reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
ja leżałam w ciązy 2 razy w świętej rodziny i byłam bardzo zadowolona z opieki, jedyne co mi nie pasowało, to ze nie oinformowali mnie o niczym tlyko badali itp, a informacje udzielali dopiero zapytani.

mamamartina Fajnie za maly tak szybko sie zaklimatyzowal ;), a z jedzeniem musisz zrozmawiac kazde miejsce ma swoje zasady.

jarzebinka ;)

NabAwe OOO to zobaczymy moze Julka bedzie tak jak ty z 1.11 ? ;)
A co do wczorajszej rozmowy to wiesz ja bym byla wdzieczna jakby taka sasiadka jak ty podsluchala co moja niania
robi jak mnie nie ma ;).

bungee To fajny widok ;), no ja pretestuje sw Rodzine ;).

jagmar/Marysia Dziekujemy za wczorajsza imprezke ;),normalnie podziwiam jak ty nad tym wszystkim panujesz 2 malych dzieci
pranie, sprzatanie, gotowanie i jeszcze tort robisz sama ? ;)

U nas dzien jak codzien, dzis jakos nie moglam spac wiec myslalam ze moze cos sie zacznie dziac ale nic z tego ;(.
Oj chcialabymm miec to juz za soba ;).

witam wieczorowo.....jak nie byłyście to polecam spacerek na Łęgach Dębińskich - super alejki, super plac zabaw, stawek z kaczuchami rewelacyjne miejsce na spacerek ja byłam dzisiaj i Polecam.....:tak::-D:tak: a wieczór mi mija przy prasowaniu i tak z doskoku zajrzałam jak tan nasza Kikrklisz a tu nadal cisza, więc czekam nadal..... Julce sie nie spieszy....:tak:a jutro mój młodszy ma pierwszą imprezę w przedszkolu - Pasowanie na Przedszkolaka, ciekawe jak mu pójdzie - jak miał w czerwcu imprezę na zakończenie żłobka, to całą przesiedział u mamy na kolanach, więc nasuwa się pytanie wyrósł czy nie ????......:tak:

miłego wieczorku....

Hej
U nas nie za wesoło bo dziewczynki chore. Zosia ma zwężone oskrzela i kaszle a Marysia czerwone gardło i powiększone węzły chłonne. Jutro idziemy z 2 (kontrolna) wizytą do lekarza i jak nie będzie poprawy to grozi nam antybiotyk. Oby nie...
Mam nadzieję, że nikogo nie zaraziłyśmy w poniedziałek bo choroba wykluła się u nich we wtorek. Całe szczęście, że zbiegło się to z brzydką pogodą bo przynajmniej nie ma żalu, ze w domu siedzimy.
Krklisz, Nabawe na co dzień to ja mam w domu niezły sajgon i burdel na kółkach. Skrzat może to potwierdzić bo kilka razy wpadła do mnie znienacka.
Właśnie jemy drugie śniadanko i najmłodsza część pójdzie spać a starsza będzie marudzić :(.

NabAwe No oby tylko raz ;)

jarzebinka ;) Powodzenia na pasowaniu.

jagmar To rzeczywiscie niefajnie, ale ja i tak podziwiam twoje opanowanie bo mi to czasem cierpliwosci brak a zobaczymy jak to bedzie jak 2 bedzie mi rozrabiac ;).

U nas newsy sa:
-Oli niestety jakies chorobsko chce wziac (jagmar spoko mysle ze to wcale nie wasza zasluga ;)) noc obfitujaca w pobudki a jutro mam zaplanowane szczepienie wiec zobaczymy co z tego bedzie

- Ja po KTG w koncu zpisaly sie jakies skurcze 50-80% jak nic sie nie wydarzy to nastepne w poniedzialek,
ale jest duza szansa ze w poniedzialek juz sie nie zobaczymy ;), wiec jest nadzieja ;).

Ogolnie jestem zadowolona ale mam nadzieje ze Oliwce jakos przejdzie, niechce jej zostawiac jak bedzie chora.

reklama
Witam się i ja,
Przepraszam że tak mało pisze ale za dużo na głowie, pisanie projektu przy dziecku w domu nie jest wcale takie proste, trochę nam się przez to organizacja tymczasowo zmieniła. A ja ciągle chodzę niewyspana! Basia chodzi do Klubu Malucha od miesiąca najpierw chodziła na zajęcia popołudniu ang-pol, a od tego tygodnia na ranne 3h i zostaje sama:) jestem zadowolona bo nie mają drogo, warunki super i panie miłe, a Basia uwielbia myślę że takie 2x w tygodniu chwilowo nam wystarczy:)
NabAwe wszystkiego najlepszego dla Emilki:)
Krkisz kuzynka zet też jest z 1.11 ale jak coś się zaczyna dziać to pewnie Julka dołączy do Was szybciej:) Zerówka dla Oli!
Jagmar biedne dziewczynki oby w pt okazało się że antybiotyk nie jest potrzebny, zdrówka, ciocia i Basia caluja, Basia pyta codziennie a raczej stwierdza fakt "zosia jest chora, mysia jest chora". Ja jak wpadam - bałagan jakim bałagan Ty codziennie myjesz podłogi:)
Oki lecę spać, jutro mam znów spotkanie i wieczorem znajomi;)

Do góry