reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

witam poniedziałkowo.....:tak:

pogoda dopisała, więc weekend zaliczam do udanych....cały weekend na wsi u rodziców wiec rewelacja...... w sobote mozę troszkę deszczem straszyło ale u nas nie padało, więc dzień od rana do wieczora na podwórzu, dzieciaki skorzystały, poszalały i wybawiły się.... :tak: dojechała jeszcze moja siostra ze swoimi chłopakami (5 lat i rok) więc było wesoło..... :-) a w niedzielę to już plażowa pogoda, czytając książkę na kocyku, plecy wieczorem czułam :sorry:ale i tak wystawę koni udało nam się zaliczyć.... :tak:fakt ze względu na pogodę tylko chwilkę, ale były konie, bryczki, pokazy i oczywiście dmuchany zamek do skakania....:tak:

pozdrawiam i życzę miłego dnia.....:-D

reklama
Witam Was. Weekend minął bardzo pozytywnie. W piątek zoo, w sobotę piknik,gril,spacer po lesie. W niedzielę ogród botaniczny później jeziorko ,synek moczyl nozki , mega .pozdrawiam:happy:

jagmar Ja tez swoja bardzo lubie, ale jak pojawily sie dzieci to zgrzyty rowniez ;).
No ja sie bardzo cieszylam ze P mial urlop bo jak bym miala szukac slusarza stojac sama na schodach z 2 dzieci to bylo by jeszcze trudniej.
Oczywiscie nie, ale uslyszalam ta cene to tez mialam ochote zadzwonic i powiedziec ze poprosze fakture ;).

jarzebinka To mily i aktywny weekend.
Dziekujemy i wzajemnie ;).

lena1825 Faktycznie mily weekend. A twoj synus w jakim jest wieku?

U nas weekend rowniez rodzinnie i milo.
Oliwia ma ostatnia wysypke mysle ze do srody bedzie juz sucha wiec bedziemy free ;))))))))))))
Kurcze moj komp powoli nie daje rady, nie chce kupowac nowego ale stary jest coraz wolniejszy ;(((
W przyszlym tygodniu idziemy z Oliwka na probne zajecia do Instytutu Melego Dziecka zobaczymy jak sie jej spodoba, fajnie ze znalezli dla niej miejsce.

dziewczyny mój młodszy ma RUMIEŃ ZAKAŹNY, wiec jak ewentualnie przez kolejne 2 tyg pojawi sie u waszych dzieciaków wysypka - taka czerwona kaszka, to może to byc to......:tak: informuje i z góry przepraszam......:-)

jarzebinka ;)))))))))) Mnie to nie dotyczy w takim razie siedzicie w domku?

Fajny przepis ostatnio znalazlam wklejam jak byscie mialy ochote sprobowac ;)

Kurczak po marokańsku

1 podwójna pierś kury
oliwa
1 cebula
2 posiekane ząbki czosnku
1 średnia cukinia pokrojona w paski
1 zielona i czerwona papryka
2 marchewki pokrojone w słupki
suszone morele kilka sztuk pokrojone w kosteczkę
500ml wywaru z warzyw lub bulionu
Przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kolendra, kumin

Kurczaka pokroić w kosteczkę doprawić solą i pieprzem i podsmażyć na oliwie, następnie należy dodać: cebulę, czosnek, paprykę marchewkę i cukinię i smażyć 3 min, potem dodać morele wlać wywar i dusić do miękkości, na koniec przyprawić cynamonem, kolędrą, i kuminem według własnego smaku ;). Podawać z ryżem, kaszą, lub kuskusem.

Hej
Jarębinka to czekamy na ten rumień z niecierpliwością. W sumie z informacji, które znalazłam wynika, że lepiej na to chorować w dzieciństwie więc jak się tego rumienia dorobimy to będziemy mieli z głowy :).

Oli już miał rumień więc spoko a gdzieś wyczytałam ze można miec raz. U nas była gorączka 40 stopni 3 dni potem 3 dni wysypki

reklama
czytam was czytam, a nie mam kiedy odpisać:p

a ten rumień przechodzi się raz tak jak ospe czy różyczkę?

ja ostatnio jestem skonana, nie mam sił a Emilka chyba przechodzi bunt dwulatka bo jak tylko cos jej nie przypasi to robi takie sceny dantejskie że ojj...
no i w czwartek na poprawę humoru mam test glukozy... :S

Do góry