reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

juz wiem dlaczego ja mialam płacic za ZZO. bo rodzilam w czasie kiedy było prawdziwe baby boom! sale byly przepelnione nie przyjmowano na izbe przyjec...itp.
znalalam taka to wypowiedz od dziewczyny rodzacej w tym samym czasie na polnej:
,,,w związku z przepełnieniem w ostatnich miesiacach w ogóle zzo nie jest podawane rodzącym sn ponieważ brakuje anastezjologow którzy sa niezbedni przy cesarkach:/
takze dowiedziałam sie że jesli ewentualnie bym chciala zzo nie mam szans na otrzymanie jedynie moga mi podac dolargan:/
"
wiec wszystko jasne. w wiekszosci wypowiedziach na forach niestety znalazłam ceny jakie dziewczyny musiały zaplacic za ZZO, mimo iz tak jak mowisz Gosiu powinno byc bezplatne, tak samo tyczy sie to porodow rodzinnych, za ktore sa pobieranie bezprawnie oplaty...co prawda nie jest to wprost oplata za p.rodzinny tylko na taw. "cegiełkę" na szpital. niestey realia polskie, chamstwo i prostactwo. wszystko zalezy jak się trafi...na kogo. Ja nie moge zlego powiedziec o polnej opieke bardzo dobrze wspominam. nawet mi małego wziely polozne na 5h zebym mogla odespac bo juz padalam. ale to wszystko zalezy na jaki ich dzien pewnie trafisz, najlepsze,najmilsze to te mlode polozne. bardzo pomocne. zawsze wbiegaly przed obchodem do sali zeby gacie pozdejmowac hehhee bo lekarz sie zbliza:)

reklama
Dzięki Dziewczyny za dobre rady i wtajemniczenie w porodowe i poporodowe klimaty... ja zupełnie nieświadoma jestem... ;-)krocze, brzuch, piersi, mleko...ehhh ile to zmartwień będzie...ja to sobie zaplanowałam, że po porodzie kupię nowe buty do biegania i do formy wracać będę, ale zaczyna do mnie docierać, że długa droga przede mną...:confused2::confused2::confused2::-D:-D:-D

tak piszecie o tych porodach to az mnie ciary przeszły ehehe:-D:-D:-Djak ja juz wczesniej pisalam tu jest zupelnie inaczej nie ma czegos takiego ze nie wolno gaci nosic nawet trzeba bo jak podpaske przytrzymac????? i nikt w krocze nie zaglada hihihi z reszta jak nie ma potrzeby to sie nawet do gina nie chodzi,ja to ginekologa nie widzialam przez cala ciaze.....................

martikka- te adidasy to zdecydowanie na pozniej bym odłozyla:-D:-D:-D:-D ale przekonasz sie w praniu jak to bedzie,wcale az tak tragicznie byc nie musi bo ja tak schudłam po ciazy ze zaden trening nie byl mi potrzebny:tak::tak::tak:
Goska- kurde zrobilo mi sie niedobrze jak o wenflonie spomnialas:-p:-p:-p jak sie panicznie balam tego ze mi beda kroplówe podawac i te cholena igłe wbijac ale obyło sie bez na szczescie dla mnie

Witam was mamy cos długo nie moglam zabrac sie za pisanie o polnej nie mam dobrego zdania lezalam tam miesiac na podtyrzymaniu ciezko sie o cokolwiek doprosic

Gosia- ciebie to nie rusza a mnie na samą mysl słabo sie robi tak juz mam a o znieczuleniu do kregosłupa nawet mowy nie było bo chyba bym uciekła ze szpitala ehheeh jak bym wiedziała co chcą mi zrobic:tak::tak::tak:

monika- to ty zdolna bestia jestes 2 dni uuuuuhuhuhu ja tez bez ale nie tyle czasu co ty:no:

heheh mi jak wenflon zakladała to mialam gwaiazdki w oczach i o maly wlos nie padłam. heheh takze Pinka wiem co czujesz:p z ZZO to szczerze juz mialam wszystko gdzies, nawet tego nie czułam hehehe byle by przestalo bolec. a jaka ulga od razu:) mmmmmm nawet na porodowce telefony odbieralam i gadałam... hehhe nie mowiac o tym ze jak gadalam z moja mamcia to obie ryczalysmy przez telefon. hehe
a ostatnia noc w szpitalu to byla masakra mały miał chyba kolki bo co chwilke budzi sie z placzem a to dlatego ze mi nadali ciasteczka kruche z cukrem na deser:/ to pewnie to mu zaszkodzilo.... i wyobrazcie sobie jakie wielkie mialam cycki rano po nocnym karmieniu(co okolo 20/30min) ..hehhehe
wtedy moje cycki podobaly sie najbardziej hahhaha
wiem glupia jestem:p
my juz po spacerku...maly wojuje w lozeczku a ja wcinam obiadek. musze jeszcze mlodemu zrobic...

reklama
Do góry