reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

był płacz ale później mieszanka chińska (warzywa mrożone) na czole wyraźnie poprawiły jej humor zwłaszcza że je wyjęła i chodziła z przyklejoną czerwoną cebulą i bambusem do czoła...

mam nadzieje, że nie ma śladu,:tak: ale widok chyba niezły z tymi warzywkami na główce.....

ja weekend u rodziców oczywiście zaliczyłam, pogoda dopisała, nadrobilam książkowe zaległości w romansach, skorzystałam ze słoneczka a chłopcy z podwórza, nawet basen zaliczony i grad wielkości wiśni również....:tak::-D:tak:

Tygrynka to wracacie dziś do siebie ???:tak:
Jagmar jeszcze tylko dzisiaj zamieszanie i wraca spokój na dzielnice.... :tak:środa-piątek mam wolne popołudnie wiec może lasek Marceliński.....:tak:

reklama
Hej
an ja mam taki kubek i na wyjścia jest dobry. Uważam, że popełniłam błąd dając go jej na co dzień do picia bo przez to gorzej jej idzie picie ze zwykłego kubeczka. Jak chcesz go kupić to pamiętaj o gumkach na zapas bo po jakimś czasie się psują i pice źle leci.

Jarzębinka jak nie będzie upału to możemy iść do lasku ale jak będzie tak jak dzisiaj to wolę zacieniony plac zabaw. Czy Któraś ma ochotę na wyjście z dzieckiem do strefy kibica może środa, czwartek?
Oficjalna Strefa Kibica w Poznaniu UEFA Euro 2012TM

Jagmar ja się pisze na strefę, ale dla mnie czwartek chyba byłby lepszy:)
An ja też mam ten kubek ale u nas bez szału, jak zresztą z 4 innymi, więc nami się może nie sugeruj ;) basia ponadwszystko przywiązana jest do butli i nie wiem jak ja tego oduczyć? Nawet że smoczkiem poszło nam łatwiej i to wcale nie wynika że ona nie umie z innych pić ona nie chce:(
Tygrynka już u siebie, jak Sebuś w nowym łóżku?
Jarzebinka super że weekend udany i wypoczęłaś:)

Ja u babci niedługo do domu będę się zbierać, bo z 45 minut drogi pieszo;) lub więcej jak basia będzie każda płytkę chodnikowa oglądać;) Mój dziś znów na mecz, a ja pewnie będę prasować, ostatnio to moje cowieczorne zajęcie, do meczu w sam raz;)
Miała może którąś odplamiacz w żelu z biedronki oxy czy jakoś tak?

dzieki za odpowiedź Skrzat ja chyba będę miała podobnie

Odliczam czas jeszcze 9 dni roboczych :-)

Natuska co tam u Ciebie żyjecie znaczy żyjesz? jeszcze troche i wbijemy się do was na basenik.

jarzebinka
To mily weekend mialas ;). W Pn tez mial padac M sie wystraszyl i szybko polecial z samochodem do garazu a tu tylko burza
poznym wieczorem byla ;).

jagmar czemu nie mozemy sie przejechac ;). A o jakich godzinach myslicie?

Skrzat To wybredna Basienka, ja kupilam niekapek Tomi... bo ze zwyklego to najwieksza frajda bylo wylewanie,
i tak w kilka dni sie nauczyla najpierw nie czaila ze trzeba pociagnac, potem lyki byly duze to wypluwala
ale na koncu dala rade ;), tylko wieczorem i w nocy dostaje butle.

an82 Chyba tak to jest ze jednemu dziecku z 1rzecza idzie idzie szybciej a z 2 gorzej :) nie ma sie co przejmowac.

Witam się:)

Krkisz najgorsze jest to, że Basia umie pić zarówno ze bidonu ze słomka jak i niekapka, jak i tego lovi ale nie chce jak jej dajesz to kręci głowąi "chce moje tutu" i strajk i nie pije cały dzień:( A są za duże upały by ja tak odwadniać, tym bardziej, że butelki 300 ml wypija w ciągu dnia ze 3 sztuki plus 2x mleko:p Ja mam teorie, że im starsze to trudniej oduczyć, ale ona pierwszy niekapek już miała około roczku i co nadal z butlą jesteśmy:(
An a może Bartuś załapie, on Młodszy jest!
Miłego dzionka dla wszystkich:*

heello

dziewczyny nie wiem jak to sie stało że tyle dni nie pisałam;/ byłam pewna że coś tak skrobałam a tu zonk...

alka
spóźnione życzenia :) najlepszego!

an
pazury to najlepiej popołudniu -teraz każdego dnia mi pasuje w tygodniu- tak ok 16 lub później, a w weekend to niebardzo chyba ze w sobotę rano. wysłałam Ci zresztą pw :)

jagmar
nie doczytałam w którym miejscu miasta znajduje się ta strefa? może bym się do was dołączyła...

skrzat
znaczy się, że lepiej jak najszybciej uczyć pić z niekapka zamiast butli? nawet mleko? moja Emilka umie z niekapka już, ale daje jej butle z przyzwyczajenia, a może robię błąd? a czy przez te dziurki przejdzie kaszka??
aaa i dodam że widziałam w luboniu w factory w smyku takie paputki jak kiedyś szukałaś, ale pojęcia nie mam czy były z prawdziwej skóry i widziałam jedynie niebieskie, a do tego nie wiem czy rozmiar na Basieńkę by pasił... ale daję znać, że jednak gdzieś tam są, więc jesli jeszcze ich szukasz to może warto w smyku?

krklisz
Ty to nie nie musisz martwić kg bo szczuplutka jesteś i po tej ciąży na pewno znowu będziesz:)

wczoraj poszłam na łąkę się poopalać i nawet mnie trochę złapało. A dziś nie pójde bo moje dziecię padło do spania przed chwilą więc nie zdążyłam:p

aaaa kolejne wieści o mojej sąsiadce o której kiedyś pisałam, z dnia na dzień myslę że ona jest chora na głowę... ona jest zakupoholiczką! a jej mąż wylądował właśnie w gnieźnie;/ chciał popełnić samobójstwo ponoć;/

Hej
to może w czwartek do tej strefy kibica. Ja się jeszcze zastanowię czy po drodze o zoo nie zahaczę :).

Zosia też umie pić z kubka ale nie wypije tyle co z tego lovi 360. Mleko za to pije w butelce Aventu z końcówką od niekapka i z innego kubka pić nie chce. Jak jej dała w lovi to w ogóle odmówiła picia mleka. Przyzwyczajenie bierze górę.

Nabawe strefa kibica jest w centrum na Placu wolności.

reklama
no to pozdrawiamy z XIV oddziału na Szpitalnej :(((
wcale nie jest nam tu fajnie, choć Franek zbyt wiele nie narzeka .... milion pińcet badań, pełno z krwi, EKG, posiew wydzieliny - oj jak on płakał, gdy mu ją odsysali ... :dry: teraz czekamy na wyniki ... będą do czwartku i wtedy nas (jeśli będą ok) zurlopują do poniedziałku ... achhhh mam nadzieję, że wsio będzie w porządeczku ...

Mamusia w szpitalu dostaje na głowę ... tu można się poważnie rozchorować ... a po nocy spędzonej na materacyku stwierdzam, że na biwaki to jestem już za stara :-D:-D

ogólnie dajemy radę, choć chcę do domu!!!

buziaki dla Was

Do góry