*J*U*L*K*A*
Mama dwóch łobuzów:)
Rosmerta dziekuje za odpowiedź i podpowiedź
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
rosmerta tez slyszałam o gotowaniu według pięciu przemian, moja ciocia ciągle mnie do tego namawia, moze kiedys sie skuszę...ja rowniez wierzę w odpowiednią dietę przy leczeniu alergii, jednak myslę, ze to nie wszystko, nalezy rowniez wyleczyć organizm z grzybów (kandydoza), bo zdaję się, ze to one są głowna, choc nie jedyną przyczyną "przepuszczalnosci" jelit...ciągle się łudzę, ze w koncu trafię do poznanskiej kliniki alergologicznej, jak na razie walczę z alergią na własną rękę, przy duzej pomocy ze strony forumowych kolezanek, co z tego będzie czas pokaze ;-)
rosmerta napisz moze, co je Twoj synus, czy podajesz mu zatem produkty ogolnie uwazane za alergizujące, tylko oczywiscie po odpowiednim spreparowaniu ich wg.pięciu przemian??? Najwazniejsze, ze u synusia jest poprawa, a moze mineło mu to z wiekiem? skąd miałaś przepisy, bo w necie niewiele ich jest, są za to reklamy ksiązek o tym stylu gotowania. Pozdrawiam ;-)quote]
główne założenie tej diety: zero mleka, jakiegokolwiek, modyfikowanego prosto od krowy, żadnego, szczególnie dla dzieci ze skazami. ani żadnego produktu mlecznego typu jogurt, kefir, itp, ewentualnie masło, ale dopiero gdy skóra wypieknieje i w małych ilosciach.
byłam niedawno na wizycie u pani Ciesielskiej wg której książek gotuję (są w nichprzepisy, zalecenia ogólne, cała filozofia zywienia wg PP) Anna Centrum Zdrowego Żywienia
powiedziała ze teraz gdy skóra Huberta juz jest tak ładna moge testować produkty typu jajka, masło, chleb ale ścisle wg PP. do tej pory unikalismy produktów uważanych za alergizujace bo skóra miała byc wyleczona a teraz zobaczymy jak to będzie. narazie dostaje chleb i jest ok, przedtem go wysypywało a teraz juz go toleruje, mam nadzieje ze tak bedzie z jajkami i masłem.oby
jego menu wygląda tak:
troszke ten mój chłopak zjada, głodomorek;-)
- po przebudzeniu kawa zbozowa z cynamonem, kardamonem, posłodzona miodem
- pierwsze śniadanko ok 8 - owsianka wg PP
- drugie ok 10 - chlebek z pasztecikiem własnej roboty lub z miodem i imbirem
- o 12 zupa na indyku, z warzywek róznych, zagęszczana kaszą gryczaną, kukurydzina, ryżem etc.
- o 15 obiadek: gulasz z cielęcinki, pulpety z cielęcinki, indyka, z ziemniakami, kaszą lub ryżem, i warzywka na ciepło(zero surówek)
- ok 17 chlebek, lub kaszka kukurydziana,
- ok 19 kolacja: owsianka wg PP
jesli chcecie to przyniose jutro cały zestaw produktów zalecancyh i niezalecanych przez PP dla dzieci ze skazą i go tu wklepię:-) napewno odpada wszystko co surowe, słodycze oczywiscie też.