reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

a ja byłam tylko na jednej wizycie bo było wszystko ok a dwie są dlaczego jak coś jest nie tak czy muszą być dwie :confused:
U Wiki też było wszystko ok. Stawy mają być ok do ukończenia 3 miesiący życia. Pierwsza jest po to, że widac czy sie dobrze rozwijają. Gdyby było cos nie tak, to juz można chocby na brzuszku klaść więcej, żeby wspomóc. Po 3 miesiącu życia sa juz jako ostateczne, bo rozwój powienien juz byc zakończony. No i trzecia, jak dziecko samodzielnie chodzi i wtedy sprawdza się też funkcjonalnie. (tzn właśnie podczas chodu tez kolana i stopy)

reklama
Antylopka coś słyszałam o tym lekarzu, myślę że jest warty zainteresowania i chętnie się do niego wybiorę jak mała już będzie na świecie :-)

Ja przeżywam obecnie stres bo nie wiem czy mnie cc czeka czy sn... kurcze jak bym wiedziała na czym stoję to czuła bym się jakoś bezpieczniej a tak nic nie wiem nie moge zaplanowac... Wkurza mnie to zale wizyta za tydzień i zobaczymy co mi łaskawy doktorek powie...:tak:

Witam Poznanianki
Jeśli któraś z Was ma problemy z zajściem w ciążę od ponad roku np.przez stwierdzone zaburzenia owulacji, to jeśli macie ochotę to zapraszam do wzięcia udziału w bezpłatnych badaniach prowadzonych przez Uniwersytet Medyczny w Poznaniu. Jeśli będą Panie zainteresowane to zapraszam do wysłania do mnie prywatnej wiadomości a odpowiem na wszystkie pytania i prześlę niezbędne informacje. Rekompensatą za wzięcie udziału w badaniach naukowych będą wyniki badań oraz zalecenia żywieniowe dla kobiet starających się o dziecko. Pozdrawiam serdecznie

Ostatnia edycja:
Szanowne Panie,
Jeśli właśnie podjęłyście decyzję o powiększeniu rodziny a chciałybyście wziąć udział w bezpłatnych badaniach prowadzonych przez UM w Poznaniu to proszę o kontakt na prywatną wiadomość a chętnie udzielę wszelkich informacji i odpowiem na wszelkie pytania. Rekompensatą za wzięcie udziału w badaniach naukowych będą wyniki badań oraz zalecenia żywieniowe dla kobiet planujących ciążę. Pozdrawiam serdecznie

Ostatnia edycja:
Antylopka coś słyszałam o tym lekarzu, myślę że jest warty zainteresowania i chętnie się do niego wybiorę jak mała już będzie na świecie :-)

Ja przeżywam obecnie stres bo nie wiem czy mnie cc czeka czy sn... kurcze jak bym wiedziała na czym stoję to czuła bym się jakoś bezpieczniej a tak nic nie wiem nie moge zaplanowac... Wkurza mnie to zale wizyta za tydzień i zobaczymy co mi łaskawy doktorek powie...:tak:
nie denerwuj się, nastaw sie po prostu że masz naturalny, a wtedy nikt Ci dokladnego terminu nie poda. Jak juz bedziesz miała pewna cesarke, to wtedy będziesz mogła ułożyc sobie konkretny plan. Teraz wypoczywaj i sie relaksuj:tak:

witam sie po weekendzie ................ nadal 2w1 ...................:tak::-D:tak:

Gosia - 23 w środe mam wizyte u gina i pewnie wtedy wyjaśni sie co dalej bo minie termin, więc pewnie dostanę juz jakis konkretny termin do którego nie urodze to mam sie stawic w szpitalu, mam tylko nadzieję, ze będzie to 7 dni po terminie a nie 14 ......:tak: a małe nadal się wierci ale nie ma żadnych oznak porodu, nadal cisza :tak:
pewnie mu w brzuszku dobrze ;-):tak:

spać nie mogę:confused2:a rano muszę jechać na polną na badania normalnie nie wiem jak wstanę
ja też dziś z rana jechałam na badania ale obciążenie gluzkozą itd ...wyjechałam o 7:00 i o 12:00 byłam w domu cholerci... u nas tego nie robią i dobrze że mój ze mną jechał bo bym nieźle się najeździła :wściekła/y: jutro wyniki i ciekawe jakie będą :sorry:

Ja również chyba poczekam na pierwszą wizytę z maleństwem i może pediatra coś podpowie a co w końcu na pewno będzie mieć jakieś informacje.

A co wy dziewczyny tak w weekend coś umilkłyście co??
musi dac skierowanie i pewnie powie gdzie podjechać :tak:

Hej dziewczyny!:-)
Ciekawa jestem ile nas sie tu "uzbiera", bardzo duzo dzieci przyszlo na swiat w te wakacje, moze moze nawet znajda sie moje "kolezanki" z porodowki?!

Piszcie jak wasze maluchy!
Moj Adrianek urodzil sie 19lipca, strasznie urosl od tamtego czasu! przytylo mu sie przez 2 miesiace prawie 2,5kg i doszlo 12cm!!! az mi sie wierzyc nie chce, uzbieralam juz cala torke za malych ciuszkow, a pamietam jak "przed chwila" kopal mnie w brzuszku.... koniec swiata.....
A jak tam wasze dzieciaczki?!

Hejka, troszkę mnie tutaj nie było:zawstydzona/y:
Witam wszytkie Mamusie :-)

Melduję, że nadal w dwupaku, jeżeli chodzi o płeć to kurnaska nadal wsydzioch. Chociaż już na 2 wizytach ginka wskazała, że "teoretycznie wygląda dziewczynkowato";-) Mąż ma nadzieję, że po prostu klejnoty zostały bardzo ukryte hehhe.
Ja nadal nie zmienilam planów co do miejsca porodu i wybieram się do Raszei, (jak mnie przyjmą heheh), ginke mam z Polnej więc w razie awarii tam też będę próbować(ale wolałabym unikność tej opcji).
Z samopoczuciem u mnie różnie raz lepiej, raz gorzej, ale już coraz bliżej końca :tak:

Muszę w końcu wybrać się do przychodni, żeby złożyć deklarację wyboru położnej podstawowej opieki zdrowotnej.

Może któraś z Was ma namiary na jakąś fajną położną z przychodni na Słowackiego ????

Przyjemności życzę :tak:

reklama
Hej dziewczyny;-)

Oj ja dziś tylko na chwilkę wpadłam zobaczyć co tam u was bo muszę się uczyć bo w piątek mam obronę:szok::szok: i strasznie sie boję nerwy stres obym tylko nie urodziła:confused2:

Właśnie jak to jest z tą położną, która przychodzi do domku i sprawdza czy mama radzi sobie z maluszkiem?? Ja mieszkam w okolicach os przyjaźni i zwycięstwa więc nawet nie zdaję sobie sprawy z tego gdzie są takie poradnie....:zawstydzona/y: Kiedy trzeba się zgłosić czy zapisać jak wygląda taka procedura w ogóle??

Antylopka staram się relaksować ale akurat na końcówkę ciąży złożyło mi się tyle ważnych spraw (obrona, nowa szkoła żeby nie zdziczeć w domku z maleństwem, możliwe że nawet przeprowadzka). Chyba muszę zakupić herbatkę z melisą:-D:-D :rofl2:

Do góry