reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Cisza cd ;)
jarzebinka Wiesz mam kupony znizkowe na Sushi do Hanami(Al Marcinkowskiego) 25% lub Samurai (Katowicka) 20% wiec kiedy masz czas moze cos zorganizujemy? ;).

myśle, że termin poświąteczny będzie OK jak pisze Jagmar....:tak: a pogoda faktycznie nie nastraja optymistycznie, ja już w czwartek miałam jechać na wieś do rodziców, ale jednak posiedzę do piatku w domu i w piątek pojedziemy, u moich rodziców jest super, ale pogoda musi byc podwórkowa.... bo mają dośc kiepskie warunki mieszkaniowe na 2 rodziny .....:tak: byle do lata ....

reklama
jagmar U mnie podobnie czasem sie zastanawiam po co sprzatac? ;)
OK moze byc po swiatach.
Dzieki jak bede w okolicy to sie odezwe. A jak Z rozwinelo sie cos czy jest ok?
wogole to zazdrosze ci ze M juz taka duza -juz tyle masz za soba ;).

jarzebinka Pogoda wcale nie nastraja na swieta ;(. Jak masz miec problem ze spaniem i ogrzewaniem to faktycznie lepiej jechac pozniej.
My tez jedziemy w sobote co prawda P w domu i moglibysmy jechc wczesniej ale niechce mi sie tyle tego wszystkiego zabierac, a do tego jak bedziemy wczesniej to i tak wszystkie panie beda przy garach latac wiec bezsensu.
Wogole to mam nadzieje ze tesc sie jakos ogarnie bo od pon jest na antybiotyku ;(.

Piotr pojechal Z Oli na basen a ja mam chwile bo J spi.
Od wczoraj zaczelam wprowadzac Julce marchewke bo ostatnio chyba zeby daja jej w kosc bo marudzi slabo ciagnie wiec moze lyzeczka troche mi zje.
Dobra uciekam nie wiem czy bede jeszcze miala czas wejsc wiec:
WESOLYCH SWIAT,SMACZNEGO JAJKA, I SUCHEGO DYNDUSA (W TYM ROKU) ;)
dla wszystkich malych i duzych ;).

Wszytskiego najlepszego na święta Moi mężczyźni wyszli na cytadele a ja mam wolne tydzień byliśmy w szpitalu Bartek dostał rotawirusa straszna choroba jak napisali (rota-koło) w szpitalu mnie wzielo a to choroba straszna leci woda z tył...ka i mame moja a na końcu jak Bartusia wypisali to wzielo męża. Mówie wam przeboje to my mieliśmy. A żeby było mało to dwa tygodnie temu mój bratanek wylał na siebie wrzącą zupę na plecy i kark biedny maluch mowie wam jaki straszny ten marzec. A moja bratowa ratując bratanka żeby mu jak najmniej się wylalo żeby nie poszlo na twarz poparzyla sobie ręce i nie mogla isc do szpitala więc caly tydzień (no nawet chyba z 10 dni) nie widziala dziecka katasrtofa.

jagmar
tą choinkę ze świąt co Z jej nie chciała wyrzucić?? :p

an
ja jestem u rodziców 170 km od Pn i tutaj też panuje rota :( współczujemy i zdrówka życzymy!! faktycznie same przeżycia...

u nas nieźle, ale muszę się zapoznać bliżej z moją zgagą i przekonać ją do siebie, bo ona mnie strasznie nie lubi !

jagmar ;) Dokladnie ta pogoda to bardziej na Boze Narodzenie nastrajala.
A jak Z zdrowa?

an82 Wspolczuje ostatnio kolega tez zaliczyl szpital z tego powodu mowil ze po10/godzine mial wstret do papieru toaletowego.

NabAwe Kurcze to prawie juz polmetek ;).
A gdzie byliscie u rodzicow czy tesciow?

U mnie Swieta WC ale jakies przeziembienie nas bierze wiec walczymy aby sie nie dac, dzis znow byla masakryczna noc Oli obudzila sie i 1,5h wyla nie wiedziec czemu dopiero po Melatoninie ja troche scielo, mam nadzieje ze dzis sie wyspie chociaz Julce ida 1 wiec ni dojada i budzi sie co 3h ;(.

krklisz
święta tym razem w moich stronach i dlatego zostałam jeszcze na pare dni a mąż wrócił do domu bo pracuje.
a melatonine to lekarz kazał jej dawać?

zapomniałam napisać że robiłam Emilce wyniki na nerki- badanie posiewowe moczu itp i wyszły kiepsko. Ma duzo bakterii i dość wysoki mocznik, babka w laboratorium już mnie nastraszyła a nefrologa mamy dopiero na 10 kwietnia. Może to wyjasni że mała nieraz budziła sie z nieokiełznanym płaczem w nocy a ja czułam że ją coś boli a nie wiedziałam co. Teraz myslę, że to mogły być nerki- jak mnie kiedys bolały to myślałam że umieram...

Dziewczyny, mam nadzieję, że mi pomożecie, szukam dziewczyny o imieniu Magda, prawdopodobnie ze Swarzędza, leżała w Szpitalu im. Raszei w Poznaniu w dniach 17-18 sierpnia 2013 na oddziale patologii ciąży, może nawet przebywała tam dłużej, nie wiem, bo poszłam na porodówkę... Jest podobna do aktorki Ilony Ostrowskiej.. Szukam tej dziewczyny, bo miała coś takiego w sobie, że każda, która z nią leżała na sali następnego dnia rodziła, powiedziała nam tak jak trafiła do nas na sale (była pare miesięcy wcześniej w tym szpitalu) - tak też się stało, wszystkie dziewczyny z mojej sali urodziły dzień później ja w 38 tygodniu, koleżanka w 34 i następna w 37. O ile dobrze pamiętam jej mąż miał na imię Łukasz, ale mogę się mylic.. Ona wtedy była w 32 lub 34 tygodniu i skracała jej się szyjka, niestety nic więcej nie pamiętam:( Mogła urodzi we wrześniu lub październiku w/g terminu lub wcześniej... Zna ktoś Magdę??

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, mam nadzieję, że mi pomożecie, ?

ja nie pomoge.....

An.. zdrówka dla Was i wszystkiego dobrego dla bratanka i bratowej, aby wszystko się pogoiło.....:tak:
Nabawe, zdrówka dla Emilki.....aby to nic poważnego......:tak:
Jagmar jak dziewczynki, Z chodzi do przedszkola.....:tak:
Skrzat a co u Was, nadal intensywnie..... :tak:
Kirklisz.... jak nocki, idą ząbki.....;-)

to kiedy idziemy na sushi.....mi by najlepiej pasowało po 14 kwietnia......:-)

reklama
Do góry