reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Jarzebinka jagmar To do jutra 20.30 Goko jakby co bede dzwonic.

NabAwe Ok zapakuje ;).
Jestem w trakcie 1 babka byla bardzo chetna chciala przelewac zaliczke ale jak zapytalam kiedy bedzie miala reszte to kontakt ucichl. A reszta narazie pyta dzwoni ale mi sie jakos bardzo nie spieszy wiec luz.
Czyli lekarz sprawdza obie sprawy trzymam kciuki , a mowilas mi ze mala duzo sika w nocy a jak bys miala porowanc sikanie w dzien i nocy to duza jest roznica?

Dzis piekny dzien a my niestety utknelysmy w domu wczoraj J tak marudzila ( w domu) na spacerze sie uspokoila ze nie bylo nas (2h i 50min) jak wracalismy do domu to Oli oczywiscie zrobila cyrk na schodach okazalo sie ze miala stan podgoraczkowy a w nocy ok38 i rano znow stan podgoraczkowy wiec niestety musialysm odwolac zaplanowana wycieczke do Obornik i pokisic sie w domu ;(. Na szczescie sadze ze to 5 daja znac o sobie wiec nie tak zle.
Julka wczoraj i przedwczoraj za bardzo nie chciala mi jesc a dzis za to wciagla caly sloiczek z 2łyżeczkami kaszki a po 1,5h juz chciala piers ;) i w koncu tez zrobila kupe bez pomocy bo od jakiegos tygodnia kupe musialam jej prowokowac.
A wlasnie mam do was pytanie czy jak zaczynalyscie dawac obiadek lub zupke to na popicie byla piers lub butelka? Czy piers byla dopiero nastepnym posilkiem?
Bo ja staram sie wymienic piers na obiadek, ale malej chyba chce sie pic a butelki jak narazie nie lapie 2dni dawalm jej NUK jutro sprobuje Canpol.

reklama
Hej
Krklisz u nas pierś była na popitkę i dojedzenie :). Tak, że nie było tak łatwo zrezygnować z karmienia ;p.
Jutro się widzimy na miejscu, telefon będę mieć w pogotowiu.

dziewczyny dziękuje za wczorajsze spotkanie :-D

super, ze dzisiaj juz piątek....:tak: dzisiaj jestem z lekka nie wyspana a dzień zapowiada się bardzo długi: na 13.30 mam umówione autko na zmianę opon, na 16.00 spotkanie w szkole u starszaka i dzieciaki przedstawiają teatrzyk i tańce dla rodziców a po wszystkim maja projekcję bajki, ale ja sie zrywam z młodszym bo muszę go odstawić do sąsiadki bo na 17.00 mam zebranie w Złotnikach w sprawie działki, a m jedzie po pracy w delegację do Warcina... wiec wszystko ja.... :tak::-D:tak: a jutro jak pogoda pozwoli chyba wybiorę sie z chłopakami do rodziców, to sobie odpoczne....:tak:

ale się cicho zrobiło:)

Jarzębinka
ogarnęłaś się ze wszystkim? tyle rzeczy na jeden dzien to dopiero wyzwanie!

w Emilke wstąpił diabeł i nie daje mi żyć... a ja sie czuje jak stara babcia bo mnie kręgosłup boli po wczorajszym sprzątaniu, młoda mnie prowadzi na dwór a ja siły nie mam... normalnie wyjde z siebie!

Mi narazie udaje sie dac piers po 1,5lub2h od jedzenia wiec chyba nie jest tak zle . Kupilam tez butelke Avent bo smoczki mamy tej firmy i mam nadzieje ze ta zlapie tymbardziej ze mama niezle przeplacila ( dalam za nia w Smyku 45pln jeszcze Pani sprzedawczyni byla malo kompetentna wiec po powrocie do domu musialam sie necie upewnic czy jest dobra i zauwazylam ze na Allegro jest za 30pln ;( ).

jarzebibnka To faktycznie pracowity dzien, ja gdy wroce do pracy to pewnie tez tak bede miala wiec bardzo sie boje czy porywac sie z motyka...........

NabAwe Mialam cie juz kiedys zapytac ale zawsze wylatuje mi z glowy czy uczysz E praktyk religijnych tzn klekanie, znak krzyza itp ?

Dzis M ma wychodne ;( ale ja bylam 2 dni z rzedu na fitnesie wiec nie moge marudzic.
Kupilam Oliwii buty wiosna lato jedne 23 a drugie 21 niezla jest ta rozmiarowaka ;).
Musze isc obudzic J bo spi juz 2h a to nie noc ;). Potem smigamy na spacer mam nadzieje ze moje dziecko laskawie pojdzie po schodach ;).

Jarzębinka
ogarnęłaś się ze wszystkim? tyle rzeczy na jeden dzien to dopiero wyzwanie!!

nie wiem jakim cudem ale wszystko załatwiłam..... oponki zmienione, w międzyczasie zrobiłam jeszcze zakupy.... przedstawienie starszaka super... i zebranie zaliczyłam....:tak:

Kirklisz na początku jak wrócilam do pracy, a wcześnie wróciłam :tak: to było mi ciężko, bo każdą chwile chciałam spędzać z dzieciakami... potem jednak zaczęłam angażować M w więcej prac domowych i przy dzieciakach i złapałam dystans...przecież nie wszystko muszę ja sama i nie wszystko musi być zrobione na już i teraz....:tak: i teraz mam czas na wszystko...bywają dni, że nie wiem kiedy sie zatrzymam, ale daje radę.....:tak:

Hej
My znowu zaczęłyśmy robić dłuższe spacery. Dzisiaj 4h spędziłyśmy na dworze z czego 2h szłam pchając wózek i 2h biegałam za M po placu zabaw. Jestem wykończona ale trochę ruchu mi się przyda. Nie możemy się nacieszyć pogodą, mam nadzieję, że żadne załamanie pogodowe w najbliższym czasie nam nie grozi. Muszę odreagować zimowe siedzenie na kanapie ;).

cześć!

kobietki czy znacie/wiecie/macie namiary na kogokolwiek kto mógłby mi pomóc? Poszukuję wysokiej klasy specjalistów onkologów i transplantologów najlepiej w Poznaniu, czy ktoś będzie mógł mi pomóc?

miałyście doświadczenie z przeszczepami, lub znacie takie osoby?

reklama
jarzebinka Tego sie boje ze zatopie sie tylko w obowiazkach i stwierdze po co mi to bylo?

jagmar Pogoda dzi sfaktycznie Boska do tego PN za 1/2ceny moze macie ochote na jakies wyjscia?

NabAwe Az sie nasuwa co sie stalo?
Onkologia Wielkopolskie Centrum Onkologii na Garbarach dobrzy lekarze i sprzet, ale malo piszesz jaki wiek pacjenta, nowotwor jakiego narzadu?
Znalam kilka osob po przeszczepie pluc i szpiku.

Dzis moje dziecko zaliczylo1 siku w krzakach, co prawda mamy buty tez zostaly poswiecone ale co tam i tak jestem z niego bardzo dumna ;).
I wiece co cywilizacja zapukala- mam Facebooka ;).
https://www.facebook.com/krystyna.szymanska.332?ref=tn_tnmn

Do góry