reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

jagmar To fajnie ze moze tak juz M zostanie ;). Znow przespane noce-bezcenne ;).
No ale w sumie to dosc cieplo dzis jest pomimo braku slonka.

NabAwe Zdecydowanie nie wszystko na raz ;) zdecyduj sama i zacznij od rzeczy na ktorej ci najbardziej zalezy.

jarzebinka ;) Ja ostatnio tez walcze zeby zjadla kolacje na mleko i kaszki sie pogniewala zupelnie, tylko pomiomo tego ze nie jest glodna to w nocy 1 2 lub nawet3 sie obudzi ale jesc nie chce, wiec winie zemby ;).

Chyba oczekiwanie mi sie udziela bo dzis w nocy snilo mi sie przyjecie do szpitala polozniczego ;).
Pozatym rutyna dnia codziennego bez wielu sil na odmiany nie dziala krzepiaco ;).

reklama
krklisz
wiesz, w sumie to zależy mi na wszystkim jednakowo, ale mam obawy, że jesli jej odstawie smoczek, to będę musiała ją lulać na początku bo bedzie na pewno płakała, a więc nici z usypiania samodzielnego. Podobnie w dzień. A znowu jeśli ją oduczę teraz jedzenia a nie oduczę smoczka to nie wiem czy to ma sens bo ona po smoczka budzi się ze 2 razy w nocy...

jarzębinka
to on je całkiem ładnie. I w sumie długo z butli je, ale to dobrze :)
gratuluję pierwszych zmian :)

Olinkaa- to napisz coś więcej o sobie :)

No więc tak mam 21 lat :-p obecnie już 3 lata po ślubie.(wiem wiem młoda byłam bardzo jak brałam ślub :shocked2:). Na dniach spodziewamy się nowego członka rodziny i będzie to chłopiec:-D (to nasze pierwsze dziecko). Mąż pracuje, studiuje ja na razie tylko studiuje. Hmm.. obecnie mieszkamy w Grodzisku Wlkp to jakieś 50km od Poznania ale ja całe życie mieszkałam w Poznaniu tylko mąż mnie zaciągnął do swojej mieściny i tak sobie tu żyjemy 3 lata. Planujemy między grudniem, a styczniem przeprowadzę do Poznania bo są tam lepsze perspektywy pracy i jakoś mi tęskno za moim Poznaniem więc nie mogę się doczekać aż zamieszkamy tam na stałe. To chyba na tyle jak coś jeszcze to smiało możecie pytać:-)

siem!

Olinka
również witam nową mamę :) już gotowa na poród? napisz o sobie coś więcej!

Hmm..czy gotowa to trudno to określić :-D bo tak na prawdę to nie wiem co mnie czeka. Jak dowiedziałam się z ostatniej wizyty to cc odpada bo dziecko zwolniło z wagą i powinnam dać sobie radę rodząc siłami natury. Torba do połowy spakowana, a zostały do wrzucenia tylko ciuszki małego i siup mogę jechać do szpitala co bardzo bym chciała bo ostatnie dni są wykańczające, swędzi mnie strasznie skóra na nogach i rękach przy czym dostaje świra bo nie mogę normalnie funkcjonować :confused2:

Witam wszystkie Poznańskie Mamusie :) Znalazłam to forum niedawno, wiec postanowiłam do Was szybciutko dołączyć :) Można? Pozdrawiam cieplutko.

Ostatnia edycja:
Cześć
Olinka witamy na pokładzie. Ja też zaczęłam pisać spoza Poznania :)
bungee pewnie, że można do nas dołączyć :). Zapraszamy do wspólnego pisania.

Ja dzisiaj i wczoraj od rana na sprzątająco. Jak zwykle efekty są słabo widoczne. Najważniejsze, że podłoga czysta i się nie klei, nad resztą przy mojej dwójce nie jestem w stanie zapanować. Zabawki same się przemieszczają i lądują na środku "salonu"... Jak one to robią?

Witam wszystkie Poznańskie Mamusie :) Znalazłam to forum niedawno, wiec postanowiłam do Was szybciutko dołączyć :) Można? Pozdrawiam cieplutko.

witam i zapraszam do częstych odwiedzin.....:tak:

Kirklisz, jeszcze czekasz ???
a ja wczoraj doczytałam, że pasowanie na przedszkolaka jest na 12.00....czyli muszę wziąść urlop..... u Kacperka było na 16.00....:tak:

Na warsztatach było nawet fajnie i wygrałam taki odlew do brzuszka z gipsu.
10.10 byłam u gin wszystko ok, pobrała mi cytologie i jednak będzie drugi synek :) Będzie Filipek :)
Ostatnio Piotrusiowi się zapytałam czy chce mieć brata to powiedział że nie a jak zapytałam się czy chce mieć dzidzie w domu to też powiedział nie :( mam nadzieję że mu przejdzie to nie :)

NabAwe Widzisz my sie najpierw pozegnalysmy ze smoczkiem a butelka byla wciaz obecna dopiero teraz mala przestaje pic mleko i kaszki wiec pojdzie ona w odstke, co prawda w nocy wode dostaje z niej jeszcze ale to dlatego zeby sie nie budzila jak pije. Poczatki beda trudne moze zamiast lulania spiewanie ? ;) ale z czasem sie oplaci ;) trzymamy kciuki ;).

Olinka Witamy ;) wracaj do PN wracaj ;) i wciagaj sie do pisania ;). Ja na swedzaca skore przykladam lod troche pomaga ;) ale strupy na nogach mam ;(. A rodzisz w Grodzisku tak?

bungee Witamy i zapraszamy ;).

jagamar Skad ja to znam zbieram dopiero na konciec dnia ;), u mnie tez nie tak zle odkurzanie na biezaco ;), klei sie tylko kuchnia poniewaz M mial umyc w niedziele wieczorej i zapomnial a ja nie mam ochoty go wyreczac
;).

Patrycja Fajnie ze ci sie podobalo ja jakos nie mialam sil ;), gratuluje synka oj ta matka natura to przekorna musi byc ;). A chcialas synka czy corke?

Na froncie wciaz cisza chyba Oli jest zbyt glosna i Julka zdecydowala sie zostac w srodku ;).
Obiad sie robi pralka pierze a mi sie nic nie chce. Pozdr pa

reklama
jutro wracam do domu... cieszę się bo tęsknię za swoim m2, ale a drugiej strony mam dolinę bo szkoda mi rodziców, będzie im teraz smutno i cicho, a jednak w 2 m-ce idzie się strasznie przyzwyczaić. Nigdy nie byłysmy tu tak długo... ja to w ogóle jestem rozdarta... kocham męża i uwielbiam życie z nim, ale za rodzicami tęsknię strasznie i dla mnie odległość to najgorszy element życia. Mam cichą nadzieję, że nas kiedyś los pogna bliżej rodziców moich (bo teściów mamy blisko)... to na tyle się wyżaliłam.

krklisz
nic na siłę, cierpliwości życzę:) mam jeszcze kogoś do pomocy?
Ola to Cie jednak nie oszczędza :p

jagmar
przy Twojej ekipie to nie ma sie co dziwić, i tak jesteś ogarnięta, zawsze jak Cie odwiedzałam to błysk!

bungee
cześć, pisz jak najczęściej- naprawdę teraz to już tylko nowe mamy podtrzymują forum! I fajnie że możemy być z Tobą przez całą ciążę:) coś więcej o sobie napisz oczywiście:)

patrycja
miałam tak samo z Emi- każdy mówił że wróży mi chłopca, a ja czułam że będzie dziewczynka i się nie zawiodłam.
a Piotruś na pewno ma teraz taki okres że wszystko na nie.

Do góry