reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

no ja juz 4 razy w ciąu tej ciazy lezalam na polnej na ginekologi IV, a to z powodu niepowsciągliwych wymiotów, a to w 14 tygodniu operacja jajnika, a to skrócona szyjka, poza tym mój prowadzący profesor jest z polnej no i raczej na polnej bede rodzic.
niestety czasem jest tak ze wybieramy sobie szpital a tam cie z kwitkiem odeslą bo miejsc moze nie byc! jak mialam isc na kroplówki z powodu wymiotów to caly poznan obdzwonilam i tylko na polnej mieli miejsce!
ja zamierzam umówic sie z położną z polnej,podobno 500zł biorą ale narazie o tym tak nie mysle bo niewiadomo czy nie bede miala cesarki ze względu na to ze przebylam operacje w trakcie ciązy.
no ale najpowazniej mysle o polnej i tylko ze względu na dobry sprzet, a mam za sobą niepowodzenie w 24 tygodniu ciązy a teraz krótką szyjke to grozi przedwczesnym porodem,
leze juz 4 miesiąc i chcialabym jaknajdłuzej to malenstwo w środku dotrzymac.
tak więc prosimy o KCIUKASKI :-))

reklama
martikka a do kogo chodzisz z Polnej?
ja to nie jestem rodowitą poznaniarką bo mieszkam tu od 2 lat a ginekologów juz chyba z 10 odwiedzilam,

syla28 no to trzymamy kciukasy:)
ja tez miałam gin. z polnej Hanna Górska -Rzepa. fajna babka taka niepozorna ale konkretna tylko ze bierze 120-150zł. za wizytę. Położna tez miałam z polnej. babka z polecenia i okazała się super!!! więcej takich połoznych . gdyby nie ona to nie wiem jakbym dała rade... boska kobieta!

Gosiak_k23- głos na Mistrzynię w lataniu na słoniu oddany. Jak często można głosować?

Syla28- ja też od gina do gina, chodzę i testuję ;-) aktualnie zatrzymałam się na dłużej u Adama Mościckiego z Polnej, sympatyczny facet, myślę że dobry specjalista, za wizytę płacę ok. 100 zł.
Chyba ostatecznie też na Polną sie zdecyduję, tylko hmmmm- nigdy nie rodziłam, nie wiem jak i kiedy "załatwia się" "lepszą opiekę"...:confused2:Ilona- o jakiej położnej mówisz? masz do niej kontakt?

Miłego słonecznego dnia :cool2:

martikka ja z polozna gadalam 2miesiace przed terminem. kilka tygodni przed terminem spotyklama sie z nia na polnej zrobila mi ktg....pozniej gadalismy o kasie. o obawach pytania itp. smialismy sie, wszystko wytlumaczyla.... ogolnie to kobieta jest konkretna...mowi ci wszystko, bardzooo pomaga! zalatwila mi ZZO bo juz rady nie dawalam, a przeciezz tego nie dawaja na zyczenie.. pomagala pod prysznicem... po moim porodzie stwierdzam ze bez niej bym nie dala rady i sie zalamała. bardzo sympatyczna..zartuje...taka smiszna. po porodzie przyszla do nas do chaty małemu prezent przniosla, wtedy sie rozliczylismy... obejzala jeszcze malego, mnie... a nazywa się Agata Tarka! jesli bylabys zainteresowana to dam ci jej nr kom. na priv.

Gosia moj gin mowil ze ZZO nie jest dostepne dla kazdego i na zyczenia,ze nie mam na co liczyc. polozna mowila ze ona moze zalatwic ale bede musiala zaplacic lekarzowi wykonujacemu 200zl za "dawke". nie wiem moze jest juz inaczej ze daja kazdemu... napewno w wyjatkowych okolicznosciach daja sami z siebie. ale moim zzdaniem nie ma co liczyc na to ze uznaja ze tobie potrzebne ZZO.warto sie dowiedziec.

Ostatnia edycja:
reklama
kurcze...mi wszyscy mowili ze oni nie moga dawac kazdemu znieczulenie ZZO bo jakby cos sie dzialo to ze z jakiego powodu zostalo podane. no i byla tez mowa ze oni nie moga dawac wszystkim rodzacym, bo musza sie z tego rozliczac, a fundusz nie uzasadnionch znieczuleni nie refunduje szpitalom, no i ze te co CC to by nie mialy/one maja pierwszenstwo....jakies takie gadki były. nie wiem.... w sumie to na koncu mojego porodu bylo takie zamieszanie ze w koncu za to nie zaplacilismy...bo kazdy odsylal do kogos innego.:/

Do góry