reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Tygrynka a może twój synek ma skok rozwojowy??

My dziś wyszłyśmy na spacerek nie minęło kilka minut i zaczęło padać....:baffled: ale dałyśmy rade dojść do poczty... :cool2:a dziś z m robimy sobie seans filmowy mamy kilka filmów zaległych ( z okresu szpitalno-porodowego) więc dziś nadrobimy:tak:

reklama
Hej
ja tak apropo tych dekoracji ściennych :-) Jeżeli chcecie coś trwałego i niepowtarzalnego na ścianie to proponuję jakieś bajkowe postacie, oczywiście nie takie malutkie jak naklejki, maluje własnoręcznie farbami akrylowymi artystycznymi

Załączniki

• page..jpg
    page..jpg
    50,3 KB · Wyświetleń: 36
Tygrynka a może twój synek ma skok rozwojowy??
My dziś wyszłyśmy na spacerek nie minęło kilka minut i zaczęło padać....:baffled: ale dałyśmy rade dojść do poczty... :cool2:a dziś z m robimy sobie seans filmowy mamy kilka filmów zaległych ( z okresu szpitalno-porodowego) więc dziś nadrobimy:tak:

aa może, tego nie wzięłam pod uwagę...
uu zazdroszczę seansu, my nie mamy nic fajnego do oglądania... chociaż nie, mamy - tv:-D bo podłączyliśmy po raz pierwszy od 2 miesięcy (od przeprowadzki), w sumie mi nie brakowało i mogłabym żyć bez... ale jakoś tak bardziej domowo się zrobiło:baffled:

ja tak apropo tych dekoracji ściennych :-) Jeżeli chcecie coś trwałego i niepowtarzalnego na ścianie to proponuję jakieś bajkowe postacie, oczywiście nie takie malutkie jak naklejki, maluje własnoręcznie farbami akrylowymi artystycznymi

oo proszę jaką artystkę tutaj mamy - podziwiam:tak: zwłaszcza że ja mam dwie lewe ręce do takich rzeczy:-D

Hej dziewczyny!!
Aniołku ciesze sie że wszystko ok :) i mam nadzieję że humor też lepszy :)
Tygrynka też sie zastanawiałam czy później taka naklejka odchodzi razem z tapetą, farba? Ja mam tapetę z lekką fakturą i nie wiem jak będzie się trzymać hmmm trzeba jakąś opinię sprawdzić. A co do Sebastiana to kto wie pewnie pogoda nie zostaje bez znaczenia w końcu też działa na niego ciśnienie atmosferyczne a może ma kiepski dzień ma prawo, no nie? ;)
Iwonka artystka pięknie !!! Super malunki :D
Guziczek ja to stale robię sobie seanse filmowe i serialowe również :D obecnie wciągam Chirurgów ;)
Miłego wieczorku życzę:) sama ide wskoczyć do łóżeczka bo czuje się padnięta

Tygrynka też sie zastanawiałam czy później taka naklejka odchodzi razem z tapetą, farba? Ja mam tapetę z lekką fakturą i nie wiem jak będzie się trzymać hmmm trzeba jakąś opinię sprawdzić. A co do Sebastiana to kto wie pewnie pogoda nie zostaje bez znaczenia w końcu też działa na niego ciśnienie atmosferyczne a może ma kiepski dzień ma prawo, no nie? ;)
Guziczek ja to stale robię sobie seanse filmowe i serialowe również :D obecnie wciągam Chirurgów ;)

no ma prawo mieć kiepski dzień, ma... ale nie musi z tego prawa korzystać;-):-D
ja mam świeżo pomalowane ściany i trochę mi szkoda... zwłaszcza, że za jakiś czas wyprowadzimy się od małego do innego pokoju i zrobimy jakieś przemeblowanie... jakby te naklejki ładnie schodziły to nie byłby problem:tak:ale chyba na lutowym forum któraś z dziewczyn miała, mogę zapytać ale w sumie chyba jeszcze nie odklejają;-)
Kozaczino a możesz polecić jakieś seriale? bo nie wiem co oglądać... na razie wytłukłam House`a, Dextera, Gossip Girl i Harpers Island (ten ostatni super, jak lubisz zgadywać kto w końcu zabił to naprawdę polecam, trzyma w napięciu do ostatniego odcinka:tak:)
też zmykam spać, dobrej nocki

żebyś wiedziała :-D jak mnie wciągnie to nie ma zmiłuj, do rana tłukę odcinek za odcinkiem... Wyspę Harpera obejrzeliśmy z mężem w tydzień, mimo, że Sebastianek był już na świecie.. ale pieluszki o 5 nad ranem to jak zombie zmienialiśmy :-D a najlepiej mi się oglądało jak musiałam się uczyć na egzaminy, że o obronie nie wspomnę :-D
aaa a jak się czujesz Jestesaniolkiem?? jak maluszek pod wieczór? rozszalał się czy spokojnie czeka na swój czas? :)

super z tym spacerkiem, myślę że godzina odpowiednia, żeby tylko pogoda dopisała:tak:
Jarzebinka a kiedy wychodzi pierwszy ząbek?? i po czym poznać, właśnie po tym slinotoku??)

ślinotok i pchanie wszystkiego a zwłaszcza rączek do buzi to taka najbardziej widoczna oznaka pchających sie ząbków, a kiedy pierwsze - książkowo koło 7 miesiąca i u Kacpra pierwsze ząbki były własnie w 7, a Kamilowi pierwsze ząbki wyszły juz w 5 miesiącu - dwie dolne jedyneczki .........

Hej dziewczyny :)
Tygrynka ja tez całymi seriami lecę :D przy Dexterze musieliśmy się mocno ograniczać bo trzeba było do pracy wstawać :D co do polecenia to mi się bardzo podobał serial Gilmor's Girl (" Kochane kłopoty" w naszym tłumaczeniu) to obyczajowy serial taki babski polecam:) no i Californication z Duchovnym tez super :)
co do nalepek to podeszłam dzisiaj do castoramy i przeczytałam na ich odwrocie że podobno maja specjalny klej, który ułatwia ściąganie z powierzchni bez jej uszkodzenia. ale na naszej tapecie chyba się nie będa trzymać :(
Muszę się pochwalić że mam od dzisiaj taka specjalna poduchę https://cebababy.pl/CEBUSZKA_poduszka_dla_mamy_i_maluszka-k11-0--default.html i polecam jaka ulga dla kręgosłupa zobaczymy jak sprawdzi sie w nocy :) miłej nocki

reklama
ślinotok i pchanie wszystkiego a zwłaszcza rączek do buzi to taka najbardziej widoczna oznaka pchających sie ząbków, a kiedy pierwsze - książkowo koło 7 miesiąca i u Kacpra pierwsze ząbki były własnie w 7, a Kamilowi pierwsze ząbki wyszły juz w 5 miesiącu - dwie dolne jedyneczki .........
tylko trzeba pamiętać że to też może nie być objaw ząbkowania ;-)( mój tez tak robi ale wątpie czy to ząbki)... bo ślinić się dzieci zaczynają bo zaczynają procować ślinianki które produkują ślinę a dziecko jeszcze nie potrafi jej za każdym razem połykać a rączki pcha bo odkrywa ze je ma... z czasem zaczyna ssać i palce u nóg ;-)

Witam :tak:

Kozaczino ja miałam raz naklejki i odeszły z tynkiem mąż mnie opierniczał że musi gipsować :-D ale miałam maluśkie wiec nie było źle i u nas kruche ściany :sorry2:teraz chciałam większe i się powstrzymałam ale na styczniówkach jedna dziewczyna przykleiła naklejki na kartkę i dała w rami i powiesiła jako obrazki na ścianie wygląda to super :tak:

co do malowania po ścianach moja miała pomalowaną całą ścianę i koszmar jak chciałam pomalować na jasny kolor bo malowałam żółtą i całe obrazki się rozpuszczały i mieszały z farbą a 2 dni wcześniej całe ściany papierem ściernym robiłam i odechciało mi się musiałam białą farbą pomalować kilka razy a potem dać żółtą i od nadmiaru zaczął tynki odchodzić z farbą i zostawał na wałku hehe także malowanie które powinno trwać 1 dzień zajęło nam tydzień a mój przeklinał obrazki ;)

Ostatnia edycja:
Do góry