reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

HEJ :-)

Hej dziewczyny;-)

Oj ja dziś tylko na chwilkę wpadłam zobaczyć co tam u was bo muszę się uczyć bo w piątek mam obronę:szok::szok: i strasznie sie boję nerwy stres obym tylko nie urodziła:confused2:

Właśnie jak to jest z tą położną, która przychodzi do domku i sprawdza czy mama radzi sobie z maluszkiem?? Ja mieszkam w okolicach os przyjaźni i zwycięstwa więc nawet nie zdaję sobie sprawy z tego gdzie są takie poradnie....:zawstydzona/y: Kiedy trzeba się zgłosić czy zapisać jak wygląda taka procedura w ogóle??

idziesz do wybranej przychodni i mówisz że chcesz sobie wybrać położną z tej przychodni i tyle :tak: zapisujesz sie dają ci jej numer telefonu i jak urodzisz i jesteś w domku to to do niej dzwonisz że już maleństwo jest na świecie i przychodzi do domku :tak:i od razu możesz wybrać sobie w przychodni pediatrę bo do nas też po porodzie przyszła do domu bo mała miała dużą żółtaczkę :tak:

a jesteś zapisana do przychodni na którymś z tych osiedli ?

ja w sumie zmieniłam teraz pediatrę i sobie lekarza ale położną zostawiłam tą co miałam tak samo pielęgniarka do nas wpada czasem ta ze starej przychodni :tak:

i powodzenia na obronie :tak:
Wiewióra to mała wstydnica jak jej dziewczynkowato wygląda :-D

kurdę u nas od rana wiercą znowu jak opętani :wściekła/y: do tego mamy robotników na rusztowaniu i rano okna nie zasłoniłam a ja spałam z tyłkiem w piżamie na wierzchu :zawstydzona/y::rofl2: mam nadzieje że nikt nie zauważył :szok:

reklama
Właśnie jak to jest z tą położną, która przychodzi do domku i sprawdza czy mama radzi sobie z maluszkiem?? Ja mieszkam w okolicach os przyjaźni i zwycięstwa więc nawet nie zdaję sobie sprawy z tego gdzie są takie poradnie....:zawstydzona/y: Kiedy trzeba się zgłosić czy zapisać jak wygląda taka procedura w ogóle??

Musisz msie zgłosić do sojej poradni, i wypisac zgłoszenie do nfz o pielęgniarkę/ położną (chyba, że zrobiłaś to jak wybierałaś lekarza rodzinnego). Dostaniesz namiary na położną i zadzwonisz jak sie maleństwo urodzi i umówisz na wizyte. lepiej nawet zadzwoń przed porodem, powiedz, że masz termin na...., żeby ona wiedziała mniej więcej kiedy może sie spodziewac i że w ogóle ma Ciebie pod opieką.:tak:
Jak chcesz, to zapytam szwagierkę, która mieszka na przyjaźni jak to dokładnie załatwiała u siebie.

Antylopka staram się relaksować ale akurat na końcówkę ciąży złożyło mi się tyle ważnych spraw (obrona, nowa szkoła żeby nie zdziczeć w domku z maleństwem, możliwe że nawet przeprowadzka). Chyba muszę zakupić herbatkę z melisą:-D:-D :rofl2:
więc tym bardziej masaż stóp i pleców dobrze zrobi po całym dniu:-D:tak:
Słuchaj, ja piłam melisę, bo uwielbiam smak. Pamiętam, jak robiłam sobie w kuflu, żeby nie było trzeba często robic, hehe:szok:

Gosia - pytałaś o ilość wizyt ws. bioderek i moja szwagierka właśnie mi mówiła, że jej na trzecią wizytę nie kazał iść pediatra, bo powiedział, że nie widzi potrzeby.:eek: A wlaśnie ja widzę, bo mała krzywo ustawia stópki i zaczyna mieć koślawość kolan:szok: (sory, ale jestem fizjoterapeutką i pracuję też z małymi dziećmi i widzę, że u Zuzi to niestety robi się niefajne już) a on jej powiedział, że chodzi koslawie, bo jest mała i trudno, żeby chodziła jak dorosły:wściekła/y: To tak przy temacie, że jak widac ilośc wizyt nie do końca jest przestrzegana z tym, co kontraktuje nfz.:sorry:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja mieszkam na wichrowym wzgórzu i tutaj mam swoją rodzinną lekarkę ona akurat jest też pediatra, moja mama do niej chodzi i mąż więc na pewno do niej zapiszę maleństwo. To jutro pójdę do poradni albo nawet dziś i się wszystko zapytam jak dobrze że jesteście bo inaczej była bym w kropce.

Antylkopka z tym kuflem melisy to dałaś mi do myślenia:-D:-D

Dobra spadam żeby troszkę odświeżyć wiedzę:-p

Witam serdecznie,

przepraszam, ze przeszkadzam na waszym wątku, ale jesli ktoras z Was bylaby zainteresowana kupnem nowej niani elektronicznej, to zapraszam:

Sprzedaję nianię, gdyż jedną zakupiłam, a droga dostałam w prezencie.
Niania jest nowa, z gwarancją 24miesięczną, z dowodem zakupu.
Włączona tylko raz,w celu sprawdzenia czy jest sprawna.

Dodaję nowe ciuszki (2 x body z długim rękawem) GRATIS :)

NIANIA ELEKTRONICZNA - Milly Mally NOWA ! +GRATIS (746561573) - Aukcje internetowe Allegro

Pozdrawiam!

Gosia - pytałaś o ilość wizyt ws. bioderek i moja szwagierka właśnie mi mówiła, że jej na trzecią wizytę nie kazał iść pediatra, bo powiedział, że nie widzi potrzeby.:eek: A wlaśnie ja widzę, bo mała krzywo ustawia stópki i zaczyna mieć koślawość kolan:szok: (sory, ale jestem fizjoterapeutką i pracuję też z małymi dziećmi i widzę, że u Zuzi to niestety robi się niefajne już) a on jej powiedział, że chodzi koslawie, bo jest mała i trudno, żeby chodziła jak dorosły:wściekła/y: To tak przy temacie, że jak widac ilośc wizyt nie do końca jest przestrzegana z tym, co kontraktuje nfz.:sorry:
no a ja byłam na jednej w sumie moja miałam ponad 3 miesiące jak termin był wolny wiec wcześniej nie było możliwości iść i wiecej mi też nie kazali przychodzić bo wszystko było ok ...a ja myślałam ze tylko 1 jest taka kontrola jak wszystko jest ok :cool:

witam .....

ja dziś tylko na chwilkę, ale melduję sie już z maleństwem przy serduszku a nie pod serduszkiem - 3460 g i 53 cm mojego szczęścia urodziłam 23 czyli terminowo o 5.55 w Św. Rodzinie :tak::-D:tak: poród na dniach Wam opiszę, zle zyce każdej takiego porodu, dodam tylko szybko, że przyjęci ena oddział było 5.30 a 5.55 było już po wszystkim, 3 parcia i dzidzia była na świecie :tak: a izbę zajechałam z 9 cm rozwarciem.......... :tak::-D:tak:

Jarzebinka zazdroszczę ekspresowego porodu !!! też tak chce ;-):tak:

pokazuj zdjęcia Kamilka :tak::tak::tak:

p.s. jak Kacperek zareagował na braciszka ?

Ostatnia edycja:
reklama
No jarzembinka gratuluje maleństwa:-D:-D i mega super szybkiego porodu:szok::-D
A ja muszę się pochwalić że zdążyłam się obronić przed porodem jupiii:-D:-D
Teraz spokojnie czekam na wieści od lekarza;-) na na usg i ktg zobaczymy co tam w trawie piszczy:rofl2::rofl2:

Do góry