reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Cześć
Wróciłam ze wsi do świata cywilizowanego bez komarów !!!

Sempe ogromne gratulacje. Tęsknię do takiego malutkiego kochanego, przytulaśniego dziecka.
Moja Marysia niedawno była taka tyci tyci a teraz kawał baby.

krklisz wózek prezentuje się zacnie i troszkę podobny do mojego :). Decyzja podjęta?
Łóżeczko klapuś bardzo podobne do mojego. Tak samo składane ale chyba troszkę wyższe. Natomiast co do jego jakości nie potrafię się wypowiedzieć. Zosi łóżeczko nie jest tak stabilne jak to z ikei ale daje radę i póki co sie nie rozkręciło. I tak się teraz zastanawiam czy mocniejsze jest konieczne??? W sumie to śpi na tym małe lekkie dziecko a nie ja a już tym bardziej nie mój mąż. Gdybym je miała kupić jeszcze raz to raczej bym je kupiła bo było tanie a ma nam służyć jeszcze tylko "chwilę". Nie opłaca Ci się kupić dla Oliwi większego, takiego, które posłuży jeszcze w szkole podstawowej?

Kozaczino klapa z kuchnią. mam nadzieję, że nie popsuje to za bardzo Waszych planów urlopowych.

Lilou to mieliście szczęście, że Was nie zdmuchnęło razem z domkiem. Kiedy była ta burza?? Ja sobie nic takiego u nas w ostatnim czasie nie przypominam.

Skrzat łączę się w bólu komarowym. Jestem cała pogryziona na nogach. Nic tylko siedzę i się drapię. KOSZMAr

Gdzie można kupić ładne eleganckie buty pasujące do sukni ślubnej (nie białe). Byłam w Panoramie, na Półwiejskiej, w Starym Browarze na dąbrowskiego i nic....

reklama
Uwaga Chwale się !!!!:-D:-);-)

07082012626.jpg07082012628.jpg07082012631.jpg
Jeszcze nie poplywalismy ale atrakcje też były Bartuś na jachcie bardzo mu sie podobał ale chyba za bardzo pewnie chciał latać wiec troche się stresuje ale kapok będzie miał założony i chyba jakąś linkę by nie wyleciał wrazie co. Ale to jak wypłyniemy ale nie mam pojęcia kiedy to będzie.

sempe - gratki

Hej Dziewczyny!
Moje żłobkowe przystosowywanie się idzie coraz lepiej. Pracuję nad swoją "adaptacją" :). Do żłobka wybierzemy się z młodym pewnie w przyszłym tygodniu, no a pozniej jest jakies oficjalne zebranie. Zdam Wam relacje. Moze komus to sie przyda na przyszlosc.
Jagmar kiedys na ul. Sw. Marcin był sklep z sukniami ślubnymi (chyba jest nadal) i ten sklep wspolpracowal z jakas firma, ktora robila buty z materialu sukienki. Ale ile to kosztowalo i czy nadal tak jest to nie wiem, bo slub bralam 2 lata temu i w koncu buty kupilam w jakiejs sieciowce za 70 zl:))
Sempe- gratuluje dzidziusia
An82- jeszcze raz dzieki za info o żlobach. A to Twoje dziecie to czesto tak samo sie kładzie i spi? Kobieto jak to robisz heheh? (no wiem pracowalas w żłobku;)) ale i tak jestem ciekawa jak mozna nauczyc dziecko tak zasypiac. I generalnie im wiecej czytam mądrych "podręczników" tym mniej czuje, ze to pasuje do mojego syna. Ale co tam. Jak go wymęczę na maksa to lulanie zajmuje 2 minuty wiec jakos daje rade.
Jachcik bomba!
Pozdrowka dla wszystkich

Ostatnia edycja:
lilou Wspolczuje wrazen z 2 dzieci w sodku lasu przy takiej nawalnicy normalnie brzmi jak scenariusz jakies filmu, lepiej wecej niech M was tam nie zostawia :).

jagmar Zgadza sie ;), prowadzi sie lepiej niz takie z siedziskami jedno za drugim choc skladanie ma gorsze bo trzeba wyjac siedziska a u ciebie chyba tylko1 trzeba wyjac prawda?
Oli zdecydowanie narazie musi miec barieki bo w nocy tak rzadzi (za sprawa zembow) ze napewno lezalaby na podlodze kilka razy w nocy ;) ale niechcialabym tez zupelnie slabego jak mowisz ze twoje takie jest.
Raczej jak Julka bedzie mogla spac juz bez barerki to woalabym kupic dla nich 1 tapczanik lub lozko pietrowe.

an82 Dla mnie bomba ;).

mamamartina Zyczymy powodzenia ;).

Dobra lece do fryzjera musze troszke podciac bo mi sie juz wloski niechca zupelnie ulkadac.
Dzis popoludniu wpada moja siostra bo M znow ma integracje i wroci jutro ;(, a zeby bylo smieszniej w piatek znow jakas integracja i wychodzi normalnie.............mam nadzieje ze bedzie padac.

hey

dziewczynki, a moze jutro jakiś meet? M wyjechał i jutro jestem wolna- zresztą dziś też.

Ja mam z Emilką przeboje wysypkowe i jeżdże od lekarza do lekarza;/ Ale mam nadzieję że bedzie dobrze. O komarach juz nawet nie mówie bo też nas pogryzły i to strasznie. Tzn bardziej mlodą.

skrzat,
a ja mam taki do pryskania spray ORINOKO JUNIOR i działa. W domku włączam raid do prądu bezzapachowy i też jest ok. Raz tylko nie włączyłam i mała cała pokąsana.

sempe
wreszcie się doczekałaś, upragniony i wyczekany. Słodki jest i w ogóle na tych zdjęciach wygląda prześlicznie - co wg mnie jest wielką zaletą bo zwykle dzieci wprost z brzucha nie wyglądają tak ładnie:p
teraz życzymy zdrówka i siły!!

dzięki Dziewczyny:-)

Jagmar nie byłam taka pewna czy Poznań bez komarów... dziewczynki moje od poniedziałku wróciły do przedszkola i tak je te komarzyska pogryzły na placu zabaw w ogródku ze szok!!!

My w mieszkaniu mamy w kazdym oknie moskitere i chwała za to!!!

An a gdzie to się wybieracie tą łódką??

krkrisz - ja ci dam Padać !!! ma być piekne słoneczko wiatr lekko umiarkowany ;)

sempe - narazie jest na ierskim i pewnie przez ten sezon tam zostanie

mamamartina - każdy ma metody usypiania dziecka i kążda ta metoda jest dobra jak zasypia :-D Moemy sie spotkać to moge ci powiedzieć jak ja to robie z Bartkiem i jak go uczyłam.

jagmar - powodzenia w poszukiwaniu butów

Lilou - ale pewnie mieliście niezłe widoki ;) Przeżycie pewnie nie do opisania.

Kozaczino - kurcze tyle tych firm jest i w każdych są takie terminy że szok skąd oni to biora

Ja psikam malego Ziaja bo by go zjadly,

ja na szybko z gratulacjami:
wielkie gratki dla Sempe - śliczny synuś!!! i poród świetny, szkoda, że choróbsko Cię dopadło, zdrowiej!
An super z jachtem, w końcu :p to chyba teraz mąż ma dobry humor, co?? ;)

witam nowe mamusie!

i spadam, trzymajcie się :))

reklama
an82 Wiesz wedle mnie nad jeziorem moze byc pogoda ;), ale jakby nie bylo to 12 w Jupi na Malcie sie spotykamy ;).

agniesiaa81 witamy i zapraszamy do pisania ;).

U nas tez sa moskitiery i dajemy rade ;).
Mam dylemat robic dzis obiad czy skrecic M na restauracje ? ;)

Tygrynka Jak twoje rolety?

Dziewczyny jakby ktos mial czas i ochote to jutro sptylamy sie w jupi na Malcie o 12.

Do góry