reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

mam pytanko pierwszy raz ide na wieczór panieński i nie za bardzo wem co kupic przyszłej pani młodej, proszę o pomoc:confused:

reklama
ja pierwszą ciążę tez przeszłam bez żadnych dolegliwoścoi - mdłosci ominęły, zgaga, tylko pojawiła sie na chwilke i to pod koniec ciąży... wogóle to czułam sie super .......:tak::-D:tak:

a na dzisiejszym USG, malenstwo pokazało, że jednak ma to "cos" międy nóżkami i bedzie drugi chłopiec ......:tak: na dzień dzisiejszy waży 500 gram i wszystkie parametry pomierzone i sa OK :tak: serduszko ładnie biło, maleństwo sie pokręciło pomachało do starszego braciszka i do M rączką :tak: mały był zachwycony, jeszcze po wizycie strasznie przeżywał, że bracieszek do niego pomachał :tak::-D:tak: i najprawdopodobniej będzie Kamil ...... ale to tylko wstępna propozycja, bo dopiero zaczynamy mysleć nad imieniem ....... :tak:

a na kolejna wizyte, muszę zaliczyć laboratorium i krzywą cukrową..... :szok:

JARZEBINKA
Gratuluje kolejnego synusia:tak::tak::tak:
Rozumiem ze wolałabys coreczke;-):-)
Waga ładna i super ze wszystko dobrze:tak::tak::tak:Oby tak dalej

jarzebinko gratuluję syneczka :) ja już nie wiem co będe miała bo raz chłopiec raz dziewczynka.. i teraz już nie chcę wiedzieć.. niech sobie jest niespodzianka, przynajmniej się nie będę nastawiać.. niepotrzebuję szoku na porodówce ;-)

Dzisiaj zapowiada się cudny dzień więc koło 12-13 wybieram się z syneczkiem nad stawy do Dębiny.. ktoś chce dołączyć? ;-) mały się wybiega a ja mam nadzieję że troszkę słoneczka na nóżki złapię bo jak córka młynarza wyglądam :-D

Jarzebinka gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!! samych chłopów w domu bedziesz miała hihihi a ty jedna jak princess:tak::tak::tak::tak:
michasia- udanego spacerku zycze i opalenizny;-)))))))))
Gosia- a co to sa za badania co ty robilas???????????? bo ja ciemna masa jestem nie wiem na co po co??

a my zaraz mykamy do manchesteru i pewnie około 20;00 zladujemy do domu dobrze ze jutro jeszcze wolne:-D:-D:-D

ok mykam laseczki do potem

a wszystkim mamusia zycze sto lat i pociech z małych urwisów.......................

witam wszytskie mamusie i życze wszytskim MAMUŚKOM wszystkiego naj naj naj w naszym DNIU:-)

Gosia- ale mnie zaskoczył twój suwaczek:-) serdecznie gratuluje i zycze udanej, bezproblemowej ciąży:-)

a u nas bez zmian, wlasnie minęło 5 miesiecy jak leże plackiem, no ale juz z górki:-) w poniedzialek ide na polną na oddzial na badanka, KTG, usg,usg nerek, krzywą cukrowa i inne.mała rośnie i szaleje.kręgosłup okropnie boli jak chwile pochodze po domu.żebra takjakby sie rozchodziły a na brzuchu jakby mi skóry brakowoalo.wczoraj bolała mnie blizna po operacji jakby miala sie rozejc. no ale 12 tyg.po operacji to sie racej nie rozejdzie;-)

Gosiu i jak wybrałas juz lekarza??
ja na mojego nie narzekam, on po kazdej wizycie kieruje na swój oddzial na Polnej i zleca wszelkie badanka, nawet jesli on o czym nie pomysli a ty poprosisz o jakies badanko to napisze na skierowaniu i ci zrobią,a poza tym to fajna sprawa, idziesz na jeden dzien na oddzial, badają cie, robia usg, no i badania z krwi i fajne jest to ze bada zawsze inny lekarz i to jak taka konsultacja bo co dwie głowy to nie jedna. no i za zadne badania nie płace.
ja juz mam za sobą 7 pobytów na polnej i tylko jeden 1-dniowy, bo juz wam pisalam co przechodziłam.

reklama
no to super jak mu ufasz to zostan przy nim, ja tez kasy nie załuje, i jak trzeba to jestem u niego nawet 3 razy w miesiacu oprócz tego w szpitalu, ale czuje sie bezpieczniej, tym bardziej ze wciąz mam stracha i sie boje, moz epo 32 tyg odetchne... ale watpie..
a upal masakryczny,mam otwarte drzwi balkonowe i ledwo wyrabiam

Do góry