reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Już kiedyś się z Wami witałam laski, ale wtedy byłam jeszcze w ciąży i jakoś się nie wciągnełam w to forum ....

Jednak teraz mam pytanko ...
Dostałam dziś ze szpitala list, że mam się zgłosić z moim Franeczkiem na badania, bo ma podejrzenie choroby wrodzonej i zamarłam .... nie wiem co robić ... do poniedziałku zwariuję, a wcześniej nikt mi nic nie odpowie, bo długi weekend, labo nie pracuje ...
List przyszedł z Nowowiejskiego, a zgłosić się mam na Szpitalną .... czy któraś z Was miała podobną sytuację ?? Jak to dalej wyglądało??

Jezuuuu ryczę cały dzień ....

reklama
Alka pewnie też bym nieźle panikowała na Twoim miejscu ale spróbuj spokojnie poczekać, słyszałam że czasem się tak zdarza, a potem dokładne (czy powtórne, nie pamiętam) badania wykazują, że jednak nie było o co się denerwować. mam nadzieję, że u Was też tak będzie, powodzenia!!

dziewczyny kompletnie nie mam czasu, podczytuję Was w wolnej chwili, ale z odpisywaniem już gorzej, trzymajcie się wszystkie cieplutko :)

no właśnie nie napisali o jaką chorobę chodzi ... a telefonu nikt nie odbierał ....
idę spać - może zasnę ... wylałam dziś już morze łez ... głowa mi pęka .... tak bardzo się boję

MajkaK U nas nisetety przedwczoraj troche popadalo i to wtedy gdy robilismy probe generalna fotelika
rowerowego ;(. Za to jak wtastalismy sie na gore to po 10min przestalo padac ;(, i mialam niedosyt
czasu spedzonego na dworze.

kozaczino Kombinuj kombinuj ;)

an82 Rzeczywiscie wyludnienie wczoraj ;), ja swietowalam z M ten dzien mi wypadl ale tyle dziewczyn sie
deklarowalo...........

NabAwe Ja mam namiar ale na prywtnego dr Ignys kiedys juz o niej tu pisalysmy ;). To nie fajnie a moze cos ja
swedzi temu taka niespokojna a w upalach to zawsze sie nasila, moze lzejsze ubieranie pomoze?

Alka1106 A wczesniej nikt ci nic nie mowil? Tylko teraz dostalas list? Nie rozpaczaj na zapas szkoda nerow
postaraj sie czyms zajac i przetrwac do poniedzialku, pamietaj podejrzenie to jeszcze nie diagnoza.
Trzymam za was kciuki.

My wczoraj swietowanie dzis planujemy jakis spacerk moze rowerk dzis bedzie szczesliwszy :).
Moje dziecko wczoraj zdemontowalo bramke ;), a mi udalo sie kupic jej fotelik w koncu wybralam Romer King,
kupilam tez sandalki bo te co mialam do chodzenia byly fatalne, w Akpolu byly Befado za 35pln chyba dobra cena?

hej dziewczyny:)
no ja się wczoraj widziałam z Lilou i An :D co prawda An się potem zmyła po angielsku ale była :D Bartuś super chodzi, ciocia Tygrynka jest zachwycona :D tak samo Oliwką, która była niepocieszona, że Seba wolał się sam bawić i Stasiem, który z kolei miał focha na pogodę, słodziak tygryskowy :))
Alka bo to się tak odbywa, pobierają krew z piętki po urodzeniu i ją badają, jeśli wszystko gra to nic się dalej nie dzieje, jeśli coś jest nie tak, to właśnie przysyłają list i wzywają do szpitala (ale o ile kojarzę dzieje się to w 1 miesiącu), gdzie są dalsze badania. to są badania na jakieś metaboliczne choroby wrodzone, nie pamiętam jakie, ale jeśli faktycznie dziecko na jakąś choruje to takie wczesne wykrycie pozwala na szybką reakcję i zahamowanie skutków. nie pamiętam szczegółów ale to wszystko mówiła nam położna która 2 lata temu pobierała krew od mojego młodego w szpitalu. ale słyszałam też, że zdarza się że wynik jest nieprawidłowy a po powtórnym badaniu okazuje się że za pierwszym razem była pomyłka czy coś. tego malutkiemu życzę, a Tobie siły, daj znać jak już będziesz coś wiedziała!
Krklisz nie fajnie że deszcz Was złapał ale fajny dzień mieliście :) my też mamy roemera :)
zmykamy na cytadele, miłego dnia :D

ALKA 1106- w szpitalu robią badania przesiewowe odnośnie fenyloketonurii.
Wiem że jak coś jest nie tak to powiadamiają poczta .
Ale u was to trochę czasu już minęło od narodzin małego, więc pewnie chodzi o coś innego.
Bądź spokojna - będzie dobrze:0)

Alka1106 noworodki bada się na dwie lub trzy choroby fenyloketonurię, hipotereze (czy jakoś tak) i chyba teraz już też na mukowiscydozę! Tu masz linka do strony o programie badań http://przesiew.imid.med.pl/choroby.html wiem że na pewno się denerwujesz ale bądź dobrej myśli często jest tak jak pisze Tygrynka!
Krkisz nie boisz się rowerem w ciąży jeździć?
u nas leniuchowo dalej! miłego dnia wszystkim

reklama
Tygrynka no właśnie powinno się to odbyć w 1mż, a Franuś w sobotę skończy 3 miesiące ... boję sie właśnie najbardziej mukowiscydozy ... póki co nie widzę objawów - ale jest malutki jeszcze

Do góry