reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

hej dziewczyny:)
Jesteśaniołkiem mój lekarz zawsze mi powtarza że jesli cokolwiek będzie mnie niepokoić to mam zaraz sie zgłosić lub jechać do szpitala, może zatem przejdź sie do gina sprawdzi co i jak a ty będziesz spokojniejsza ;) i pozdrawiam z winograd.
Ola B. witam doswiadczoną mamę :)
Lilijanna Opalenica jest fajna, w liceum spotykałam sie z bardzo fajnym kolesiem z Opalenicy hihi;) a tak na poważnie to czekanie na dzidziusia jest super oczywiście jeśli dobrze się czujesz, a czujesz juz ruchy bobasa? To wiercenie w brzuchu jest takie milutkie :)

reklama
Dzięki Kazaczino,
z tym doświadczeniem to różnie bywa. Nauczyłam się, że warto się dzielić swoimi przeżyciami bo ktoś może być w podobnej sytuacji, a znalezienie bratniej chwilowo duszy bardzo pomaga. A co do doświadczenia z dziećmi to powiem wam, że wasza intuicja i serce będzie najlepszym doradcą. Niech lekarze, znajomi, rodzina mówi co chce, a Wy słuchajcie swojego serca i tych małych szkrabów, które się pod nimi znajdują.
Powodzenia dziewczyny.

Witam wszystkie poznanianki :tak:;-)

ja mam uplawy wodnite, ale lekarz sprawdza na usg i mowi ze ilosc wod w pecherzu jest ok, to chyba znaczy ze jest ok, a ja to usprwiedliwiam popuszczaniem - ktorego nie czuje....
czy powinnam sie martwic??....

na kocówce ciąży upławy są czymś normalnym jak wszystko jest ok po badaniu to myślę że to jednak te upławy :tak:

Lilijanna czas szybko leci niedługo się suwaczek zacznie przesuwać coraz szybciej 20 tydzień potem nagle zrobi się 30 i tu już z górki ;-)

Olcia to teraz zwatpilam, bo ja mam nieleczonego paciorkowce juz dwa lata, ale nie wiem jakiej grupy - nie pytalam w szpitalu, a wymaz mam zaplanowany na 35tc....
lekarz sparawdzal mi juz dwa razu ilosc wod i mowil ze w normie, ale tak jak mowisz kochana, wody sa caly czas produkowane, czyli poki nie ma wiekszych wyciekow to moze nie ma co sie obawiac.... :)
tez mi sie wydaje ze to albo uplawy albo popuszczam ;)

mi sie tam od 30tc straaaaasznie dluuuuuzy :(...

a mi zleciało szybko ja na końcówce czułam sie jakbym była w 20 tygodniu :-D

może dlatego też tak długo mnie nic nie brało do porodu bo się jakoś nastawić na poród nie mogłam w szpitalu jak miałam mieć poród wywoływany dopiero do mnie dotarło że muszę urodzić innego wyjścia nie ma i dopiero wszystko puściło i mnie ruszyło ze urodziłam mega mega po terminie :-D

No ja póki co nie narzekam na żadne dolegliwości ;) a że 30 tc. w toku to juz sie nie mogę doczekać maja i Mai :D i tak jak Ola radzi zdam sie na instynkt oraz na potrzeby malucha:) Bardzo jestem ciekawa jak bedzie wyglądać nasza córcia do kogo będzie podobna po kim nosek a po kim oczka, czy bedzie spokojna czy da sie nam we znaki. Po prostu zbliża się niesamowity czas w naszym życiu :)

Witam się rannie. Ja niestety ruchów jeszcze nie czuję, ale ale na dniach a nuż :) W sobotę idziemy na wizytę, więc będziemy wiedzieć coś więcej. Nie wiemy tylko czy chcemy znać płeć, chcieliśmy mieć niespodzianke, ale ja zaczynam się łamać, a mąż twierdzi, że i tak będzie chłopak :p

reklama
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Wszystko czego potrzebuje Twoje Dziecko to:
ZABAWA, NAUKA, ROZWÓJ, ZDROWIE.
W dniu 20 MARCA 2010 w godzinach od 11 do 14
Zapraszamy na
WIELKIE OTWARCIE WARSZTATÓW MISIA PUCHATKA !!!
CENTRUM TWÓRCZEJ ZABAWY I EDUKACJI DZIECKA
w Klubiku Miś Puchatek” Poznań ul. Złotowska 32
Uwaga w tym dniu wspaniałe bezpłatne atrakcje
Zabawa połączona z występem profesjonalnego Klowna
oraz warsztaty pokazowe z kinezjologii edukacyjnej „Brain Gym” (gimnastyka mózgu) dla dzieci, oraz warsztaty rozwoju umiejętności poznawczych, warsztaty z muzyki , tańca, układu choreografii, gimnastyki korekcyjnej, aerobiku.
Szczegółowy rozkład warsztatów na stronie www.warsztatymisiapuchatka.pl
Zgłoszenia i zapisy na warsztaty osobiście w dniu 20 marca 2010r. lub mailowo na adres biuro@mispuchatek.pl lub telefonicznie 0602-101-216 .
Serdecznie zapraszamy
Przyjdź zobacz jak wspaniale możemy się bawić, uczyć i rozwijać.

Jesteś rodzicem lub masz pod opieką dziecko ?
Poszukujesz nowych pomysłów na kreatywne i twórcze spędzanie wolnego czasu?
Chcesz bezstresowo przygotować dziecko do bycia w grupie rówieśniczej zanim pójdzie do żłobka czy przedszkola?
Chcesz mieć doskonały, partnerski kontakt z dzieckiem ?​

Zapraszamy na warsztaty w Klubiku "MIŚ PUCHATEK"

Oferujemy pełną gamę zajęć umożliwiających wszechstronny rozwój Twojego dziecka.
Dbamy o właściwy rozwój emocjonalny i psychiczny naszych podopiecznych.
Opracowaliśmy specjalny program zajęć aktywujący poszczególne zdolności dzieci, zarówno w sferze duchowej jak i fizycznej.
Wszystkie zajęcia prowadzone są przez wysoko wykwalifikowną, doświadczoną ale i pełną miłości i zrozumienia kadrę pedagogiczną.​

Zapraszamy na zajecia kreatywne, relaksujące, ruchowe i umuzykalniające.
Stworzyliśmy miejsce, w którym zabawa jest pretekstem do nauki.​

Ostatnia edycja:
Do góry