :-) suwaczek niebawem zmienię :-) a co do porodu, to jestem zadowolona z Polnej wszyscy mili, czysto, przytulnie nie moge zlego slowa powiedzieć, oprócz tego bolało jak cholera rodziłam 18h, i gdyby nie mój małż to bym nie dała rady...ale że zawzięta jestem to urodziłam sn, choć było blisko do kleszczowego lub vacum (chyba że tylko straszyli) a w ogóle to spotkałam kumpele i rodziłyśmy w salach obok siebie :) no to tyle ide do rossmana po pieluchy hihi

no zobaczymy jak to bedzie z tym ulewaniem my byli na bioderkach wczoraj i gra gitara nie 3ba pieluszkować :)))
dzis Niko grzeczny bo wczoraj to o mamo...pierwszy najgorszy wieczór ale dalismy radkę :))
ja wole pieluszki hugissy aczkolwiek mam w zapasie pampersy
dzis zrobilam morfologie i wszystko w normie tak sie ciesze bo mialam przeboje z hemoglobiną :)))
KOZACZINO zycze Ci przespanych nocek i braku kolek jak u nas :)))
ja to chyba nie dałabym rady psychicznie z kolkami za nerwusiata jestem

hej :-) dzisiejsza nocka w sumie super, dopiero co sie obudziliśmy ;-) mam do was pytanie jak karmicie cycem maluchy to czy tez wam momentalnie usypiają? ach ten brak doswiadczena :tak: majka robi cyca momentalnie spi, przesypia 2-3h, znowu cyc i tak minął cały wczorajszy dzień... ale jak przyszło do nocy to mała oczywiście pełna aktywność po cycku i ani mysli spać, muszę to jakoś wykombinować żeby jej się to nie utrwaliło:zawstydzona/y: moi miliej doświadczeni forumowi rodzice jak wy sobie radzicie w tej materii?

no zobaczymy jak to bedzie z tym ulewaniem my byli na bioderkach wczoraj i gra gitara nie 3ba pieluszkować :)))
fajnie że wszystko ok :) a idziecie na jeszcze jedną kontrolę ?

hej :-) dzisiejsza nocka w sumie super, dopiero co sie obudziliśmy ;-) mam do was pytanie jak karmicie cycem maluchy to czy tez wam momentalnie usypiają? ach ten brak doswiadczena :tak: majka robi cyca momentalnie spi, przesypia 2-3h, znowu cyc i tak minął cały wczorajszy dzień... ale jak przyszło do nocy to mała oczywiście pełna aktywność po cycku i ani mysli spać, muszę to jakoś wykombinować żeby jej się to nie utrwaliło:zawstydzona/y: moi miliej doświadczeni forumowi rodzice jak wy sobie radzicie w tej materii?

najlepiej nauczyć odróżniać dzień od nocy w dzień niech będzie głośniej muzyczka światło itd a na noc cisza ciemniej itd co do cyca mój do teraz zasypia przy cycku i jakoś się tym nie przejmuję jak przysypia a dalej ciągnie cyca wyjmuję mu i idzie do łóżeczka bo tak to by mógł godzinę trzymać w buzi

reklama
kurcze koza jak ma tak zamieniony dzien z noca to moze czasami rozbudzaj po jedzenie...
ja w nocy nie zapalam swiatla, wsio po ciemku robie, a w dzien tv i rozmowy leca....
ja też nie zapalałam i nie zapalam teraz mały budzi się tylko raz w nocy i też wsio po ciemku a pampersa mu nie zmieniam bo on w nocy nie siusia wiec pielucha sucha ;)

Do góry