reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

heja dziewczyny. Ja nadal w dwupaku. Bede kwietniówka i to poświąteczną. Jak się wszystko zmienia. Rozwarcie się zmniejszyło.Brzuchol nie opadł- nie pcha sie Nikos na swiat. Wczoraj byłam u lekarki na 21 zbadąła tetno małego i raz spadło do 116 wiec kazała mi jechac na Lutycka zeby sie upewnic na 100% czy wsio ok ale sie zestresowałam bo 1raz miałam KTG robione i jak słysze szpital to mam odrazu nogi jak z waty. Polezałam tam 60 minut i wszystko ok. Pani obok rodziła nic nie pisneła, na piłce sie kulała. Biedulka była taka czerwona...
Mniej wiecej wiem co i jak a panie połozne bardzo bardzo miłe.
Nie mogłam zasnac ciagle czuwałam czy mały sie rusza ale schiza. Niezły zbój z niego. Skurczyki małe były ale nic nie czułam....ehhh..
Teraz ciagle bede myslala, czy wszystko z nim OK mam nadzieje, ze podczas porodu zadnych akcji nie bedzie i urodze SN!

Ostatnia edycja:
reklama
Marcia to moze twoj Niki z moim sie pomylil?? - ja wczoraj falszywy alarm mialam....
kurcze boooool krzyza, skurcze, przeczyscilo mnie.... meczylam sie pare godzin,. wzielam jedna nospe nic, dwie nospy nic, dopiero po asparginie mi przeszlo.... uffff....

hej dziewczyny!!
Guziczek zdecydowałam sie na jakies ładne obrazki w kolorowych ramkach na ścianę, fajną kolorową lampkę i powinno być miło :) gdyby te naklejki były tańsze to bym spróbowała ale szkoda mi 60pln wydać ot tak ;)
Marciaa współczuje nerwowego finiszu ale bedzie wszystko dobrze :D nadal trzymam kciuki
Aniołku to ci synek funduje przeboje :) wypoczywajcie dziewczyny juz niedługo :D
zachmurzyło się !!! a chciałam się przejść i ma popadać po południu :(

Hej dziewczyny :)
Tygrynka ja tez całymi seriami lecę :D przy Dexterze musieliśmy się mocno ograniczać bo trzeba było do pracy wstawać :D co do polecenia to mi się bardzo podobał serial Gilmor's Girl (" Kochane kłopoty" w naszym tłumaczeniu) to obyczajowy serial taki babski polecam:) no i Californication z Duchovnym tez super :)
co do nalepek to podeszłam dzisiaj do castoramy i przeczytałam na ich odwrocie że podobno maja specjalny klej, który ułatwia ściąganie z powierzchni bez jej uszkodzenia. ale na naszej tapecie chyba się nie będa trzymać :(
Muszę się pochwalić że mam od dzisiaj taka specjalna poduchę https://cebababy.pl/CEBUSZKA_poduszka_dla_mamy_i_maluszka-k11-0--default.html i polecam jaka ulga dla kręgosłupa zobaczymy jak sprawdzi sie w nocy :) miłej nocki

Kochane kłopoty oglądałam kiedyś w tv :tak:a Californication jakoś mi nie podszedł, może dlatego że nie przepadam za Duchovnym...
poduszka super, mi się bardzo przydała (miałam podobną) na ciężkie noce z brzuszkiem, do karmienia już nie bardzo... a Tobie jak się z nią spało?

Kozaczino ja miałam raz naklejki i odeszły z tynkiem mąż mnie opierniczał że musi gipsować :-D ale miałam maluśkie wiec nie było źle i u nas kruche ściany :sorry2:teraz chciałam większe i się powstrzymałam ale na styczniówkach jedna dziewczyna przykleiła naklejki na kartkę i dała w rami i powiesiła jako obrazki na ścianie wygląda to super :tak:
co do malowania po ścianach moja miała pomalowaną całą ścianę i koszmar jak chciałam pomalować na jasny kolor bo malowałam żółtą i całe obrazki się rozpuszczały i mieszały z farbą a 2 dni wcześniej całe ściany papierem ściernym robiłam i odechciało mi się musiałam białą farbą pomalować kilka razy a potem dać żółtą i od nadmiaru zaczął tynki odchodzić z farbą i zostawał na wałku hehe także malowanie które powinno trwać 1 dzień zajęło nam tydzień a mój przeklinał obrazki ;)

Gosia sorki ale - hehehehehe niezłe przejścia mieliście ze ścianami, biedny mąż;-)

heja dziewczyny. Ja nadal w dwupaku. Bede kwietniówka i to poświąteczną. Jak się wszystko zmienia. Rozwarcie się zmniejszyło.Brzuchol nie opadł- nie pcha sie Nikos na swiat. Wczoraj byłam u lekarki na 21 zbadąła tetno małego i raz spadło do 116 wiec kazała mi jechac na Lutycka zeby sie upewnic na 100% czy wsio ok ale sie zestresowałam bo 1raz miałam KTG robione i jak słysze szpital to mam odrazu nogi jak z waty. Polezałam tam 60 minut i wszystko ok. Pani obok rodziła nic nie pisneła, na piłce sie kulała. Biedulka była taka czerwona...
Mniej wiecej wiem co i jak a panie połozne bardzo bardzo miłe.
Nie mogłam zasnac ciagle czuwałam czy mały sie rusza ale schiza. Niezły zbój z niego. Skurczyki małe były ale nic nie czułam....ehhh..
Teraz ciagle bede myslala, czy wszystko z nim OK mam nadzieje, ze podczas porodu zadnych akcji nie bedzie i urodze SN!

Marciaa cieszę się że wszystko ok:tak: na pewno będzie wszystko ok, i życzę porodu sn:tak:czekamy na Nikosia:-)

Marcia to moze twoj Niki z moim sie pomylil?? - ja wczoraj falszywy alarm mialam....
kurcze boooool krzyza, skurcze, przeczyscilo mnie.... meczylam sie pare godzin,. wzielam jedna nospe nic, dwie nospy nic, dopiero po asparginie mi przeszlo.... uffff....

uuu kochana ale masz straszaki... już niedługo coraz bliżej:-)

pogoda mnie dobija, siedzimy w domu... ja chcę wiosnę!!

Tygrynka poduszka do spania sprawdziła się super, powinnam kupic ja juz miesiąc temu :) bardzo mi pomaga :D A pogoda mnie dzisiaj powaliła !!!! rano śmigałam po bułeczki w samej bluzie, w słoneczku!!! a tu takie rozczarowanie :( no nic może jutro będzie lepiej :) miłego wieczoru życze kobitki

Tygrynka poduszka do spania sprawdziła się super, powinnam kupic ja juz miesiąc temu :) bardzo mi pomaga :D A pogoda mnie dzisiaj powaliła !!!! rano śmigałam po bułeczki w samej bluzie, w słoneczku!!! a tu takie rozczarowanie :( no nic może jutro będzie lepiej :) miłego wieczoru życze kobitki

to dobrze że teraz ją masz i od teraz noce będą lepsze:tak: a z tą pogodą to ja właśnie miałam wrażenie że o 6 słoneczko wschodziło!! ale jak potem miałam drugie wstawanie o 10 to myślałam że mi się przewidziało... również życzę miłego wieczoru, chociaż pustawo tutaj i za bardzo nie ma komu życzyć;-)ale już na pewno życzę wszystkim miłego SŁONECZNEGO dnia jutro:-D

Heja laseczki witam już kwietniowo :)

Ładniutka pogoda się szykuje nam dzisiaj :)) Bo to co wczoraj było to jakaś paranoja, coś się pogodynce poprzestawiało. No ale na szczęscie zakumała czego nam brakuje hihi :-)
Nocka ok nawet tylko już coraz gorzej z boczku na bok sie przewrocić i w pachwinkach coś powoli rwie. Zostąło jeszcz 13 dni więc jestem cierpliwa a co! :)
Wczoraj na wieczór polatałam po ikei i browarze i nic smigałam jak kozka normalnie w szoku bylam.
Od paru dni chodzę osłabiona wczoraj jakiś program leciał ze niby to oznaki zblizającego się porodu no no :)

Hej dziewczyny!!
Marciaa jesteś moja nadzieją, że do końca ciąży można śmigać jak kozica :D super !!!! Tygrynka życzyła nam wczoraj słoneczka :) i póki co sprawdza się ufff może się nie zachmurzy i śmignę na cytadelę. Powoli zaczynam uzupełniać listę zakupów maluszkowych i chyba dzisiaj zamówię posciel, a wczoraj zamówiłam sobie staniczek do karmienia mam nadzieję, że będzie pasował :) no nic śniadanko zjedzone to teraz sobie obejrzę odcinek chirurgów a później zrobię coś pożytecznego :D

reklama
Hej kochane ja powoli zmywam się już na święta i życzę wam spokojnych i smacznych św wielkanocnych żeby mi się tam na razie żadna nie rozpakowała:-p;-) nie chcę przegapić takiej chwili:-D buziaki kochane kobietki ja uciekam do rodzinki nad morze:dry:

Do góry