reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

krklisz - no ceny są zabójcze, ale ten nasz to 3w1 więc nie tak źle jeszcze :)))) Ale ten retro to uhuhu, cena jak na batorym :))) A na brzuszki u ciebie jeszcze przyjdzie czas, spoko, nie ma się co spieszyć :))) Ja to tak dzielnie chodzę, bo z koleżankami, także jest łatwiej :))

Ps. do firanki ;))) - a jak twoja siostra wygląda, bo na zdj ciebie to tak średnio widać, chyba że jesteście 2-jajowe, no to już w ogóle nie wiedziałabym na kogo "lukać" :))))

A my część porządków mamy za sobą, w pon biorę się za kuchnię, bo muszę najperw w ikei jakieś pojemniki kupić, już nie mogę patrzeć na te puszki mleka, kaszki itp walajace się po półkach w kuchni (mamy ankes), czyli salon z kuchnią razem :/ O zgrozo masakra, bo każdy bałagan, czy też twórczy nieład jak ktoś woli widać :)))) Ale łazienka zrobiona, mąż się postaral :))) Kupiliśmy dziś małemu malutką kolorową palemkę w auchanie za 69 groszy!!!! :)))))) Jeeeee, jednak co market, to market :)))) Ciekawa tylko jestem jak mu ją zamontować w łapkach żeby jej nie zżarł? :))))))))

reklama
Jagmar musze być twórcza choć czasem mi to nie wychodzi musze kombinować a powiem że teraz sprawia mi to satysfakcje. Jak co i nie tylko ty możecie kupować lub przeglądać Małego Artyste super pomysły są jakie możemy robić z dziećmi.

Nabawe - no coś ty ja też bym miała z tym problem ja mam tylko czasem jakieś przebłyski ale po za tym nie mam zmysły artystycznego

Super pomysł co można zrobić z maluchem nawet około 3 lat może zrobić dekoracje na święta wielkanocne
Potrzebne :
połówka skorupki od jajka
żółta krepa lub bibuła (to marszczone) :-)
i kwadracik mały czerwonej kartki
czarny pisak

Wykonanie
Daj dziecku trochę bibuły (czy krepy to marszczone) ale nie za duzo tyle żeby mogło zagnieść w rączkach kulkę potem niech włoży do połówki skorupki od jaja z czerwonego kwadracika złóż trójkąt i końcówkę (brzeg) przyklej do kuleczki i pisakiem narysuj oczka (wystarczy kropeczki) jaka radość że maluch zrobił pisklaka (niezastąpiona ) wklejam na odpowiedni wątek ;) też

A ja zapomnialam jeszcze napisać
krklisz- 3mam kciuki aby dolegliwości ustąpiły, choć sama nie mam pojęcia jakie to musi byc okropne.
faktycznie jeszcze kilka m-cy do rozwiązania ale myśl pozytywnie! nie możesz do tego podchodzić jak do zła koniecznego:-p

i któraś pytała jak moje zakupy a nie pamietam która, ale nie byłam nawet nigdzie, tlyko w szkole, bo przeciez pogoda okropna!

Dzien doberek kochane :)
wczoraj padłam z młodym, masakra, o 22, w ciuchach, makijażu :D za to wstałam radosna jak szczygiełek o 7 :D w przeciwienstwie do mlodego, dla ktorego jest jeszcze za wczesnie :D
Krklisz jakie brzuszki??? po porodzie kochana, po porodzie!! teraz to sie nam ladnie zaokraglaj :))
MajkaK powodzenia z montazem palemki :D
Ishi ja jeszcze nie wiem co robimy, bede wykonywac co mama kaze :D na pewno beda wielkanocne muffinki z silikonowych foremek w ksztalce jajek z lidla :D i cos takiego: Lawendowy Dom..od kuchni: Słodkie pisanki musze tylko wykombinowac patyczki..
An moja mama zrobila jajka ze styropianu i ozdobila decoupage - swietna sprawa, wyglada pieknie a co najwazniejsze - jest bezpieczne w rekach malego :D

jedziemy dzisiaj na Kurpie :D w jednej miejscowości jest festiwal palm wielkanocnych: Gmina

tygrynka - zazdroszczę tej wycieczki! :) Super sprawa :)))) a pisanki chętnie bym zobaczyła :)))

A my po Mszy porannej juz, mały dostał palemkę w rączkę, na drugiej zapobiegawczo miał rękawiczkę od kombinezonu i bardzo był grzeczny :)) Trzymał, oglądał ale nie próbował konsumować :))) Raz tylko bliżej buźki ją wziął, pogilgał się w brew i zaczął się śmiać :D:D:D:D Także Niedziela Palmowa super! :)) A dzisiaj mam spokój z obiadem, bo mama na imieninowy zaprasza, także high live :))))) Życzę miłej niedzieli wszystkim bb mamom :)))

Hej,

Wczoraj cały dzień na zajęciach i od razu cięzko Was nadrobić, gaduły :)

Zosia wstaje przy koszu z zabawkami, jak próbuje sobie coś z dna sięgnąć, wczoraj wpadła do środka :) chyba jeszcze robi to nieświadomie i nie wie, że nóżki też do chodzenia słuzą :)

Widzę temat wielkanocny na tapecie. Tygrynka te jajka są czadowe, masz juz pomysł na te patyczki? Tak się nimi nakręciłam że musiałam się tym podzielić, a może tam w komentarzach coś piszą..

cześć
My dzisiaj mamy leniwy dzień. To znaczy ja mam leniwy dzień. Tatuś był z Zosią na spacerku w lidlu bo okazało się, że lodówka świeci pustką. teraz idzie grać w kosza a my właśnie skończyłyśmy jeść obiadek i fruuu na krótki spacerek a później do rodziców po moje wydmuszki i świąteczne ozdóbki. W sumie to nawet nie przebrałam się z piżamki tylko spodnie założyłam a górę mam od spania ;). Zofik uczy się kroić i nakładać jedzonko nożem, nawet jakoś jej to wychodzi.

Tygrynka dzięki za pomysł na smakowite jajca, lepsze to od cukrowych jajeczek albo całych z czekolady. W czwartek, piątek będziemy takie lepić z Zosią to znaczy ja będę lepić a ono będzie posypkę rozrzucać.

krklisz pytałaś mnie jaki mam podkład z sephory. Kupiłam sobie taki Mattifying Foundation Compact - Sephora i jestem z niego zadowolona jednak mnie nie zapycha, kryje w miarę dobrze i matuje :). tylko cena była inna bo kosztował 59 zł. Jedyny minus to taki, że stosowany na cerę bez podkładu uwydatnia zmarszczki :(

Ishi Ja na szczescie nie musze nic-wyjezdzamy, ale polecam jajka faszerowne: z jajek wyciagasz zółtko
mieszasz je z tuńczykiem i majonezem, doprwaiasz mozesz dac zielony akcent np pietuszka i wkladasz
do bialka. Proste i pyszne.

an82 Powodzenia z trawnikiem.

jagmar Powodzenia z jajami ;).
A no widzisz z takimi to juz trzeba makijaz full service robic ;).

NabAwe Milej niedzieli. Dzieki nie jest to dla mnie zlo konieczne ale mialam ochote odpoczac przed 2 ;), ale
coz moze niania bedzie dobrym rozwiazaniem. To ja pytalam o zakupy ;) coz innym razem.

MajkaK Tak tak towarzystwo jest wazne ;).
Ja na szczescnie nowego nie bede kupowac, moze tylko jakas paraolke dokupie zeby 2 wozki w bagazniku upchanc.

Tygrynka Wiesz jak zrobie kilka brzuszkow to nie zmieni faktu ze bede sie zaokraglac :), jak G pozwoli to czemu
nie?

Dobra ide zabrac sie za obiad dobre czasy minely i trzeba gotowac ;(.

reklama
krklisz - no ceny są zabójcze, ale ten nasz to 3w1 więc nie tak źle jeszcze :)))) Ale ten retro to uhuhu, cena jak na batorym :))) A na brzuszki u ciebie jeszcze przyjdzie czas, spoko, nie ma się co spieszyć :))) Ja to tak dzielnie chodzę, bo z koleżankami, także jest łatwiej :))

Ps. do firanki ;))) - a jak twoja siostra wygląda, bo na zdj ciebie to tak średnio widać, chyba że jesteście 2-jajowe, no to już w ogóle nie wiedziałabym na kogo "lukać" :))))

A my część porządków mamy za sobą, w pon biorę się za kuchnię, bo muszę najperw w ikei jakieś pojemniki kupić, już nie mogę patrzeć na te puszki mleka, kaszki itp walajace się po półkach w kuchni (mamy ankes), czyli salon z kuchnią razem :/ O zgrozo masakra, bo każdy bałagan, czy też twórczy nieład jak ktoś woli widać :)))) Ale łazienka zrobiona, mąż się postaral :))) Kupiliśmy dziś małemu malutką kolorową palemkę w auchanie za 69 groszy!!!! :)))))) Jeeeee, jednak co market, to market :)))) Ciekawa tylko jestem jak mu ją zamontować w łapkach żeby jej nie zżarł? :))))))))

MajkaK to o siostrze to miało być chyba do mnie. Ma na imię Alina Szafran. Szczupła czarne włosy. Nie wiem co jeszcze mogłabym ci napisać żebyś wiedziała o kogo chodzi. Może zobacz cobie na facebooku....

Do góry