reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
Dowilka- to super ze z dziewczynami nie jest wszystko ok i juz bez pampersa chodzą:szok::szok::szok: powiedz jak to zrobiłas ze male na nocnik sikaja?????? bo mnie juz pomysłów brak:happy::happy:

Dowikla no to nie pozostaje nam nic innego jak tylko pogratulowac tak wspaniałych i mądrych dziewczynek :tak: naprawde super sie rozwijają, fajnie, ze są zdrowe i oby tak dalej, mysle, ze to starszy brat ma na nie bardzo dobry wpływ, dzieci, ktore mają starsze rodzenstwo rozwijaja sie o wiele szybciej :tak: napisz nam jeszcze jak zwalczyłas pieluszki???
ilonka słodki ten Twoj synio, taka mała kluchaaa :-)
Slowiczek, Iwonka zdrowka, wlasnie czytałam o epidemii w kraju i kolejkach w poradniach-paranoja jakas, kurujcie się szybciutko :tak:
Gosia ahhhh te chomiki :-D przerabiałam kilka + swinki morskie, trzeba uwazac na kabelki, wszamią Ci wszystko co lezy w ich zasięgu :-D A lenia to ja mam od kilku dni :-( u nas wiosna zaczyna się od lutego, wiec juz nie mogę się jej doczekac, moze mi przejdzie ta dolina w koncu :sorry:
Pinka czytam na bieząco...jest coraz gorzej, na szczescie moj mąz ma wlasną działalnosc i jakos leci, nie zawsze jest super, ale nie jest tez tragicznie...wiem, ze juz nas tu nie chcą, zrobilismy swoje, a jak dzieje sie zle, to mozemy sp....ć do kraju, w sumie im się nie dziwię, tylko chyba nie za bardzo zdaja sobie sprawę z tego, ilu nas tu jest, gdybysmy tak nagle wszyscy wrocili do ojczyzny, owszem mieliby wiecej pracy dla siebie, ale nie mieliby dla kogo pracowac...juz w tej chwili domy swiecą pustkami, co będzie dalej??? na razie czekamy, skoro twierdzą, ze doprowadzilismy ich do kryzysu, to trzeba zostac i im pomoc z niego wyjsc, prawda ? :-p a jak u Was??? myslicie o powrocie??? Na szczescie nadal mamy duze poparcie wsrod irlandczykow, zdarzaja się rasisci, ale sa wszędzie...niestety

Witajcie lasęcje

moja gwiazda sie a ja po cichaczu wymknełam sie z wyrka bo takmi sie siku chciało ze nie wiem teraz siedze przed kompem w piżamie hehehe
Gosia- kurcze biedna ta Emilka niedawno co sie wykurowała to teraz znów:-:)-:)-( moja przyjaciołka z polski tez ma 3-kę dzieci i jak teraz do niej dzwoniłam w sobote to znów chore juz nie wiem ktory raz tej zimy:sorry::sorry::sorry:
trzymajcie sie buziaki dla was
Nata- no u nas nie lepiej wiadomo polak tu az tak szanowany nie jest o chyba ze odwali jakas dobra robote za marne grosze wtedy Walijczycy go kochaja:tak::tak::tak:a jak Polak siebie ceni to juz nie ma tak miętowo:no::no::no: zostac tu na stałe nie planuje bo chyba szybciej mnie pogoda wykonczy:-p:-p

ok lece sie po cichu ubrac zajrze pózniej

Witam:-)
NATA,PINKA:-)Dziekuje;-)
Tak szczerze to nie mialam problemu zeby nauczyc je robic na nocniki:tak:Powiedzialam im ze maja wolac jak chce im sie siku.Na poczatku wysadzalam je tak na wyczucie jak widzialam ze cos kombinuja;-)
Najpierw zakladalam im w domu profilaktycznie pieluszki,ale wkurzalo mnie to ciagle sciaganie ich jak zawolaly siku a poza tym czasami jak wolaly to mi sie nie chcialo ich posadzac no bo mialy pampersy:zawstydzona/y:
Pewnego dnia nie zalozylam im rano pieluch tylko gaciory:-)no i jak chca siku albo kupe to przynosza mi nocniki:tak:I szczerze to raczej im sie nie zdaza zeby mi popuscily,nawet jak jestesmy poza domem to raczej wstrzymuja;-)

A wiec spoko:tak::tak::tak:

GOSIU:-)Biedna Emilka:no:Duze buziakole;-)no i jeszcze wiecej zdrowka:tak:
A tak wogole to ja tez musze sie wziasc za sprzatanie:szok:bo jak ja tego nie zrobie to M sie za to nie wezmie:no:

witam .................................... :tak:i o zdrowie pytam ............................... :tak:

bo z tego co czytam to nieciekawie, więc zdrówka dla wszystkich chorowitek :tak: a przychodnie faktycznie przepełnione i ponoć lekarze sami odradzaja wizyty w przychodni jeżeli stan zdrowia jest znośny :tak: u Kacpra w przedszkolu w grupie 4-latków na 25 dzieciaczków chodzi tylko 6, a w 5-latkach 9 :tak::tak:

Iwonka, to czekam na wynik wizyty, będziesz może też wrześniowa mamusią ???? :tak: ja ide na pierwszą wizyte 2 lutego :tak:

Dowikla, a Twoim dziewczynkom faktycznie nocnikowe sprawy szybciutko poszły :tak: gratki

Gosia, Pinka, Nata, Słowiczek, Ilonka ........ Katka, Kubala ...... pozdrowionka

PS. a właśnie wrócił mój M z pieskiem ze spacerku i dostałam bukiecik pięknych 9 rożyczek, po jednej na każdy miesiąc ....................

U nas w przedszkolu tez taki przesiew:no:
W przychodni do konca stycznia przyjmuja tylko dzieci chore-masakra:szok:
Moim na razie sie polepsza;-)oby tak dalej:-)

JARZEBINKO:-)
Ale romantyk z Twojego meza;-)Ja to nigdy nie dostalam kwiatka bez okazji

reklama
Jarzebinka- to miły gest prawda????? ehheh no ale chłop se tak zalatwił ze na nastepne 9-m-c ma spokój z kwiatami heehheh:-D:-D:-D:-D:-D bo dał ci wszystkie odrazu:tak::tak::tak:
Dowilka- oj to nie dobry twoj M :eek::eek::eek: ja bardzo czesto dostaje bukiety kwiatow bez okazji:-p:-p:-p a do tego zawsze jakis ciuszek lub bizuteria albo kosmetyki:tak::tak::tak:

kurcze moj chłop leczo robi a ja rycze bo w calym omu cebula wali:szok::szok::szok::szok::szok:

Do góry