reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

a ja byłam tylko na jednej wizycie bo było wszystko ok a dwie są dlaczego jak coś jest nie tak czy muszą być dwie :confused:
U Wiki też było wszystko ok. Stawy mają być ok do ukończenia 3 miesiący życia. Pierwsza jest po to, że widac czy sie dobrze rozwijają. Gdyby było cos nie tak, to juz można chocby na brzuszku klaść więcej, żeby wspomóc. Po 3 miesiącu życia sa juz jako ostateczne, bo rozwój powienien juz byc zakończony. No i trzecia, jak dziecko samodzielnie chodzi i wtedy sprawdza się też funkcjonalnie. (tzn właśnie podczas chodu tez kolana i stopy)

reklama
Antylopka coś słyszałam o tym lekarzu, myślę że jest warty zainteresowania i chętnie się do niego wybiorę jak mała już będzie na świecie :-)

Ja przeżywam obecnie stres bo nie wiem czy mnie cc czeka czy sn... kurcze jak bym wiedziała na czym stoję to czuła bym się jakoś bezpieczniej a tak nic nie wiem nie moge zaplanowac... Wkurza mnie to zale wizyta za tydzień i zobaczymy co mi łaskawy doktorek powie...:tak:

Witam Poznanianki
Jeśli któraś z Was ma problemy z zajściem w ciążę od ponad roku np.przez stwierdzone zaburzenia owulacji, to jeśli macie ochotę to zapraszam do wzięcia udziału w bezpłatnych badaniach prowadzonych przez Uniwersytet Medyczny w Poznaniu. Jeśli będą Panie zainteresowane to zapraszam do wysłania do mnie prywatnej wiadomości a odpowiem na wszystkie pytania i prześlę niezbędne informacje. Rekompensatą za wzięcie udziału w badaniach naukowych będą wyniki badań oraz zalecenia żywieniowe dla kobiet starających się o dziecko. Pozdrawiam serdecznie

Ostatnia edycja:
Szanowne Panie,
Jeśli właśnie podjęłyście decyzję o powiększeniu rodziny a chciałybyście wziąć udział w bezpłatnych badaniach prowadzonych przez UM w Poznaniu to proszę o kontakt na prywatną wiadomość a chętnie udzielę wszelkich informacji i odpowiem na wszelkie pytania. Rekompensatą za wzięcie udziału w badaniach naukowych będą wyniki badań oraz zalecenia żywieniowe dla kobiet planujących ciążę. Pozdrawiam serdecznie

Ostatnia edycja:
Antylopka coś słyszałam o tym lekarzu, myślę że jest warty zainteresowania i chętnie się do niego wybiorę jak mała już będzie na świecie :-)

Ja przeżywam obecnie stres bo nie wiem czy mnie cc czeka czy sn... kurcze jak bym wiedziała na czym stoję to czuła bym się jakoś bezpieczniej a tak nic nie wiem nie moge zaplanowac... Wkurza mnie to zale wizyta za tydzień i zobaczymy co mi łaskawy doktorek powie...:tak:
nie denerwuj się, nastaw sie po prostu że masz naturalny, a wtedy nikt Ci dokladnego terminu nie poda. Jak juz bedziesz miała pewna cesarke, to wtedy będziesz mogła ułożyc sobie konkretny plan. Teraz wypoczywaj i sie relaksuj:tak:

witam sie po weekendzie ................ nadal 2w1 ...................:tak::-D:tak:

Gosia - 23 w środe mam wizyte u gina i pewnie wtedy wyjaśni sie co dalej bo minie termin, więc pewnie dostanę juz jakis konkretny termin do którego nie urodze to mam sie stawic w szpitalu, mam tylko nadzieję, ze będzie to 7 dni po terminie a nie 14 ......:tak: a małe nadal się wierci ale nie ma żadnych oznak porodu, nadal cisza :tak:
pewnie mu w brzuszku dobrze ;-):tak:

spać nie mogę:confused2:a rano muszę jechać na polną na badania normalnie nie wiem jak wstanę
ja też dziś z rana jechałam na badania ale obciążenie gluzkozą itd ...wyjechałam o 7:00 i o 12:00 byłam w domu cholerci... u nas tego nie robią i dobrze że mój ze mną jechał bo bym nieźle się najeździła :wściekła/y: jutro wyniki i ciekawe jakie będą :sorry:

Ja również chyba poczekam na pierwszą wizytę z maleństwem i może pediatra coś podpowie a co w końcu na pewno będzie mieć jakieś informacje.

A co wy dziewczyny tak w weekend coś umilkłyście co??
musi dac skierowanie i pewnie powie gdzie podjechać :tak:

Hej dziewczyny!:-)
Ciekawa jestem ile nas sie tu "uzbiera", bardzo duzo dzieci przyszlo na swiat w te wakacje, moze moze nawet znajda sie moje "kolezanki" z porodowki?!

Piszcie jak wasze maluchy!
Moj Adrianek urodzil sie 19lipca, strasznie urosl od tamtego czasu! przytylo mu sie przez 2 miesiace prawie 2,5kg i doszlo 12cm!!! az mi sie wierzyc nie chce, uzbieralam juz cala torke za malych ciuszkow, a pamietam jak "przed chwila" kopal mnie w brzuszku.... koniec swiata.....
A jak tam wasze dzieciaczki?!

Hejka, troszkę mnie tutaj nie było:zawstydzona/y:
Witam wszytkie Mamusie :-)

Melduję, że nadal w dwupaku, jeżeli chodzi o płeć to kurnaska nadal wsydzioch. Chociaż już na 2 wizytach ginka wskazała, że "teoretycznie wygląda dziewczynkowato";-) Mąż ma nadzieję, że po prostu klejnoty zostały bardzo ukryte hehhe.
Ja nadal nie zmienilam planów co do miejsca porodu i wybieram się do Raszei, (jak mnie przyjmą heheh), ginke mam z Polnej więc w razie awarii tam też będę próbować(ale wolałabym unikność tej opcji).
Z samopoczuciem u mnie różnie raz lepiej, raz gorzej, ale już coraz bliżej końca :tak:

Muszę w końcu wybrać się do przychodni, żeby złożyć deklarację wyboru położnej podstawowej opieki zdrowotnej.

Może któraś z Was ma namiary na jakąś fajną położną z przychodni na Słowackiego ????

Przyjemności życzę :tak:

reklama
Hej dziewczyny;-)

Oj ja dziś tylko na chwilkę wpadłam zobaczyć co tam u was bo muszę się uczyć bo w piątek mam obronę:szok::szok: i strasznie sie boję nerwy stres obym tylko nie urodziła:confused2:

Właśnie jak to jest z tą położną, która przychodzi do domku i sprawdza czy mama radzi sobie z maluszkiem?? Ja mieszkam w okolicach os przyjaźni i zwycięstwa więc nawet nie zdaję sobie sprawy z tego gdzie są takie poradnie....:zawstydzona/y: Kiedy trzeba się zgłosić czy zapisać jak wygląda taka procedura w ogóle??

Antylopka staram się relaksować ale akurat na końcówkę ciąży złożyło mi się tyle ważnych spraw (obrona, nowa szkoła żeby nie zdziczeć w domku z maleństwem, możliwe że nawet przeprowadzka). Chyba muszę zakupić herbatkę z melisą:-D:-D :rofl2:

Do góry