reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Firanka, ja ciebie widziałam na poczatku teatrzyku, ale jakoś sie nie spotkałyśmy, a jak zaczęłam Cię szukać to chyba juz Was nie było, ja cały teatrzyk tez po sklepie z młodszym spacerowałam....:tak:

a z powodów organizacyjnych wyjście 16 marca odwołane.........brak możliwości rezerwacji dla większej liczby osób....:no:

reklama
Lilou nie jestem wegetarianką. Po prostu w takim miejscu najłatwiej mi coś zjeść bo jestem na diecie bezmlecznej. W zwykłych knajpkach do ciast i sosów dodają mleko, śmietanę itp. A tak ogólnie to chciałabym mieć taką bezmięsną dietę ale to wymaga większego zaangażowania w gotowanie.

Jarzebinka szkoda bo już się zaczęłam nastawiać na wyjście z Wami. Wczoraj M nakarmił Marysie butla jak ja się myłam i zasnęła bez marudzenia.
Jakby co to ja nie odwołuje piątkowego napadu na moje mieszkanko :).

Moje dziecko to ma godzinę w głowie czy jak wybija godzina 18:00 i juz zaczyna marudzić że on chce spać. Byliśmy u siostry ES w Rokietnicy w odwiedzinkach ma piękne kotka niebeiskiego jakiś rasowiec nie znam się przygarnęła od rodziny która go nie chciała ale ładny ten kot bez kitu. Mały miał taką radoche że widział kota (na szczęście na razie to mu wystarcza). Nie chciała spać popo (to druga drzemka rano spał 2h) i jak jechalismy do domu to zasnął a jak weszlismy do domy wybiła godzina 18 i ryk wiec szybciutko do łóżeczka no i śpi juz od 19.

ES w pracy będzie późno a ja jutro na 6:30 jestem ciekawa jak jutro wstanę aaaa jak będę funkcjonować.

Kurcze myslslam ze wybrałam wyslij odpowiedz (znaczy mojego posta) i sobie przegladam inne stronki na necie a tu wraca do bb i widze że nie wysłałam :( chyba katar do mózgu mi doszedł :-) ide spać paa

edit jagmar przygotuj się na torando ;) w piątek. Mnie z przykrością nie będzie bo praca ale życzę oczywiście udanego dnia z Dziewczynami z bb na pewno będzie super ;)

Ostatnia edycja:
Dobry wieczór !

Skrzat
ucałuj Basieńkę, jednak ją dopadło :-(
Oby szybko i bezboleśnie poszło precz :)

Tygrynka super wieczór mieliście, jak najwięcej takich, nie tylko z okacji rocznicy :tak:

Ishi
, Ajentka, jak urodzinowe imprezki, zabawa była do białego rana.... :tak:

no prawie ;-)
posiedzielimy wczoraj do 3 w nocy
bardzo miły wieczór spędziliśmy
dziś śniadanko, obiad i goście pojechali o 15, a my szybko do kościoła bo na 17 znów goście :-)
w międzyczasie jeszcze drugą porcje muffinek upiekłam :-D
Aga zadowolona świeczkę dmuchała 4 razy, ale i tak najważniejsze były balony, ona kocha balony :cool2:
I wogóle taka grzeczna była, mimo , ze wrażeń dużo i bez drzemek.
To były bardzo fajne dwa dni :tak:

jagmar to ja moze tez Cię napadnę w piątek ;-)
o ile będę miałą auto

dzięki dziewczyny za miłe słowa, jakoś tak udał nam się bardzo ten weekend :) i jeszcze miłe prezenciki od męża dostałam (charmsa i książkę, bardzo w moim stylu :D), uwielbiam go normalnie :D
MajkaK daj znać co lekarz powiedział o nodze! i jak się udała wyprawa do lasu? kurczę też bym chciała :D z całym Twoim postem nie pozostaje mi nic innego tylko się zgodzić :D - czasem bywają gorsze dni, mi mimo że poleciały kg to wiadomo: jednak nie jest to te same ciało co przed ciążą i trzeba będzie się trochę natrudzić by wyglądało chociaż podobnie ;), ale też tak jak Ciebie każdy gram napawa i daje motywację do działania, ba! powoduje że nie jestem głodna hehe
Jagmar oo do starego zoo też bym się wybrała, dawno nie byłam :) co będziecie oglądać?
Lilou jak zwykle zalatana :)) dzięki za miłe słowa :*
An a jak siostra ES ma na imię? bo moja znajoma od wczoraj ma takiego samego kota, może to ona? ;)) a jak Bartuś tak wcześnie zasnął to o której wstanie? matko, na 6:30 do pracy... powodzenia z wstawaniem i zdrówka!
Isho no chciałabym jak najwięcej takich wieczorów, ale rzadko się nam zdarza pójść spać razem dopiero o 4, z tego powodu że mąż zaczyna wcześnie pracę i o tej godzinie to on wstaje :D i wcześniej nie chciałam Seby zostawiać, zwłaszcza jak karmiłam piersią, ale teraz zaczynamy się rozkręcać ze wspólnymi wieczorami :)) super weekend mieliscie :) podasz przepis na muffinki? bardzo ładnie proszę :)Skrzat jak Basia??
i co u reszty dziewczyn? :)

Hello:)
Tygrynka fajnie, że juz tyle razem i tacy szczęśliwi, oby jak najdłużej:D No i naj dla T z okazji urodzin:)
Lilou czy mi się wydaje czy nadganiasz z intensywnością spędzania czasu Tygrynkę:) Fajnie, lubie taką bieganinę! A ja do czwartku w domu;/
Jagmar miałam Cię pytać jak Ty to robisz, że te Twoje zioła takie piękne, geste zielone, moje zawsze rosną na maksa w górę i żółkną;/ To trzeba jakoś podcinąć? Będę wdzięczna za rady!
Ishi super że się wszytko udało:)
An82 ciesz się że Bartek taki regularny, zawsze możesz jakoś planować dzień:)
Majka super że kg w dół:) U mnie przez anginę zaprzestane ćwiczenia, ale wagę muszę sprawdzić:p

Basia genralnie lepiej, cały dzień miala 37 a na noc 37,5 więc obyło się bez Ibum, dostaje Bactrim i jeszcze jakiś syrop, no i spikamy gardło tantum verde - bardzo jej sie to podoba i się sama nadstawia! Ale humor ma, więc mam nadzieję, że jej się w anginę nie rozwinie, bo by miała wyższą gorączkę! Ja jeszcze dziś leżałam, przeczytałam całą książkę:p wydałam obiad trochę pobawiłam się z Młodą i ogarnęłam w kuchni i w sumie się zmęczyłam, jednak antybiotyk osłabia:( A jeszcze 4 dni jedzenia:(:( Szkoda że już koniec weekendu, zet jutro do pracy, mama ma jutro wpaść a potem znów całe dnie będziemy same!

Skrzat to kurujcie się to do Was wpadniemy! dobrze że Basi się nie rozwija w nic więcej, zdrówka! jaką książkę przeczytałaś? a Lilou to mnie wręcz czasami przegania :D ja mam parę dni intensywnych ale potem to z przyjemnością spędzam czas spokojniej :D
wzięłam się za porządkowanie zdjęć w komputerze i na dysku, masakra, ja tego nie ogarne :D

Skrzat moje zioła są takie ładne bo były świeże. Kupiłam je tego dnia więc wyglądały okazale. Bazylia niestety już okazała nie jest (z wiadomych powodów) ale ja je traktuję jak tulipanki czy inne kwiatki. Jak zwiędną to trudno i kupuję nowe. No chociaz staram się im czubeczki urywać to się gęstsze robią.

an współczuję tak wczesnego wstawania. też mnie to bęedzie czekać jak wrócę do pracy

uciekam bo M wrócił z kąpieli i znowu będzie zły, ze na forum siedzę zamiast z nim w wyrku ;p.

witam
biggrin.gif

Ala ma zielony katar od soboty wiec do przedszkola nie poszła
no.gif
ale pochodziła!! po tygodniu juz w domu... ale podaje jej sinupret na zmiane z elofenem, juvik i calcium i mam nadzieje ze w czwartek juz pójdzie.

Tygrynka super ze się weekend rocznicowy udał:-) to ważne by związek pielęgnować nie wazne na jakim etapie jest...

Skrzat a Bactrim lekarz Wam przepisał??

Firanka weź sprawy w swoje ręce i porozmawiaj z Ł bardzo spokojnie a zarazem poważnie, czasami kilkudniow rozmowy działają cuda, grunt to dobre argumenty i pozytywne nastawienie.

Miłego dnia dziewczyny

reklama
/:?Witam,
Basia obudziła sie chwile przed 3 ale wzięłam ją do nad i spała do 9:D Co jej się dawno nie zdarzyła, a dla nas dobrze bo my szliśmy spać dopiero, tym sposobem wróciłam z salonu do sypialni:p Dziś rano gardło już lepiej! Basia trcohę charczy ale w sumie ok, zobaczymy jak bedzie za dnia!
Sempe no Bactrim zapisał, a co z nim jest coś nie tak? Wkurza mnie tylko, że Basia zje może pół butelki a reszta do wyrzucenia, bo tylko 20 dni po otwarciu nadaje się do podawania;/

Do góry