reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

HEJ :-)

Hej dziewczyny;-)

Oj ja dziś tylko na chwilkę wpadłam zobaczyć co tam u was bo muszę się uczyć bo w piątek mam obronę:szok::szok: i strasznie sie boję nerwy stres obym tylko nie urodziła:confused2:

Właśnie jak to jest z tą położną, która przychodzi do domku i sprawdza czy mama radzi sobie z maluszkiem?? Ja mieszkam w okolicach os przyjaźni i zwycięstwa więc nawet nie zdaję sobie sprawy z tego gdzie są takie poradnie....:zawstydzona/y: Kiedy trzeba się zgłosić czy zapisać jak wygląda taka procedura w ogóle??

idziesz do wybranej przychodni i mówisz że chcesz sobie wybrać położną z tej przychodni i tyle :tak: zapisujesz sie dają ci jej numer telefonu i jak urodzisz i jesteś w domku to to do niej dzwonisz że już maleństwo jest na świecie i przychodzi do domku :tak:i od razu możesz wybrać sobie w przychodni pediatrę bo do nas też po porodzie przyszła do domu bo mała miała dużą żółtaczkę :tak:

a jesteś zapisana do przychodni na którymś z tych osiedli ?

ja w sumie zmieniłam teraz pediatrę i sobie lekarza ale położną zostawiłam tą co miałam tak samo pielęgniarka do nas wpada czasem ta ze starej przychodni :tak:

i powodzenia na obronie :tak:
Wiewióra to mała wstydnica jak jej dziewczynkowato wygląda :-D

kurdę u nas od rana wiercą znowu jak opętani :wściekła/y: do tego mamy robotników na rusztowaniu i rano okna nie zasłoniłam a ja spałam z tyłkiem w piżamie na wierzchu :zawstydzona/y::rofl2: mam nadzieje że nikt nie zauważył :szok:

reklama
Właśnie jak to jest z tą położną, która przychodzi do domku i sprawdza czy mama radzi sobie z maluszkiem?? Ja mieszkam w okolicach os przyjaźni i zwycięstwa więc nawet nie zdaję sobie sprawy z tego gdzie są takie poradnie....:zawstydzona/y: Kiedy trzeba się zgłosić czy zapisać jak wygląda taka procedura w ogóle??

Musisz msie zgłosić do sojej poradni, i wypisac zgłoszenie do nfz o pielęgniarkę/ położną (chyba, że zrobiłaś to jak wybierałaś lekarza rodzinnego). Dostaniesz namiary na położną i zadzwonisz jak sie maleństwo urodzi i umówisz na wizyte. lepiej nawet zadzwoń przed porodem, powiedz, że masz termin na...., żeby ona wiedziała mniej więcej kiedy może sie spodziewac i że w ogóle ma Ciebie pod opieką.:tak:
Jak chcesz, to zapytam szwagierkę, która mieszka na przyjaźni jak to dokładnie załatwiała u siebie.

Antylopka staram się relaksować ale akurat na końcówkę ciąży złożyło mi się tyle ważnych spraw (obrona, nowa szkoła żeby nie zdziczeć w domku z maleństwem, możliwe że nawet przeprowadzka). Chyba muszę zakupić herbatkę z melisą:-D:-D :rofl2:
więc tym bardziej masaż stóp i pleców dobrze zrobi po całym dniu:-D:tak:
Słuchaj, ja piłam melisę, bo uwielbiam smak. Pamiętam, jak robiłam sobie w kuflu, żeby nie było trzeba często robic, hehe:szok:

Gosia - pytałaś o ilość wizyt ws. bioderek i moja szwagierka właśnie mi mówiła, że jej na trzecią wizytę nie kazał iść pediatra, bo powiedział, że nie widzi potrzeby.:eek: A wlaśnie ja widzę, bo mała krzywo ustawia stópki i zaczyna mieć koślawość kolan:szok: (sory, ale jestem fizjoterapeutką i pracuję też z małymi dziećmi i widzę, że u Zuzi to niestety robi się niefajne już) a on jej powiedział, że chodzi koslawie, bo jest mała i trudno, żeby chodziła jak dorosły:wściekła/y: To tak przy temacie, że jak widac ilośc wizyt nie do końca jest przestrzegana z tym, co kontraktuje nfz.:sorry:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja mieszkam na wichrowym wzgórzu i tutaj mam swoją rodzinną lekarkę ona akurat jest też pediatra, moja mama do niej chodzi i mąż więc na pewno do niej zapiszę maleństwo. To jutro pójdę do poradni albo nawet dziś i się wszystko zapytam jak dobrze że jesteście bo inaczej była bym w kropce.

Antylkopka z tym kuflem melisy to dałaś mi do myślenia:-D:-D

Dobra spadam żeby troszkę odświeżyć wiedzę:-p

Witam serdecznie,

przepraszam, ze przeszkadzam na waszym wątku, ale jesli ktoras z Was bylaby zainteresowana kupnem nowej niani elektronicznej, to zapraszam:

Sprzedaję nianię, gdyż jedną zakupiłam, a droga dostałam w prezencie.
Niania jest nowa, z gwarancją 24miesięczną, z dowodem zakupu.
Włączona tylko raz,w celu sprawdzenia czy jest sprawna.

Dodaję nowe ciuszki (2 x body z długim rękawem) GRATIS :)

NIANIA ELEKTRONICZNA - Milly Mally NOWA ! +GRATIS (746561573) - Aukcje internetowe Allegro

Pozdrawiam!

Gosia - pytałaś o ilość wizyt ws. bioderek i moja szwagierka właśnie mi mówiła, że jej na trzecią wizytę nie kazał iść pediatra, bo powiedział, że nie widzi potrzeby.:eek: A wlaśnie ja widzę, bo mała krzywo ustawia stópki i zaczyna mieć koślawość kolan:szok: (sory, ale jestem fizjoterapeutką i pracuję też z małymi dziećmi i widzę, że u Zuzi to niestety robi się niefajne już) a on jej powiedział, że chodzi koslawie, bo jest mała i trudno, żeby chodziła jak dorosły:wściekła/y: To tak przy temacie, że jak widac ilośc wizyt nie do końca jest przestrzegana z tym, co kontraktuje nfz.:sorry:
no a ja byłam na jednej w sumie moja miałam ponad 3 miesiące jak termin był wolny wiec wcześniej nie było możliwości iść i wiecej mi też nie kazali przychodzić bo wszystko było ok ...a ja myślałam ze tylko 1 jest taka kontrola jak wszystko jest ok :cool:

witam .....

ja dziś tylko na chwilkę, ale melduję sie już z maleństwem przy serduszku a nie pod serduszkiem - 3460 g i 53 cm mojego szczęścia urodziłam 23 czyli terminowo o 5.55 w Św. Rodzinie :tak::-D:tak: poród na dniach Wam opiszę, zle zyce każdej takiego porodu, dodam tylko szybko, że przyjęci ena oddział było 5.30 a 5.55 było już po wszystkim, 3 parcia i dzidzia była na świecie :tak: a izbę zajechałam z 9 cm rozwarciem.......... :tak::-D:tak:

Jarzebinka zazdroszczę ekspresowego porodu !!! też tak chce ;-):tak:

pokazuj zdjęcia Kamilka :tak::tak::tak:

p.s. jak Kacperek zareagował na braciszka ?

Ostatnia edycja:
reklama
No jarzembinka gratuluje maleństwa:-D:-D i mega super szybkiego porodu:szok::-D
A ja muszę się pochwalić że zdążyłam się obronić przed porodem jupiii:-D:-D
Teraz spokojnie czekam na wieści od lekarza;-) na na usg i ktg zobaczymy co tam w trawie piszczy:rofl2::rofl2:

Do góry