reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

witam wakacyjnie, choć jeszcze nie urlopowo - urlop dopiero od 3 sierpnia, teraz tylko dzieciaki na wyjeździe - 3 tygodnie u moich rodziców na wsi....:tak:a 3 wyruszamy w trasę, jeszcze nie mamy planów na 100% ale Nałęczów, Augustów i może jak starczy finansów kilka dni nad morzem???? :tak: w ten weekend montują mi na działeczce altanke i jak się ogarnę to może jakoś wczesna jesienią uda nam się spotkać na grilu, a jak nie to wiosna juz na 100% np. Dzień Dziecka w plenerze???? :-);-):-) a od wczoraj jeźdze do pracy rowerem bo korki na Wawrzyńcu i Niestachowskiej mnie wykończyły....:tak:

trzymajcie sie Ciepło....:-)
Nabawe zdrowia dla Taty, super zabawy na weselichu .....:tak:
Marta nie poddawaj się, nie załamuj się, znajdziesz pracę, powodzenia :tak: głowa do góry.....

reklama
krklisz
kochana, my bylismy nad jeziorem i wjechalismy sobie os strony lasu i dostalismy 50 zł za WJAZD DO LASU, no myslałam że skonam!!
odwołuję propozycję moją jutrzejszą bo jednak jestem nie do życia, te upały mnie wykanczają a jeszcze od paru dni spuchłam jak beka i spać nie mogę, nawet nie wiem skąd wezmę siłe aby jutro do tego lekarza pojechać;/ chodzi mi po głowie aby przełożyć tę wizytę...

co tak cicho tu laski ;-) ja sie biore za sprzątanie a wieczorem za przygotowania bo mój m ma jutro 30 stke i troszkę ludzi będzie ale musiałam mu sie wygadac ze bedzie impreza bo musi mi stół z piwnicy przynieśc he he

miłego dnia

NabAwe Wcale ci sie nie dziwie ze sobie odpuscilas pogoda faktycznie dawala czadu. Daj znac jak dzidzia sie ma i kiedy juz wyjdzie ;).
Bylas u tego nefrologa?

Marta Oby ciasto sie udalo ;) i milej zabawy. Wiesz juz cos w temacie opieki?

Moj M oficjalnie rozpoczna urlop ;), dzis musimy troche pojezdzic bo szukamy auta dla mnie (faktycznie ciezko cos fajnego znalesc byl plan jechac do Niemiec ale jak przegladam tamtejsze ogloszenia to tez szalu nie ma a trzebaby jeszcze wiecej polatac za dokumentami) i jeszcze jest cos do zalatwienia.

PS Straszna cisza gdzie jestescie?

Hej
Cisza wakacyjna :D. Zaraz śmigamy na plac zabaw dzieci zmęczyć, żeby o 12 miały drzemkę ;p bo mamusia musi trochę poprasować. Później do pracy a dziewczyny na weekend do dziadków.

Nabawe ja też się wcale nie dziwię że w taka pogodę unikasz wychodzenia na skwar. Mi też jest ciężko i ledwo dycham. Zdecydowanie bardziej lubię temperaturę ok 25 st.
Jak tam brzuszek rośnie zdrowo?

Martasx
udanej imprezki urodzinowej męża. Mi raz udało się zorganizować imprezę niespodziankę na 25 urodziny. Na szczęście niczego się nie domyślił. Teraz będę myśleć nad 30 :).

Krklisz powodzenia w poszukiwaniach auta. Podobno wcale nie jest łatwo, chyba, że nie liczysz się z pieniędzmi. O jakim samochodzie myślałaś?

jagmar Mysle o pegout 2006, no latwo nie jest tymbardziej ze najczescie nie mam z kim dzieci zostawic a juz1 ladny ktos mi kupil z przed nosa ;(. Auto ma byc w okolicy 2004 bo nie sadze zeby bylo warto stawiac cos drozszego pod blokiem. U nas troszke zmian Oli idzie do przedszkola zobaczymy co z tego wyjdzie maja fajne zajecia adaptacyjne od polowy sierpnia wiec jestem dobrej mysli ;).
PS Musimy sie spotkac na pogaduchy ;). A jak Kolobrzeg byliscie? Poz

Hej
smile.png

Ale Was zaniedbałam
frown.png

No więc 7 marca 2013 r o godzinie 15:29 przyszedł na świat mój drugi synek Filip
smile.png
waga 3550 g i 53 cm długi
smile.png

10 dni po porodzie trafiłam do szpitala z gorączką, dreszczami i wysokim tętnem okazało się że mam zatorowość płuc i zapalenie piersi. Przyjmowałam leki na rozrzedzenie krwi. Już ich nie biorę ale cały czas boję się powrotu choroby.
frown.png

Na początku starszy synek (3 lata) mówił że mam go oddać innej mamie, ale teraz już by chyba nikomu go nie oddał bo niekiedy z nim się wygłupia, opowiada bajki i śpiewa piosenki
smile.png

Filip od samego początku był bardzo płaczliwym dzieckiem ale zaczyna mu to na szczęście przechodzić
smile.png
zaczyna sam siadać, lubi stać :p i domaga się ciągle na ręce. Jemy już obiadki ale staram się sama mu gotować bo po słoiczkach ma uczulenie.
Ja w tym roku byłam w Kołobrzegu z dziećmi, mamą i siostrami i ogólnie było super :) To były pierwsze wakacje od 10 lat
:szok:
Ale pokój miał być 20 min od morza a był godzinę drogi i z małymi dziećmi, a i miałyśmy mieć inny pokój a dostałyśmy inny i było brudno bo babka zapomniała :wściekła/y:
Ale po za tym było naprawdę super, reakcja Piotrusia na morze bezcenna
:-D

heeeey

brzuszek jest już ciężki.. przebiłam wagę z Emi- przytyłam już 21 kg:p kolana wysiadają!

mam nadzieję, że już za długo chodzić nie będę... I nie wiem czy jest sens wierzyć w te metody wywoływania np dużo chodzić, czy myć okna, bo jak sie nachodze i przez najbliższe 4 dni bede zdychać a nie urodze to sie wściekne:p swoją drogą mam zielone światełko od gina i dzis powiedział że pozwala mi rodzić kiedykolwiek, ale żadnego rozwarcia nie ma, jedynie skurcze. Odstawiam magnez i zobaczymy... miałam już 2 fałszywe alarmy w tamtym tyg- bolesne skurcze ale nieregularne, zapewne przepowiadające...

reklama
Cześć

Krklisz nad morze mamy jechać w niedzielę i w końcu nie do samego Kołobrzegu a do Dziwnówka pod namiot :D.
Na razie nie wiemy co z tego wyjdzie bo dostałam paskudnego zapalenia gardła i ledwo dycham. Mam wszystko popuchnięte i ledwo przełykam ślinę a o jedzeniu już nie wspomnę. Najgorsze jest to, ze od poniedziałku nie ma żadnej poprawy. Przeziębiłam się w kinie za sprawą klimatyzacji nastawionej chyba na maxa bo było straszliwie zimno. Kino w CH Plaza spisałam już na straty ;p.
Kupno używanego auta to spore wyzwanie. Na pewno trafisz na ten jeden jedyny egzemplarz, który Cie oczaruje :).

Nabawe ja sobie pomagałam przed porodem z Marysia chodzeniem po schodach, myciem okien i podłóg. Tylko się namęczyłam i nic z tego nie wynikło. lepiej sobie odpocząć na tej końcówce. Pomogło mi coś zupełnie innego :D.

Patrycja czas leci jak szalony! Gratulacje z okazji narodzin synka. Współczuję problemów zdrowotnych. Jakie są szanse, że zatorowość powróci? Oby wszystko było dobrze :).

Krklisz spotkanie na pewno nam sie przyda ale chyba realne bedzie w okolicach września jak wszyscy zjadą się do domów z wakacji.

Do góry