reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Hmm.. o sobie? Jestem jeszcze studentką, mam 22lata, więc całkiem niewiele, ale na pewno wystarczająco na bycie cudowną mamą! Tak naprawdę na temat macierzyństwa wiem niewiele, ale mam nadzieję, że intuicyjnie i z Waszą pomocą poradzimy sobie jakoś z moją dzidzią :D płeć mam nadzieję poznam 5. czerwca, to będzie 17 tydzień, więc może się uda. Wiem, że dzidzia bardzo lubi owoce i pomidorki koktajlowe :D Nie lubi mięska i muszę coś wymyślić, bo go potrzebujemy. Będę Was informować na bieżąco o naszych małych wzlotach i upadkach.

reklama
Hejka
BArtus spi a ja buszuje po necie wreszcie

Cały dzień dzisiaj mam jakiś dziwny jakbym wypiła 4 piwa tak się czuje ale na szczescie dzień się kończy.

Dzisiaj BArtuś był pierwszy raz u fryzjera bo kudłacz już był taki i gorąco mu w łepek. Przeżyliśmy.

Napiszcie mi co sądzicie o szczepionce na kleszcze bo my będziemy w góry jechać a potem na mazury więc trochę się boje a ten brzdąc wszędzie wlezie.

Ale mi lata oko chyba mam za mało magnezu.

Pisze pisze i nie wiem co pisze przepraszam że nie odpisuje ale jakoś pijana jestem przez ten dzień dziwny.

Wczoraj miałam stracha bo tym moim brzdącem (samochodem) wiozłam 11 paczek płytek wiec jak to pan ze sklepu powiedzial jakies 300kg ale nic sie nie stało ufff.

Edit: Julka a może do biblioteki się zapisz.

Ostatnia edycja:
jagmar Widzisz a jednak nie padalo ;) ja tez sie zasugerowalam rano pralki nie wlaczylam ale ok poludnia
sie poprawilam ;). Mnie tez to pewnie czeka ;). U mnie w domu bylo podobnie tylko moja starsza siostra zaerala mi
wszystkie zabawki a jak wziela ostatnia to wtedy byla walka ;).

JULKA Ja niestety molem ksiazkowym nie jestem a jak czytam to wypozyczam, a w ciazy jak mialam czas to sie okazalo ze kazda
strone 3razy musze czytac wiec denerwowalo mnie takie czytanie. Moge pozyczyć: Kronika ptaka nakrecacza,
Wichrowe Wrzgórza, Śmierć na Nilu.
Swoja droga to moglas Tygrynce uzyczyć miejsc na kartony z ksiazkami-to byś miala czytania ;).

kozaczino Co za sen ;)))))) A gdzie na Winogradach masz bibliteke?
Tylko te blizniaki to tak raczej genetycznie uwarunkowe sa, zdarzają sie tez po leczeniu na zamowienie nie ma ;(,
ostatnio ogladalam swietny program o wieleoraczkach prawdziwy cud natury.

jarzbinka To musial switenie wygladac jak tak spal ;).

Vivienne A to rzeczywiscie marne szanse na poznanie kto w brzszku chociaz moim znajomym w tym tyg lekarz okreslil
na jakies 90% i sie nie pomylil ;). W takim razie szybko mdlosci ci minely ja dopiero po 16 mam tendencje spadkowe ;).
Nie martw sie tak bardzo wazne to tylko wybrac 1 dobre miejsce zeby nie zmieniac co chwila, a czy mieszkanie wynajete czy swoje
dziecku to nie robi roznicy, mam znajomych ktorych dzieci maja 8 i 4 lata i teraz dopiero mysla o kredycie wczesnie
tez tylo wynajmowali bo nie mogli sobie pozwolic na kupno i jakos dzieciom to nie zaszkodzilo ;).

Ishi To dobrze ze nie jestem sama ;), ale ja tez jestem typ niekochajacy miesa wiec ma to po mnie, tylko zobacz
jakie to sprytne ze wszedzie wyczuje to mieso ;).
Zdrowka dla J.

Marciaa Zdrowka dla wszystkich.

jutka-k Witamy. Dobrze ze z takim optymizmem podchodzisz do sprawy ;) to zawsze pomaga. Trzymamy kciuki zeby 5 sie udalo.

an82 Czyli wybor padl na plytki ;).

lilou to kiedy bedziesz u nas ?

U nas na balkonie walka ze stra farba a potem bedzie malowanie ;),
w koncu moje dziecko nie bedzie odrywac i smakowac farby ;). musialabym jeszcze tylko wymyslic cos na
uszczelnienie szczebelek ale takiego zeby nie zaslanialo calego swiata ;).

musialabym jeszcze tylko wymyslic cos na
uszczelnienie szczebelek ale takiego zeby nie zaslanialo calego swiata ;).

jak wymyslisz to daj znać, mi tez by sie coś przydało, szczebelek niby mam mało, ale akurat na wyjściu z balkonu na przeciw drzwi....:tak:

An ja jakoś nigdy nie myślałam o takim szczepieniu, a jakoś się chłopaki uchowali bez kleszcza a tez nie mało czasu spedzaja na dworze w lesie i na wsi w sezonie... :tak:jedynie psa smaruje co wiosnę jakimś specyfikiem....
Marcia zdrówka dla Was wszystkich...:tak: a w tym dniu wszystko będzie jak sobie wymarzysz, a stres zawsze będzie, ale wszytko będzie dobrze....:-)
Ishi zdrówka dla J....:tak:
Julka niestety książki to spory wydatek i najgorsze, ze są to książki wraz z ćwiczeniami i nie można odkupić używanych :dry:

Cześć.
Dzisiaj zapowiada się leniwy dzień. Plany mamy dopiero na popołudnie a obiad już jest zrobiony :) więc w kuchni nad garami stać nie muszę.
Dziewczyny zdrowiejcie prędko.

Julka ceny podręczników są porażające. Majątek trzeba na nie wydać. To jest dla mnie nienormalne.

Marcia nie martw się, wszystko dobrze wypadnie. Całe szczęście, że teraz przechodzicie tą jelitówkę. Pewnie by Was nie ominęła a tak to macie pewność, że w dniu ślubu będziecie zdrowi.

krklisz jednak nie padało ale wicher taki się zerwał, ze uciekłyśmy do domu bo by nas zdmuchnęło z placu zabaw. Ciekawe jak dzisiaj :).

Kozaczino jak Twoje plecy? Lepiej? Bliźniaki powiadasz?

Z M się śmiejemy że jak Nati pójdzie do szkoły to kredyt będziemy musieli wziąć na podręczniki :-D

jagmar A mi przynajmiej pranie wyschlo ;), u nas tez na szcescie obiad zrobiony.

Ceny ksiazek prawda to jest maskara, a najgorsze jest to ze kiedys to mozna bylo wychowac pol rodziny na 1 komplecie, a teraz te fanaberie nauczucieli robia tylko biznes ksiegarnia! A teraz co zadnej ksiazki nie odkupisz bo nie dostaniesz osobno cwiczen tak?

Witam sie

Krklisz chodziło mi o taki duzy basen :p gdzie ja sie taplam :p dzieciaki mają 2 mniejsze, a do duzego wchodzą tylko ze mna :tak:

jarzebinka no jak wkleje te prawie 5000 litrów to opcji nie ma zebym spuszczała co wieczór :tak: spuszczane wody z basenu w zeszłym roku trwało 2 tygodnie a i tak miałam potopione wszytsko, podlewalismy ogród sasiadce itd:sorry2: basen w zeszłym roku stał kilka miesiacy i tfu tfu nic sie ne stało :tak:

julka powariowali z tymi kasiazkami :no: przeraza mnie ten śwait wpedząjący w biede w takim tempie:wściekła/y:

Marciaa i jak dzisiaj zamopoczucie?

my wczoraj na działce odwiedziła nas Skrzat i Rikapa takze wesoło było :tak: dzisiaj robimy sobie wolne bo musimy sklepy poodwiedziac :sorry: wczoraj sie przeraziłam jak poszłam do zwykłego spozywczaka, nie kupiłam nic a rachunek powalił na kolana :wściekła/y: Filip od 9 :30 spi, jeszcze tylko Mile muszę oddelegować na drzemke zeby popoludnie bylo wolne od spania :-p

uciekam bo dziec nr 2 ma syrenę :eek:

reklama
Do góry