ja robilam malemu usg bioderek, jak widac niedawno, i nie czekalam na wizyte.... wlasciwie jak tylko weszlam do przychodni od razu szlam do gabinetu, a bylam na batorego 81, to jakas nowa przychodnia..... peselu tez nie mialam, wiec doniose przy nastepnej wizycie, od razu mnie umowili na pazdziernik.
reklama
U nas tez bylo wszystko oki, ale facet powiedzial ze po 2 miesiacach trzeba zrobic jeszcze jedno usg dla pewnosci czy wszystko gra. slyszalam tez ze pozniej jak juz dziecko zaczyna chodzic to niekiedy robi sie jeszcze jedno badanie, ale nie wiem czy na pewno, czy tylko jak cos bylo nie tak wczesniej
Ja z Nelą miałam 3 wizyty. Jak miała 4 tygodnie (bo z dziewczynkami lepiej pójść wcześniej) i wszystko szło w dobrym kierunku, tzn. stawy kostniały prawidłowo. Dla sprawdzenia czy wszystko wykształciło się prawidłowo trzeba było pójść na wizytę jak miała 3 miesiące i wtedy okazało się, że przez 6 tygodni musiałam ją pieluchować bo jeden staw wyglądał niepokojąco. I po tym czasie ostatnia wizyta, na której dowiedziałam się , że wszystko jest dobrze. I jak do tej pory nie potrzebne są inne wizyty u ortopedy.
Guziczek87
Pracująca mamuśka
Hej dziewczyny Poznańskie!!
Ja trocę dziś obolała i zła ale co tam..
Św. rodzina trochę się ceni z tym porodem rodzinnym a tam w zasadzie jest tylko jedna sala do rodzinnego więc trochę lipa jestem ciekawe czy jak się nie chce rodzinnego porodu to zzo też jest za darmo
Co do peselu to obecnie będziemy trochę na niego czekać coś mi się wydaje... Minimum 4 tyg chyba
Aha czyli te bioderka sprawdza ortopeda tak?? No bo ja się na tym kompletnie nie znam... W takim razie poszukam czegoś w moim rejonie (przyjaźni zwycięstwa):-) aaa i jedno pytanie jeszcze czy za to badanie zawsze sie płaci czy tylko jak idzie się prywatnie??
Ja trocę dziś obolała i zła ale co tam..
Św. rodzina trochę się ceni z tym porodem rodzinnym a tam w zasadzie jest tylko jedna sala do rodzinnego więc trochę lipa jestem ciekawe czy jak się nie chce rodzinnego porodu to zzo też jest za darmo
Co do peselu to obecnie będziemy trochę na niego czekać coś mi się wydaje... Minimum 4 tyg chyba
Aha czyli te bioderka sprawdza ortopeda tak?? No bo ja się na tym kompletnie nie znam... W takim razie poszukam czegoś w moim rejonie (przyjaźni zwycięstwa):-) aaa i jedno pytanie jeszcze czy za to badanie zawsze sie płaci czy tylko jak idzie się prywatnie??
za wizyte u ortopety placisz tylko jesli idziesz prywatnie, tez sie na tych lekarzach kompletnie nie znalam, ale nasza pediatra to fajna babka-wszystko zawsze nam opowie heh, byla moim lekarzem od urodzenia i teraz malucha do niej zapisalam
a na pesel tez czekalam jakies 4 tygodnie.
a na pesel tez czekalam jakies 4 tygodnie.
Guziczek87
Pracująca mamuśka
Ja również chyba poczekam na pierwszą wizytę z maleństwem i może pediatra coś podpowie a co w końcu na pewno będzie mieć jakieś informacje.
A co wy dziewczyny tak w weekend coś umilkłyście co??
A co wy dziewczyny tak w weekend coś umilkłyście co??
kaśka k
Fanka BB :)
Ja na usg bioderek bylam w przychodni an Słowackeigo i placilam chyab 60 zl za jedno:-)Facet bardzo konkretny,pokazywal jak male nosic,przebierac ,klasc itd
my byliśmy tam u takiego starszego Pana doktora 4 lata temu też wszystko pokazywał np jak trzymać maluszka żeby szybciej się odbiło itd...zaliczyliśmy dwie wizyty
spać nie mogęa rano muszę jechać na polną na badania normalnie nie wiem jak wstanę
jarzebinka
mama Kacperka i Kamilka
witam sie po weekendzie ................ nadal 2w1 ...................
Gosia - 23 w środe mam wizyte u gina i pewnie wtedy wyjaśni sie co dalej bo minie termin, więc pewnie dostanę juz jakis konkretny termin do którego nie urodze to mam sie stawic w szpitalu, mam tylko nadzieję, ze będzie to 7 dni po terminie a nie 14 ...... a małe nadal się wierci ale nie ma żadnych oznak porodu, nadal cisza
Gosia - 23 w środe mam wizyte u gina i pewnie wtedy wyjaśni sie co dalej bo minie termin, więc pewnie dostanę juz jakis konkretny termin do którego nie urodze to mam sie stawic w szpitalu, mam tylko nadzieję, ze będzie to 7 dni po terminie a nie 14 ...... a małe nadal się wierci ale nie ma żadnych oznak porodu, nadal cisza
reklama
Antylopka
Potrojna mamuska
guziczek - najlepszy w Poznaniu jest dr Shadi (nie wiem jak ma na imie). jest w przychodni POZCERO na ul. Przemyslowej. Tam jest kilku lekarzy, ale Shadi to specjalista w sprawach st. biodrowych. Badanie na nfz jest bezplatne. U niego są 3 wizyty (przynajmniej u dziewczynek, bo wiadomo, że one sa bardziej "zagrozone" dysplazją). Pierwsza około 1 miesiąca, druga 3 miesiące i trzecia jak dziecko samodzielnie chodzi. Wtedy tez patrzy na kolana (np. koslawość czy szpotawość), ułożenie stópek itp.
Wiem, że może nie do końca chcesz się wbijac w centurm, ale myslę że 3 wizyty w ciagu roku to nie za dużo i watro.
Wiem, że może nie do końca chcesz się wbijac w centurm, ale myslę że 3 wizyty w ciagu roku to nie za dużo i watro.