reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Cisza cd ;)
jarzebinka Wiesz mam kupony znizkowe na Sushi do Hanami(Al Marcinkowskiego) 25% lub Samurai (Katowicka) 20% wiec kiedy masz czas moze cos zorganizujemy? ;).

myśle, że termin poświąteczny będzie OK jak pisze Jagmar....:tak: a pogoda faktycznie nie nastraja optymistycznie, ja już w czwartek miałam jechać na wieś do rodziców, ale jednak posiedzę do piatku w domu i w piątek pojedziemy, u moich rodziców jest super, ale pogoda musi byc podwórkowa.... bo mają dośc kiepskie warunki mieszkaniowe na 2 rodziny .....:tak: byle do lata ....

reklama
jagmar U mnie podobnie czasem sie zastanawiam po co sprzatac? ;)
OK moze byc po swiatach.
Dzieki jak bede w okolicy to sie odezwe. A jak Z rozwinelo sie cos czy jest ok?
wogole to zazdrosze ci ze M juz taka duza -juz tyle masz za soba ;).

jarzebinka Pogoda wcale nie nastraja na swieta ;(. Jak masz miec problem ze spaniem i ogrzewaniem to faktycznie lepiej jechac pozniej.
My tez jedziemy w sobote co prawda P w domu i moglibysmy jechc wczesniej ale niechce mi sie tyle tego wszystkiego zabierac, a do tego jak bedziemy wczesniej to i tak wszystkie panie beda przy garach latac wiec bezsensu.
Wogole to mam nadzieje ze tesc sie jakos ogarnie bo od pon jest na antybiotyku ;(.

Piotr pojechal Z Oli na basen a ja mam chwile bo J spi.
Od wczoraj zaczelam wprowadzac Julce marchewke bo ostatnio chyba zeby daja jej w kosc bo marudzi slabo ciagnie wiec moze lyzeczka troche mi zje.
Dobra uciekam nie wiem czy bede jeszcze miala czas wejsc wiec:
WESOLYCH SWIAT,SMACZNEGO JAJKA, I SUCHEGO DYNDUSA (W TYM ROKU) ;)
dla wszystkich malych i duzych ;).

Wszytskiego najlepszego na święta Moi mężczyźni wyszli na cytadele a ja mam wolne tydzień byliśmy w szpitalu Bartek dostał rotawirusa straszna choroba jak napisali (rota-koło) w szpitalu mnie wzielo a to choroba straszna leci woda z tył...ka i mame moja a na końcu jak Bartusia wypisali to wzielo męża. Mówie wam przeboje to my mieliśmy. A żeby było mało to dwa tygodnie temu mój bratanek wylał na siebie wrzącą zupę na plecy i kark biedny maluch mowie wam jaki straszny ten marzec. A moja bratowa ratując bratanka żeby mu jak najmniej się wylalo żeby nie poszlo na twarz poparzyla sobie ręce i nie mogla isc do szpitala więc caly tydzień (no nawet chyba z 10 dni) nie widziala dziecka katasrtofa.

jagmar
tą choinkę ze świąt co Z jej nie chciała wyrzucić?? :p

an
ja jestem u rodziców 170 km od Pn i tutaj też panuje rota :( współczujemy i zdrówka życzymy!! faktycznie same przeżycia...

u nas nieźle, ale muszę się zapoznać bliżej z moją zgagą i przekonać ją do siebie, bo ona mnie strasznie nie lubi !

jagmar ;) Dokladnie ta pogoda to bardziej na Boze Narodzenie nastrajala.
A jak Z zdrowa?

an82 Wspolczuje ostatnio kolega tez zaliczyl szpital z tego powodu mowil ze po10/godzine mial wstret do papieru toaletowego.

NabAwe Kurcze to prawie juz polmetek ;).
A gdzie byliscie u rodzicow czy tesciow?

U mnie Swieta WC ale jakies przeziembienie nas bierze wiec walczymy aby sie nie dac, dzis znow byla masakryczna noc Oli obudzila sie i 1,5h wyla nie wiedziec czemu dopiero po Melatoninie ja troche scielo, mam nadzieje ze dzis sie wyspie chociaz Julce ida 1 wiec ni dojada i budzi sie co 3h ;(.

krklisz
święta tym razem w moich stronach i dlatego zostałam jeszcze na pare dni a mąż wrócił do domu bo pracuje.
a melatonine to lekarz kazał jej dawać?

zapomniałam napisać że robiłam Emilce wyniki na nerki- badanie posiewowe moczu itp i wyszły kiepsko. Ma duzo bakterii i dość wysoki mocznik, babka w laboratorium już mnie nastraszyła a nefrologa mamy dopiero na 10 kwietnia. Może to wyjasni że mała nieraz budziła sie z nieokiełznanym płaczem w nocy a ja czułam że ją coś boli a nie wiedziałam co. Teraz myslę, że to mogły być nerki- jak mnie kiedys bolały to myślałam że umieram...

Dziewczyny, mam nadzieję, że mi pomożecie, szukam dziewczyny o imieniu Magda, prawdopodobnie ze Swarzędza, leżała w Szpitalu im. Raszei w Poznaniu w dniach 17-18 sierpnia 2013 na oddziale patologii ciąży, może nawet przebywała tam dłużej, nie wiem, bo poszłam na porodówkę... Jest podobna do aktorki Ilony Ostrowskiej.. Szukam tej dziewczyny, bo miała coś takiego w sobie, że każda, która z nią leżała na sali następnego dnia rodziła, powiedziała nam tak jak trafiła do nas na sale (była pare miesięcy wcześniej w tym szpitalu) - tak też się stało, wszystkie dziewczyny z mojej sali urodziły dzień później ja w 38 tygodniu, koleżanka w 34 i następna w 37. O ile dobrze pamiętam jej mąż miał na imię Łukasz, ale mogę się mylic.. Ona wtedy była w 32 lub 34 tygodniu i skracała jej się szyjka, niestety nic więcej nie pamiętam:( Mogła urodzi we wrześniu lub październiku w/g terminu lub wcześniej... Zna ktoś Magdę??

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, mam nadzieję, że mi pomożecie, ?

ja nie pomoge.....

An.. zdrówka dla Was i wszystkiego dobrego dla bratanka i bratowej, aby wszystko się pogoiło.....:tak:
Nabawe, zdrówka dla Emilki.....aby to nic poważnego......:tak:
Jagmar jak dziewczynki, Z chodzi do przedszkola.....:tak:
Skrzat a co u Was, nadal intensywnie..... :tak:
Kirklisz.... jak nocki, idą ząbki.....;-)

to kiedy idziemy na sushi.....mi by najlepiej pasowało po 14 kwietnia......:-)

reklama
Do góry