reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Dzień dobry !

Ja po wczorajszym padłam.
Po Malcie wylądowałam jeszcze w Pestce i Plazie z dzieciakami oczywiście.
W domu na 21, lekko dosyć miałam :-D
Dzięki dziewczyny za kino i kawę/soczek !

krklisz powodzenia dziś i czekamy na wieści !
A kino jest dla mam z dziećmi do 3 lat.
Wchodzi się na sale z dziećmi, są maty, leżaczki, zabawki, przewijak, pieluchy.
Dzieci się bawią, a mamy oglądają (lub latają za dziećmi) ;-)

Skrzat zdrówka !
Współczuję, jeśli to angina, ja od jakiegoś czasu tylko na anginy choruję, niestety bez antybiotyków nie daję rady :no:
Trzymaj się, dobrze ze masz mamę taką pomocną :)

jagmar mój Janek był mistrzem zasypiania w sekundę.
Zasypiał na schodach, w czasie jedzenia z naleśnikiem w buzi, a nawet z głową w piaskownicy :-D

karola, oby się szybko poukładało z B. :tak:

Lilou alee intensywnie! Malta to twoj drugi dom :D

coś w tym jest :-D

Majka lecz nogę szybko !

Tygrynka bardzo fajny lakier, muszę zobaczyć na żywo na paznokciu Twoim.
Moje kolorki to są :tak:
Napisz jak z trwałością, bo mnie się jakoś lakier 2 dni nie chce utrzymać na pazurkach.

a odkąd mam auto to już mnie nic nie ogranicza:biggrin2:

no chyba, że pusty bak :-p

ajentka super prezent, mój starszak byłby zachwycony :szok:
U nas podobny weekend się szykuje, tylko bez fryzjera ;-)
W sobotę przyjeżdża chrzestny Agi i zostają do niedzieli.
Też robię torcik.
Co dobrego robisz na kolację ?

natuska spacery bez pieluchy super !
U nas na wyjścia jeszcze pampers, ale nie sika w niego tylko woła.
I tak wczoraj połowę czasu w galeriach spędziłam w toalecie :-D
Tez muszę Jaśka umówić na szpitalną, aż się boję na kiedy, przyszły rok ? :wściekła/y:

amandae owocnej nauki :)
Co studiujesz ?

kozaczino Ty na Wichrowym mieszkasz ?
Janka do szkoły chcę tam dać, ale my spoza rejonu, ciekawe czy mi go przyjmą :/

an 12 stopni, doczekać się nie mogę :-D
U mnie właśnie pada śnieg :cool:
A na teatrzyk w tą sobotę nie idziemy, urodziny Agu obchodzimy :)

reklama
Ishi zameldujesz Janka u Kozy i po problemie hehe zobacz, musiałyśmy się gdzieś minąć w plazie :D lakier już mi się bardzo podoba ;) a z trwałością jest u mnie to samo :/ (ochrzaniłam męża że Wam nie podziękował za życzenia, a on mega zdziwiony - no jak to?? przecież się uśmiechnąłem i kiwnąłem głową?? - faceci :D i zachwycony Agu, że dziewczynka też może być fajna :D)
Ania mam nadzieję ze masz zwidy ;) bo ja śniegu już nie chcę!!
An ja raczej idę na teatrzyk chyba że małżowina coś zarządzi (urodziny wtedy ma.. aaa nie mam prezentu!!! kumpel nam rysyuje nasze zdjęcie ale to za miesiąc dostanę a co na sobotę???)

Ja tam widziałam, ze się uśmiechnął i kiwnął i zrozumiałam co chciał przez to powiedzieć :-)

mam mega zadanie na dziś
posegregować datami, opisać i powkładać do albumu zdjęcia
sztuk 400 :szok:

Tygryś myslę że w przyszłym tyg cos się może da zrobić :-) dziś jadę płytki kupić i jakos musze się zorganizowac bo codziennie jesteśmy koło 20 w domu ;/
Ishi nawet nie wiedziałm że są jakieś rejny ?? Ja mam widok na szkołę zatem moge dogladać :-)
Natuska o terminach sie nie wypowiem zeby nie przeklinać na forum....
Ania ja też niestety widziałam że coś leci z nieba wrrrrr
oki wracam do joba

na-tuska Witaj a to jak zawsze sama naprwailas? ;)
Wiem wiem zawsze bylam zdania ze ma byc2 w podobnym wieku, ale teraz doszlam do wniosku ze chce rok odpoczac.
Wogole beznadzieja bo jestem na wychowawczym.
Ojej widze normalnie pieluchowy sukces bedziesz mnie uczyc ? ;).
widac dziecko lubi zieleninke ;).
To fajnie bedziecie sia bawic na calego.

amandea Wydaje mi sie ze jezli problem lezy w niepirwidlowej obecnosci hormonu to nawet 5 testow da ten sam wynik,
a badanie rozstrzygnie na 100 procent. Chociaz prawde jest taka ze i tak juz nic nie jestem w stanie zmienic,
wiec niech sie dzieje wola nieba.......

Skrzat To zdrowiej biedulku, no z tym miejscem to masz racje ale czasem uzeranie sie z tymi ludzmi to mi sie
odechciewa, w naszym spoleczenstwie to juz jest tak ze jak ktos ma wiecej lat niz ty zaraz mu sie wydaje
ze niewiadmo jakie ma prawa z tego powodu.

jagmar Pociesze cie ja ciagle w szlafroku i narazie nie bede tego zmieniac ;).
Dzis nasz swieto wiec obiad bedzie na telefon ;), jak karmilam to tez mialam ten bol z chodzeniem do restauracji
a ty masz jeszcze gorzej stad moj uklon w twoja strone ;).
Piszesz ze nie umiesz piec, a te ciata marchewkowe bananowe to co jest moja droga jak nie pieczenie? ;)
Tory to wcale nie duzo kompilkacji tylko troche zabawy, ja zawsze nie lubie przecinac biszkopta
bo zwykle nie jest tak idealnie jak bym chciala ;), wiec raczej je
olewam ;), a jak jest wyzsza koniecznosc to ide do ulubionej cukierni, bo przeciez szkoda zdrowia ;).

kozaczunio Bede pisac ;). Dziekuje i wzajemnie ;). Powodzenia z noszeniem plytek, nam nawet za pieniadze
nie chcieli wniesc ;(.

Tygrynka Tak to jest we wspanialej komunikacji miejskiej. Ładnie maly zagarnol go dla siebie ;), pewnie nic mu
nie bedzie, a swoja droga ciekawe jak by;la najdziwniejsza rzecz ktora dziecko zjadlo? ;)
Ok tylko niechce mi sie ubierac ale niewazne mala spi wiec sobie poczytam w lozku.

an82 Tak pisalas o warzywkach to zwatpilam ;). Ty w koncu nie musisz sie odchudzac moja droga ;).

Ania23 Wzajemnie ;).

Ishi Aha no musze sie w takim razie kiedys z wami wybrac ;).
Niezle musialo wytgladac zasypiane z nalesnikiem w buzi ;).
400 masakra ja przy 200 opadalam z entuzjazmu.

no i moje plany dzisiejsze wzięły w łeb (miałam trochę spraw do pozałatwiania, co się uda to mąż sam załatwi, ale dopiero wieczorem w domu przez to będzie :/), bo Sebuś ma stan podgorączkowy :/ siedzi od rana bajki ogląda, dopiero kanapkę jedną zjadł a wcześniej to tylko banana :/ i w nocy popłakiwał.. a teraz patrzę że ma czerwone policzki, dotykam i ciepłe, mierzę temp i 37,5 :/

witajcie:-)

cos nie mogę znaleść czasu by zaglądać... musiałabym się roztroić:-D:-D

u mnie nie zaciekawie: mój najstarszy syn wyniósł się z domu.... tyle problemów tyle przykrych słow i sytuacji, jestem zdruzgotana...

Moja Alicja od poniedziałków poszła do przedszkola, z dnia na dzien zwolniło sie miejsce a że chciała isc do poszła:-) ze starszą siostrą.. tylko ze Mała jest w innej grupie i tu jest płacz.. na dodatek przez 8h nic nie je i nic nie pije... mam nadzieje ze się odblokuje..bo normalnie to zajada cały dzien!

KRKlISZ nie martw się na zapas.. będzie dobrze:-) a jak okaze się z jestes w ciąży i jestes na wychowaczym to wystarczy ze wrócisz na 1 dzien do pracy i na drugi dzien juz możesz isc na zwolnienie lekarskie:-)

sampe Dzieki ja myslalam ambitnie chociaz z 2 m-ce popracowac ale dobrze wiedziec ze tak mozna ;).
Byle do jutra ;).
Rzeczywiscie zal, ale moze zmadrzeje i szybko wroci -tego ci zycze ;).
Mala pewnie sie troche zachlysnela calym swiatem, ale jak glod do d..... zajrzy to bedzie wcinac, poczekaj dzielnie.
Trzymaj sie pa

reklama
Krklisz no jasne, taki dzień leniucha też jest fajny :) mam tylko nadzieję że młody mi się nie rozłoży bardziej :/
Sempe to nieciekawie, ale on wyniósł się już na swoje czy po jakiejś kłótni? mam nadzieję że wszystko sobie wyjaśnicie i będziecie mieć nadal dobre relacje! a mała pewnie z wrażenia zapomina o takich prozaicznych rzeczach jak jedzenie i picie, na pewno się odblokuje :)
Ishi powodzenia z fotkami, ale to już chyba najprzyjemniejsza część zadania? :)

Seba się zaczął bawić, w końcu! bo tak to leżał zdechlaczek na kanapie :/

Do góry