reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Hej
Pogoda się popsuła a miałyśmy wyjść na plac zabaw do ogródka jordanowskiego przy Bukowskiej. Chyba jednak uderzymy do King Crossa. Karola jesteś tam dzisiaj?
Deszcze będzie padał z cała pewnością bo dzieci są marudne i mają muchy w nosie.

Krklisz co do agresji Zosi to raz jest lepiej a raz gorzej. Troszkę udało nam się ja utemperować ale przy takiej pogodzie i atmosferze jak dzisiaj trzeba ja mieć na oku. Marysia niestety zabiera jej zabawki i tym samym naraża się na jej niezadowolenie.

jutka-k cześć i zapraszamy do pisania :).

reklama
witam:)

Ostatnio mało zaglądam bo zatapiam się w książkach :tak: o tak moje nowe hobby :-D Jeśli macie coś ciekawego do poczytania to chętnie pożyczę :tak: bo zbankrutuje na kupowaniu książek :-D
Wiecie może oprócz deptaku gdzie jest tania książka w Poznaniu?

Zmykam powiesić pranko :tak:

hej kochane
witam nową przyszłaą mamę Jutkę :-) zapraszam do pisania :-)
Jagmar no faktycznie Lula też dziś mega marudna nie wpadłam na to, że to przez pogodę :-) oby dzieciakom szybko przeszło
Julka ostatnio szłam św. Marcinem i jest taka księgarnia po schodkach w dół właśnie tania książka, to jest na tym odcinku jak się idzie już w dół do kupca, no i polecam biblioteki :-) ja właśnie korzystam z ich usług żeby nie rujnować portfela :-)
Marcia zdrówka dla chopaków, oby omijały was wirusy :-)

Lula też zakatarzona i R. kaszle :-( ale za to mamy sukcesy nocnikowe !!! śniło mi się dzisiaj że jestem w ciąży z bliźniakami!!!:szok:

Julka na dworcu PKP jest stoisko z książkami dla dorosłych i dla dzieci. Jest tam też (a przynajmniej kiedyś był) taki sklepik z książkami (na wysokości rossmanna). Dużo tam poradników ale do czytania też coś można było znaleźć.

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi :tak: wczoraj kupiłam 3 książki ale raz dwa i przeczytane będą :-D

kozaczino bliźniaki to było moje marzenie :-D niestety już się niespełni :no: ale za Ciebie trzymam kciuki :tak:;-)

Dobry wieczór :)
Ja powoli nazywam siebie "Mamą z Poznania", bo moje Dzieciątko jeszcze siedzi w brzuszku, ale już w grudniu będzie z nami.

Witam mamusie z poznania, niedługo dołączę do Waszego zacnego grona! :)

witam nowe mamusie.... super, ze nasze grono rośnie w siłe..... :tak:
Marcia zdrówka dla chłopaków.... :tak: Ishi i dla J. także..... :-D
Lilou jakie plany masz na kolejne popołudnia czyli środa-piatek, może uda nam się spotkać w sprawie białych butków... :tak:
Skrzat, młodemu w sobotę udało się usnąć, ale za chol... nie chciał sie położyć usnął pochylony do przodu oparty głową na barierce.... miło było .... :tak:
Natuśka, a taki większy basen zostawiasz na działeczce i nic sie nie dzieje.... :tak:zniszczenia, kradzieże.....

Nie wiem jeszcze czy w brzuszku siedzi Michaś czy Marysia, idę w Dzień Dziecka do ginekologa, ale to będzie ok. 14 tyg., więc pewnie też się nie dowiem jeszcze :)

Co do przeprowadzek to szczerze i osobiście mam już totalnie dość i chciałabym już zasiąść na swoim, ale to jest póki co nierealne. Niby lepiej spłacać kredyt co miesiąc niż w czyjąś kieszeń to pchać, ale na kredyt szans zero, a chyba w tym roku się już kończy ten z "rodziny na swoim". A więc dupka blada, co za przyszłość szykujemy własnemu potomkowi...

Hej

J. na antybiotyku. Migdały brzydkie, gardło go boli, nic nie je i gorączka mu nie spada poniżej 39 stopni :-(

natuska torby rozpakowane :-D
a do tego jeszcze super porządek w butach dzieciowych zrobiłam.
Za to dziś kompletnie nieproduktywny dzień :eek:

krklisz moja pół roku temu przestał jeść mięso.
Nie tyka, pod żadną postacią.
A jak przypadkiem weźmie, to wypluwa.
Nie je i już, nie ma na nią sposobu :no:

jutka witaj !

julka tania książka, jest na Marcinie, koło baru mlecznego, na wprost zamku, wchodzi się w bramę i po schodkach.
Druga jest koło Teatru Nowego, w podwórzu.
No i Arsenał na Starym Rynku :tak:

reklama
hej

no i mnie dopadlo ale nie wymiotowalam, nie jadlam nic. Za to od 5 rano mnie tak zoladek bolał, łamie w kosciach, skoki tmp, łepetynka boli. Franek katarzy, Nikodem tez, Łukasz tez i Amelka. Nikodem mial 39,4!! ale czopek pomogl...spal do 8 zjadl od wczoraj rana 1,5 kromki chleba...Pan Bog nad nami czuwa...jakby to mi sie przytrafilo w dzien slubu to bym to wspominala niefajnie ...na szczescie mam tatulka ktory mi pomaga bo Ł. caly dzien w robocie. Moglam sie zdrzemna 2h bo reki podniesc nie moglam...nas jak sieknie to juz na maxa...........

Koza blizniaki powiadasz...fajnie :)

jutka witaj- napisz cos wiecej o sobie

dzis ogladalam film z wesela sis. ale bylam chudzielec. i ryczec mi sie chce < ze szczescia>...ze to juz niedlugo. ale mam metlik co robic w kosciele...zebym tylko gafy jakiejs nie zrobila........

Do góry