reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

jarzębinko już masz łóżeczko? :o a ja myślałam że przesadzam z tępem bo wyjęłam dzisiaj z pawlacza wanienkę do umycia i przewijak żeby wrócił do swojego kształtu (bo w pawlaczu był przywalony tobołkami) :-D nie no.. z łóżeczkiem chcę poczekać jak długo się da.. bo szkoda mi narazie zawalć sobie i tak ciasny pokój (5m x 3m).. który jest naszą sypialnią i pokojem gościnnym jednocześnie..

no i muszę czekać za ciuszkami z allegro bo mi siora wszystko zapieprzyła i rozdała po znajomych.. i dzięki Bogu że już po te ubranka pojechałam i zobaczyłam co mam.. bo chciałam jechać dopiero w sierpniu.. niezłego zonka bym wtedy miała.. bo zostało mi 6 spiochów na 62 i 68, 6 body na 62 i 68, 6 pajaców na 62 i 68.. i 3 kombinezony na zimę.. a jedyne z 56 to góra białych kaftaników.. i skarpetusie.. :-( no cóż :-( zamiast kupować grzechotki i gryzaczki.. muszę zainwestować w ciuszki..

reklama
nie no.. już czekam na paczki z allegro z ciuszkami na 56 żeby mieć na start. wszystko pozamawiane i przelewy zrobione. jedyne co to 62/68/74 by mi się przydały.. ale to bym się później martwiła.. póki co zastrzegam wszystkim że jak urodze dziewczynkę to mają mi hurtowo przynosić sukienki :-D a już 2 razy mi się śniło że urodziłam bliźniaki, 2 dziewczynki :-D
Narazie muszę jeszcze oszacować koszty bo zostało nam 1100zł na naprawę auta i wyprawkę dla maluszka (w tym wózek :-( ) i odświeżenie mieszkania :-( nie wiem jak to zrobimy jak tak co chwile jakies niespodzianki wyskakuję :-(

Manja - witaj :-)
Michasia - czemu ty wczesniej nie dalas znac, ja za grosze posprzedawalam naprawde sliczne ciuszki w tym nnostwo sukienek :-( ale zostaly mi trzy reklamówki ubranek (no moze niektóre nie są w idealnym stanie)ale kilka ubranek jest naprawde ok, fakt najwiecej spiochow i body ale jezeli potrzebujesz to pisz :tak: no i napewno przyda ci sie kurteczka jesienna akurat mi zostala na 0-4 m-ce :tak:
Jarzebinko - i co to za wozeczek, x-lander? Ja kupiłam Baby Desing Espiro Atlantic na dniach ma mi przyjsc :tak:, u mnie sypialnia tez już urządzona a raczej nie sypialnia a pokoik dla dzieci, bo chcemy zeby razem były szkraby mam nadzieje ze sie uda :-)
Pinka - no strasznie za wszystko zdzierają a przecież jeszcze tyle z podatków idzie i te skladki zus tez spore :wściekła/y: przy takim "okradaniu" ludzi jeszcze za wszystko praktycznie trzeba płacić, a jak coś na nfz to człowiek sie boi czy wszystko ok :no: ehhh mozna by bylo narzekac i narzekac ;-)
Kaska k - mam podobna sytuacje, maz byl przy pierwszym porodzie i naprawde bardzo mi swoja obecnoscia pomogl, teraz jestem zdołowana ze najprawdopodobniej bede sama :-( nie mamy z kim zostawic córeczki, a na dodatek jak już bedę rodzić to będziemy z nią jechać do szpitala, na szczescie na te kilka dni jak bede w szptalu to tesc przyjedzie zaopiekować sie Natalką, ale jak pomysle o długim samotnym porodzie to się bardzo boję :-(

Iwonka bo dopiero w poniedziałek pojechałam do rodziców po rzeczy żeby zdjąć ze strychu :-D a tam echo :-D a dla synka miałam wszystko nowe :-( pełen karton i pełen worek taki wielki, ciuszków od 56 do 74 :-( i dupa.. kiedyś pójdę siedzieć za zabójstwo rodzonej siostry :-)

iwonka ja jak byl;am w patii i maksie i ogladałam tego atlantica to juz w sklepie miałam go dosc...przepraszam ale ciezko bedzie podjezdzac pod krawężniki bo cięzko sie naciska na raczkę, przede wszystkim strasznie cięzki...i twardy. taki gnat. daj koniecznie znac jak sie sprawdzi u Ciebie, bo jestem ciekawa.

reklama
iwonka to mamy podobną sytuację u mnie na dokładkę nikt nie przyjedzie ani przed a ni w tarkcie ani po
jestem totalnie zawiedziona moją rodzinką
jak coś potrzebowali to zawsze mogli na nas liczyć a teraz nagle dla wszystkich 4 godziny drogi do nas wyolbrzymiają jakby to był koniec świata i nie do realizacji:-(

więc rodzę sama i jestem na etapie szukania położnej na lutyckiej
bo tam chcę rodzić

życzę Ci żeby jednak może się udało i teść dojedzie na czas żebyś mogła urodzić przy boku męża:tak:

Do góry