reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

hej
My chore:( albo mam nadzieję, że tylko przeziębione.
Nabawe w knajpkach sushi jest też inne jedzenie :) np zupy albo kurczak i ryż z warzywkami. Można zjeść coś takiego zamiast sushi.
Ainhoa ja też nie potrafię pomóc.

Jarzębinka Zosia chodziła do przedszkola 3 tygodnie a jutro zostanie w domu bo katar się nasilił i ma stan podgorączkowy ;(.

reklama
Hej dziewczynki:)
Chyba tak dużej przerwy w pisaniu na forum jeszcze nie miałam. U nas duże zmiany, wróciłam do pracy, a właściwie przerwałam wychowawczy odeszłam ze starej i zaczęłam w nowej. Więc życie wywróciło się do góry nogami. Przed świętami zmarła moja ukochana babunia, więc ochota na wszystko odeszła, nie mogę się pogodzić cały czas, że już jej nie ma:( Basia jak jestem w pracy jest z moją mamą, ale widać, że jak wracam do domu robi się marudna i zwraca na siebie uwagę;) Wrócił problem z kupą i znów przerabiamy majtki;/, siku w 100% nocnik, nocki cały czas bez pieluchy i bez żadnej wpadki i tak już chyba z 2 miesiące jak nie więcej.
NabAwe jak ten czas szybko leci, prawie połówka, trzymam kciuki za Emilkę 10tego.
Jagmar B też ze stanem podgorączkowym i wodą z nosa, ciągle coś:(
Jarzębinka dziękuję, że o mnie pamiętasz;) Ja na spotkanko też chętna;) ale po 20tej godzinie;P
Krkisz miałam pytać jak te badania w nocy Oliwki? J już rosną zęby, a ja jej jeszcze nie widziałam:(
Postaram się częściej zaglądać:D

NabAwe Tak Melatonina byla zaleceniem neurologa.
Daj znac po wynikach.
W ciazy podobno nie powinno sie ale zapraszam do towarzystwa ;).

Ainoha Nie pomoge tym razem wybralam sw Rodziny.

jagmar U nas podobnie w swieta mnie zaczelo brac i Oli tez, jakos na Paracetamolach nam przechodzi (troche pokisilysmy sie w domu ;( ) ale mnie dopadla oprycha nie wiem co robic bo miala ze 2 razy w zyciu i przechodzilam mi po lekach p/wirusowych doustnych a tu tzeba isc do lekarza i nie wiem jak karmienie bedzie sie do nich mialo? Kurdze widac ze odporonsc to mam na samym dole ;(.
Juz nie mam pomsylu jak przekonac dziecko do chodzenia po schodach jak chce to w 4min jest na dole a jak nie to niekonczaca sie walka.......
3 tyg chodzila to juz cos ;), tymczasem zdrowka ;).
Chociaz ktos ;).

Dyrektorka przedszkola dzwoni do samotnej matki. 'Już proszę do telefonu żonę'

jarzebinka Oli nocki ma ok, ale Julka zaczela sie budzic po 3 razy i jak sie obudzi to gada i chce sie bawic ;(, troche possie nie naje sie do syta i za chwile od nowa, staram sie jej pokazywac rytm dnia ale z roznym skutkiem. Jak dla mnie 14 ok.

Skrzat To faktycznie duuuuuuuzo zmian Aga mi mowila ze pracujesz ;).
Widzisz ciocia wstyd popraw sie ;).
Strasznie przykro mi z powodu twojej babci, tez bylam ze swoja bardzo zwiazana wiec wiec co czujesz-tylko czas leczy rany. Babcia odeszla nagle czy cos sie zapowiadalo?

U nas tydzien pod znakiem chorobowym minal, na szczescie bez wysokiej temperatury za to marudnie ;(.
Mam nadzieje ze przyszly tydzien bedzie juz lepszy pod znakiem chorobowym i pogodowym bo to co jest teraz to porazka, moj M zmotywowwal mnie do wystawienia podwojego wozka na sprzedaz zeby mu sie latwiej rower wyprowadzalo z piwnicy a tu pogody rowerowej ciagle brak ;(.
A wlasnie uzywal ktos przyczepki do roweru?
Dobra lece myc zabki bo 3h znow wstaje ;).

Krkisz babcia chorowała i słabła, niby człowiek się z tym liczył, ale żaden moment nie jest dobry:( Dwa dni przed odejściem wyprawiliśmy jej imieniny, były wszystkie wnuki i prawnuki:) Niestety...smutno bardzo, ale babcia zawsze będzie w serduchu:)
Co do przyczepki to korzystała Na-tuska, ale ona się nie pojawia już na forum.
Jakbyś chciała to pamietam, że dobrze by było zwrócić uwagę na amortyzator pewnie i na to by miala rączkę i przednie koło wtedy można też ją jako wozka używać:) Na allegro sa przyczepki za 500 zł a w sklepach rowerowych za ponad 2000 koła ta różnica jest znaczna, pytanie jak zamierzasz korzystać z przyczepki i do czego ja wykorzytsywac czy do roweru bardziej czy jako wozka?:)

hej
My chore:( albo mam nadzieję, że tylko przeziębione.
Jarzębinka Zosia chodziła do przedszkola 3 tygodnie a jutro zostanie w domu bo katar się nasilił i ma stan podgorączkowy ;(.

zdrówka.....:tak:
Skrzat to faktycznie zmiany.... i przykro mi {*} zawsze smutno ,jak ktoś bliski i mocno z nami związany odchodzi.....:tak:
Nabawe jak pisze Jagmar w sushi jest też inne jedzonko, bo raczej sushi nie dla kobiet w ciąży.... :tak:

to 18 kwietnia ... 20.30....czwartek.....

a jak byście chciały miło spędzic godzinkę z dzieciakami to polecam:warto zrobic sobie rezerwacje bo csem bywa tłoczno....

http://solnagrota.com/pl/kontakt

moja kawalerka....wczorajsze męskie wyjście....

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Ostatnia edycja:
heyah

ja dzisiaj miałam ostatnie badanie Emilki - usg brzuszka, teraz wizyta u nefrologa w srodę i zobaczymy co mi powie... Emilka powoli uczy sie dreptania po schodach, ale jeszcze duuuużo przed nami ćwiczeń:p
Udało mi się kupić przez all wózek- zgapiony od jagmar P&T, świetny zestaw za 1100 zł z przesyłką, a właścicielka stuningowała go i idealnie pasuje do dwóch dziewczynek- czerwono czarny w kwiaty :) Emilka po rozpakowaniu regularnie na niego włazi i nie chce zejść. Bliżej lata będę więc myślała nad sprzedażą swojego obecnego 2w1.
Mi już urósł brzuszek całkiem całkiem, zaczyna mi już przeszkadzać i jest coraz ciężej, zadyszki zgaga... blee
nie mieszcze sie już w spodnie przedciążowe- wszystkie mnie cisną w pasie wiec całkiem dobrze aby przyszła wiosna bo legginsy czekają:p

skrzat
współczuję śmierci babci. To przykre i świetnie określiłaś- żaden moment nie jest dobry, ale trzeba się z tym godzić i wierzyć, ze teraz jest jej lepiej.
Pochwal się gdzie teraz pracujesz?
Jeny- jak mi brakuje pracy... a jeszcze kilka lat w domu pewnie posiedzę...
gratulacje Basinych sukcesów nocnikowych, a z kupkami u nas też problem przy nocniku sie zaczął wiec odpuściłam heh...

krklisz
Jak radzisz sobie bez opiekunki? znośnie?

jarzebinka
o jaaaacie jakie fury! chłopcy wniebowzięci cooo??

jagmar
wykurowałyście sie wreszcie dziewczyny?

wstępnie pasuje mi czwartek 18, a jeśli sie coś zmieni dam znać. Kurcze a byłabym skłonna przełamać sie do tego sushi, no ale jak nie wolno- to trudno:p

Skrzat ;) no tylko gdzie ta na-tuska sie podziewa? ;) Ja zdecydowanie tylko do roweru ;).

jarzebinka Jak dla mnie ok.
Suuuuuuuuper foty tez chcielismy jechac ale jak juz rano bylam w kosciele i raz sie uzeralam z moim dzieckiem na schodach to juz na 2raz nie mialam sily i odpuscilam ja M zalegl na kanapie, ale ogladajac twoje foty zazdroszcze ;).

NabAwe To super nie moge sie doczekac zeby zobaczyc twoj brzuszek ;).
Jak chcesz to mam czarne bojowki H&M ciazowe moge ci pozyczyc.
Spoko jakos daje rade, ostatnio na pienku mam Oliwii chodzenie po schodach jak chce to 3min jest na gorzej a jak nie chce to masakra co ona wyprawia na tych schodach, ja juz nie mam pomyslu jak ja zachecic a niechce mi sie jej nosic.
Daj znac po nefrologu.

jagmar Zyjesz?

Jakis marazm mnie dopada gdzie ta wiosna?
Przegladajac rzeczy Oliwii juz nic nie wynosze bo Julka tak szybko rosnie ze zaczyna nosic ubranka ktore Oli nosila majac 15m-cy, szok jak rozne sa te dzieci ;).

Hello

Jarzębinka ja się nad ta grotą solną zastanawiam ale jak pogoda się poprawi bo mi się nie chce jeździć w zimnie taki kawał. Nic mi się nie chce przy takiej pogodzie jak dzisiaj ;p. Chłopaki na targach moto byli "jak w 7 niebie". Fajne fotki :). My baby nie mamy takiego zainteresowania ;p.

Krklisz daj znać jak poszły ostatnie badania. Zosia bawi się klockami duplo w przyjaciółkę Emilkę ;p.
Niedawno czytałam o tych przyczepkach i niestety jak ma się małe dziecko i do tego śpiące w czasie podróży i nie chce mu się zniszczyć kręgosłupa to niestety trzeba wybulić 2000 a nawet więcej ;p. Poza tym tak jako ciekawostkę dodam, że zgodnie z polskim prawem nie można dzieci przewozić w przyczepkach ;/.

Nabawe, krklisz żyjemy i dziewczyny z katarem a ja też z katarem :p i z gardłem. Tak w skrócie.

18 mi pasuje :).

Witajcie dziewczyny, przepraszam ze tak ni to z gruszki ni z pietruszki sie wcinam, ale mam pytanie, mianowicie, gdzie mozna w Poznaniu, gdzie kupujecie mieso dla dzieci?
Chodzi mi o jakies sprawdzone zrodlo, bowiem takiego nie posiadam :)
Czy P&P jest pod tym wzgledem dobry? Maja tez mieska delikatniejsze typu jagniecina czy cielecina?
Bardzo Wam z gory dziekuje za info :)

reklama
mianowicie, gdzie mozna w Poznaniu, gdzie kupujecie mieso dla dzieci?
Chodzi mi o jakies sprawdzone zrodlo, bowiem takiego nie posiadam :)
Czy P&P jest pod tym wzgledem dobry? Maja tez mieska delikatniejsze typu jagniecina czy cielecina?
Bardzo Wam z gory dziekuje za info :)

witam ...ja takich wykwintnych nie kupuje .... drób kupuję na targu na Świcie i ostatnio u mnie w mięsnym pod blokiem i zawsze jest świeże..... nie jeżdzę za miesem po całym mieście...:tak:

dziewczyny może skorzystacie...

Poznań za pół ceny 2013 - Poznan.pl - Poznan.pl

Do góry