reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

dzięki za powitanie :)

nie było mnie tylko pare godzin a tyle postów do czytania, widze ze duzo sie tu dzieje :-)

mójemu maluchowi chyba wychodza (w koncu!) pierwsze ząbki i jest baaardzo marudny, a czasami to wrecz płacze jakby go ze skory obdzierali :shocked2:

reklama
dzięki za powitanie :)

nie było mnie tylko pare godzin a tyle postów do czytania, widze ze duzo sie tu dzieje :-)

mójemu maluchowi chyba wychodza (w koncu!) pierwsze ząbki i jest baaardzo marudny, a czasami to wrecz płacze jakby go ze skory obdzierali :shocked2:

A ile młody ma miesięcy? Bo mojemu synkowi tez wychodzą i to od niedawna, ale generalnie jest o.k. Bardzo pomaga taka szczoteczka zakładana na palce. Polecam :tak:

moj maluch ma 8 mies... ale nie jestem pewna czy o zabki...od jakiegos tygodnia jest przeziebiony tzn ma katarek i zaczynam sie zastanawiac czy to aby nie zapaleniu uszka :-(... jutro sie przejde do pediatry

lidka - to zrob małemu okłady na uszy. Mi lekarka poleciła swietny sposob.
Zakładałam młodemu opake na uszy, do jego skarpetek wsypywałam siemie lniane i podgrzewałam w mikrofali. No i przykłaałam do uszu. I efekt murowany... u ns dziala juz po jednej noce :tak: Robie tak nawet jak mały sie przeziebi, bo wowczas wydzielina znoska szybciej wycieka i szybciej jest o.k.

A teraz wszystkim mowie dobranoc :tak: Czas na mnie ;-)

ja juz padam na pyska posprzatałam poprałam i poprasowałam jutro dalszy ciag;-)
na sama mysl juz mi sie nie chce:no::no:

moze jutro cos wiecej popisze

wszystkim spokojnej nocki zycze

A ja wszystkim miłego dnia zycze :tak: Dzis od 6.30 na nogach :-(

pinka - ty to szalona jestes z tym prasowaniem ;-) wrzuc na luz :tak:

witaj serdecznie Lidka :-):-)

pinka kochana nie przemęczaj się, wiesz robota nie zając.... ;-):-D:-D:-D

gosia jak ja ci zazdroszcze tych wakacji, ja to musze co roku gdzieś wyjechać, i często też jeździmy pod namiot, ale w tym roku z przyczyn oczywistych ZAKAZ:-:)-(, ale już zapowiedziałm, że w przyszłym roku nie podaruje i na tydz nad morze!!!

kubala nie jeszcze nie urodziłam , trzymam dzielnie, jeszcze ze 2tyg musi być w brzuszku, a później wola nieba ;-):tak: a na co choruje twój mały? uczulony na białko mleka? tobie też zazdroszcze tych wakacji, tymbardziej, że ja kocham góry:tak::tak:

dobra zmykam kochane, ogromne buziaki i czekam na deszczyk, bo mnie się pustynia na ogrodzie zaczyna robić :szok:

Hej dziewczyny !

Wy to macie zdrowie. Jak tak czytam te Wasze posty to z podziwu wyjśc nie moge ile macie energii i zapału. Trzymam kciuki, żebyście zawsze tak miały;-):-)

Ja zmykam do pracy na caly dzień. Pewnie wróce o 18.00. Milego dnia Wam zyczę :-)

Ja rówznież jestem z Poznania. Mogę sie dołączyć?
Mieszkam na Piątkowie (dokładniej os.Chrobrego) i jestem mamą 8 mies Mateuszka :-)

witam serdecznie ... :tak::-D:tak:

no ja mieszkam na Ul. Świt czyli podobne okolice do Twoich :)

Świt, to już wogóle rzut beretem,możemy się umawiać na spacerki czy na plac zabaw...... a na zakupy w sobotę na to małe targowisko to cotygodniowo chodzę ..... :tak::-D:tak:

jarzebinka - a co za badania robiłaś? Wszystko o.k. No i kiedy egzam?

A termn spotkanka juz ustalony?

badania na problemy z wątrobą, których nie mam, :tak: bo nic nie boli, ale przy okazji innych badań wyszło,że mam jakąś plamkę , ale nie wiadomo co to takiego ... :tak::-D:tak: więc się badam, kolejne badanie dopiero we wrześniu :tak: a egzamin pod koniec sierpnia ..... :tak:

a termin spotkania jeszcze nie jest ustalony, myślę,że będziemy ustalały bliżej końcówki sierpnia, bo wtedy będzie łatwiej zgrać go z planami każdej mamusi :tak::-D:tak:

a jak tak czytam o tych Waszych urlopach, to już też bym chciała, a to jeszcze 3 tyg :szok: ale za to teraz jedziemy na przedłużony weekend nad jeziorko do Puszczy Drawskiej, na 5 dni, więc mam nadzieję,że sprawdzą się prognozy i od soboty będzie to pełne słoneczko i ciepełko .... :tak::-D:tak:

miłego dnia :cool2:

reklama
dzień dobry!
jarzebinka chętnie wyszłabym z kimś na spacerek, mam nadzieję, że wkrótce nam się uda :)

Wy tu o prasowaniu a ja mam taką stertę, że aż boję się wchodzić do pokoju gdzie to leży, bo mam wrażenie, że to pranie wodzi za mną wzrokiem :cool2: ale trzeba się zebrać.

lidka12 współczuję wychodzących ząbków. Oby było przy tym jak najmniej bólu. Mojej córci Amelii wychodziły praktycznie wszystkie naraz, ale była dzielna i szczerze mówiąc wcale nie marudziła. Natomiast u synka Oliwiera wychodziły po kolei i on mi się czasem obudził w nocy, ale szybko minęło.

Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia.

Do góry