reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Witam! Dawno mnie nie było i nie jestem w temacie!

Po wczorajszym wieczornym maratonie biegania po lekarzach i szpitalach nie miałam juz sił, a wszędzie tramwajami i pieszo:(
A więc byłam u lekarza i te skurcze spowodowane są za dużym stresem są to tzw. skurcze jelit, moje ciśnienie wczorajsze to 130/110 a waga znowu spadła przez dwa tygodnie pół kilo, ale dzidzia rośnie. Lekarz nie słyszał bicia serduszka dzidzi i musiałam szybko jechać do szpitala na USG. Lekarz który je wykonywał z pielęgniarką to najpierw nabijali się z mojego lekarza prowadzącego, a potem wykonali USG i ponoć wszystko w porządku - nie wiem bo nawet nie pokazał mi na monitorze mojego skarbu:( A po badaniu zaczęli mnie "mierzyć" z góry na dół jakby z kosmosu była i poczułam się jak królik doświadczalny:(

reklama
Julia, czyli rozumiem,że ten maraton, bo coś się działo niepokojącego z dzidzią tak ??? :szok: czy porostu terminowe badania ??? :szok: i jeszcze jedno mam pytanie, bo sie pogubiłam : pracujesz czy nie ???:szok:

jarzebinka tak miałam silne skurcze i lekarz nie słyszał bicia serduszka a 2,5 tygodnia temu już było słychać ładnie no i już czułam ruchy pare dni temu a potem nic więc się zmartwiłam i na dodatek synek niechcąco podczas snu kopnął mnie w brzuch dość mocno więc się wystraszyłam.
Dzisiaj wysłałam do firmy L4 bo wczoraj skończył mi się urlop wychowawczy, a pracuje w sklepie w niedziele 5 godzin i trasznie się nudze, a dodatkowa kaska jest

jarzebinka tak miałam silne skurcze i lekarz nie słyszał bicia serduszka a 2,5 tygodnia temu już było słychać ładnie no i już czułam ruchy pare dni temu a potem nic więc się zmartwiłam i na dodatek synek niechcąco podczas snu kopnął mnie w brzuch dość mocno więc się wystraszyłam.
Dzisiaj wysłałam do firmy L4 bo wczoraj skończył mi się urlop wychowawczy, a pracuje w sklepie w niedziele 5 godzin i trasznie się nudze, a dodatkowa kaska jest

to juz lżej, bo okazało się,że wsystko w porządku ..... a te ruchy to poczułaś w sumie bardzo szybko, bo to chyba dopiero końcówka 3 miesiąca ...... ale najważniejsze,że wszystko OK i oby tak zostało .........:tak::-D:tak: a mam pytanie czy przyjdziesz na spotkanie, które jest planowane w terminie 16-18 wresień wstępnie na Cytadeli ???

a u mnie dzisiaj z przedszkolem już nie było żadnych problemów, mały poszedł bez zająknięcia :tak: a wczoraj to jeszcze mi się oberwało,że za wcześnie po niego przyszłam ..... :tak:

pozdrawiam

miłego .................... :tak::-D:tak:

dsziewczyny, małą prywate odswaię, co?
od 1 września ruszyl nasz (Koleżanki imój) gabinet fizykoterapii i kinezyterapii:tak: Godzin w dobie mi brakuje, dziecko moje biedne z tatusiem i babunią więcej spędza niz ze mną, ale początek trzeba przetrwać i wszystko sie ułoży. które z Poznani lub okolic - serdecznie zapraszam. Resztę też, jeśli koszty dojazdu nie zdołują;-)Mamy w ofercie róniez serie zabiegów antycellulitową i wspomagającą odchudzanie i modelowanie sylwetki i planujemy jeszcze dolożyc konsultacje z dietetykiem.
nasz adres:
FENIKS
Gabinet fizykoterapii i kinezyterapii
ul. Grunwaldzka 482
62-064 PLEWISKA
od poniedziałku do piątku: 16.00-20.00
soboty: 9.00-13.00

BYLISMY W SOBOTE W ZOO, WSIEDLISMY W TRAMWAJ NR 6 NA KAPONIERA I DOJECHALISMY PROSTO NA SRODKI, CHOC ON JEDZIE KURCZE NAWET BLIZEJ KOLO ZOO, ALE WYSIEDLISMY NA RONDZIE I POSZLISMY PIECHOTKA WZDŁUŻ MALTY DO ZOO, POWROTNA DROGE ZALICZYLISMY JUZ MALTANKA, BO STWIERDZILAM, ZE NIKT BY MNIE NIE ZMUSIL, ZEBYM DRUGI RAZ DRAŁOWALA TAKI KAWAL NA PIESZO :-)
SZCZERZE WAM POWIEM, ZE SPODZIEWALAM SIE CZEGOS LEPSZEGO PO NOWYM ZOO, ZAWSZE JEZDZILISMY DO STAREGO A W NOWYM NIE BYLAM WIEC TERAZ POJECHALISMY....JAK DLA MNIE TROCHE PRZEREKLAMOWANE, ZOSTAJE PRZY TRADYCJI I CHYBA NA WRZESNIOWA WYPLATE JEDZIEMY ZNOWU DO ZOO, ALE JUZ STAREGO :-)
AHA, CO MNIE TROCHE ZSZOKOWAŁO!!! OWSZEM ZA DZIECKO PLACIC NIE TRZEBA, ALE WOZEK LICZONY JEST JAK BAGAZ I TRZEBA KUPIL CALY BILET - KOSZMAR:wściekła/y:ALE COZ, NA CZYMS MUSZA ZAROBIC, JAK NIE TAK, TO TAK :-)

POZDRAWIAM WSZYSTKIE POZNANIANKI :-)

DZIEKUJE WAM ZA WSZYSTKIE RADY!!!!!!!

witam;-)

no i dostałam wczoraj po południu @ i juz mi sie nawet nie chciało tu zaglądać:no: bo umierałam z bólu ;-////

Powiedzcie mi czy wasze dzieci też sa takie niegrzeczne??????? bo moja Wiktora to jak mały kryminalista nie wiem skąd w niej tyle agresji:no::no::no::no::no:
np: ja sobie siedze a ona podejdzie do mnie i np: mnie ugryzie pociągnie za włosy ,lub uderzy jak mówie jej ze nie wolno to sie cieszy i dalej robi to samo wiec dostała klapsa na dupsko na chwile poskutkowało i potem znów od nowa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:...
albo jak czegos nie dostanie to słuchajcie rzuca mi sie na podłoge :szok::szok::szok::szok: jestem w szoku ze roczne dzieci tak potrafią no:baffled::baffled::baffled::baffled: a co to bedzie dalej??? na kare jest za mała bo nie rozumie przeciez juz sama nie wiem co mam robic rece mi opadaja czasami:nerd::nerd::nerd::nerd:

JULIA- ty juz czujesz ruchy ??????????????? mnie sie wydaje ze troszke za szybko co prawda w drugiej ciazy czuje sie szybciej no ale nie az tak szybko :szok::szok::szok::szok: a co do spotkania to nie bedzie ono trwało 3 dni tylko w jeden ale jeszcze daty dokładniej nie ma..............
Jarzebinka- fajne zdjatko super wyszliscie:tak::tak::tak: nieźle jeszcze ci sie opierdziel dostało heheh
Kubala- a ty co sie obijasz leniu wakacje sie juz skonczyły !!!!!!!!!!!! kaske ci wczoraj wysłałąm daj znac jak dojdzie:tak::tak::tak:p.s czekamy na focie
Antylopka -super sprawa z tym interesikiem trzymam kciuki za powodzenie chetnie bym skorzystała:tak::tak::tak: bo celulit po ciazy mam:crazy::crazy::crazy::crazy:
Gosia- a ciebie co nie ma??????????
Słowiczek- to samo sie gdzies ulotniła no...........

swego czasu tyle nowych poznanianek było a teraz popatrzcie ani jednej wyparowały czy co?......................................

PINKA25 przecierz ja jako nowa poznanianka zostałam;-) ale szczerze powiedziawszy to tez myślałam o wyparowaniu:-D

Co do ruchów to też się zdziwiłam, ale byłam u lekarza i stwierdził że raz na jakiś czas jak lerze to moge coś poczuć, ale to nie jest jeszcze to co powinno być:laugh2:

No to jak ustalicie date to dajcie znać:tak:

Co do szaleństwa pociech to mój mały zaczął wariować i sie rzucać od jakigoś miesiąca tylko mój jest troche starszy, ale każde dziecko jest inne. Czasami metody skutkują czasami nie, ale ja jestem nie ugięta jak mówie że np nie bedzie bajki za kare to nie będzie, a mój m strasznie pobłaża mówi nie a i tak zrobi dla świętego spokoju jak chce dziecko:angry::no::wściekła/y:

reklama
Julia- a dlaczego myslisz o wyparowaniu???????????????
nie podoba ci sie u nas czy nadal nie mozesz sie zaklimatyzowac?????????????????

Do góry